arttrouve1 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Witajcie. Czy zna ktoś dokładne oznaczenie turbiny która by pasowała plug&play do mojego wehikułu avf-a, chodzi mi o ta 170 konna. Chce nią w aso kupić, ale nie znam oznaczeń ;(
AdasWawa Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Turbina KKK 03G 145 702HV350 jedyny co musisz zrobic to rurke stuningowac i wchodzi P&P
skalarx Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 To jest to czego ci trzeba - turbo od silnika BRD: Code 53039880109 OE Part number 03G145702H Year 2005-08 Description A4 TDI Manufacturer Part Number 53039700109 Turbo Model BV43 Engine Manufacturer AUDI Displacement 2.0L KW 125 RPM Max 4200 Fuel Diesel Manufacturer Borg Warner - 3K - Schwitzer
arttrouve1 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 dzięki no to jadę kupić a może ktoś wie ile to w Polsce kosztuje i czy to co kolega skalarx zasugerował pasi plug&play bez jakichkolwiek przeróbek?[br]Dopisany: 03 Luty 2009, 14:41_________________________________________________wlasnie bylem w aso ta turbinka kosztuje bagatela 1269 ale EUR ;(
AdasWawa Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 dzięki no to jadę kupić a może ktoś wie ile to w Polsce kosztuje i czy to co kolega skalarx zasugerował pasi plug&play bez jakichkolwiek przeróbek?[br]Dopisany: 03 Luty 2009, 14:41_________________________________________________wlasnie bylem w aso ta turbinka kosztuje bagatela 1269 ale EUR ;( poszukaj na allegro
skalarx Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 dzięki no to jadę kupić a może ktoś wie ile to w Polsce kosztuje i czy to co kolega skalarx zasugerował pasi plug&play bez jakichkolwiek przeróbek?[br]Dopisany: 03 Luty 2009, 14:41_________________________________________________wlasnie bylem w aso ta turbinka kosztuje bagatela 1269 ale EUR ;( W polsce dostanie takiej używki w dobrym stanie niestety graniczy z cudem. Pewnie dlatego że właśnie ta pasuje plug&play.
Tukan Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Turbo pochodzi z silnika BRD Poszuka na forum kto taka kupil bo wiem ze sa osoby i zapytaj moze maja jeszcze dostep do takich
arttrouve1 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 a takie cos mi spasi?? http://www.racingforum.pl/Turbosprezarka-20TDI-170KM-BRD-nowa-t62744.html
Tukan Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Wg mnie tak,ale lepiej poczekac na inne głosy Jesli naprawde jest to BRD z A4
jaro4444 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 To jest turbo BRD i jesli rzeczywiście jest nowa to cena rozsądna. Ale ktoś, kto to montował nie ma pojęcia o mechanice bo dał zwykłe nakrętki na podkładach, a powinny tam być miedziane nakrętki samohamujące. Poza tym gwinty w takich połączeniach zabezpiecza się smarem miedzianym do 12000C...
Tukan Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 No wlasnie cos mi śruby nie pasowaly ze nie sa chwycone farba I faktycznie sa tam zwykle podkladki
jaro4444 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 No wlasnie cos mi śruby nie pasowaly ze nie sa chwycone farba I faktycznie sa tam zwykle podkladki Tukan nie rozwalaj mnie Farba przy kolektorze gdzie bywa i 800OC? Dlatego stosuje się miedziane nakrętki ze specjalnymi nacięciami samohamującymi.
skalarx Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 To jest turbo BRD i jesli rzeczywiście jest nowa to cena rozsądna. Ale ktoś, kto to montował nie ma pojęcia o mechanice bo dał zwykłe nakrętki na podkładach, a powinny tam być miedziane nakrętki samohamujące. Poza tym gwinty w takich połączeniach zabezpiecza się smarem miedzianym do 12000C... Jeżeli ktoś taki ją rozbierał lub cokolwiek z nią robił, to nie można jej chyba wróżyć długiego życia . Po co ktoś miałby rozbierać nową turbinę??
jaro4444 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Jeżeli ktoś taki ją rozbierał lub cokolwiek z nią robił, to nie można jej chyba wróżyć długiego życia . Po co ktoś miałby rozbierać nową turbinę?? Chyba problem ze zrozumieniem o czym piszemy Mówimy o przykręceniu turbiny do kolektora
Tukan Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 No wlasnie cos mi śruby nie pasowaly ze nie sa chwycone farba I faktycznie sa tam zwykle podkladki Tukan nie rozwalaj mnie Farba przy kolektorze gdzie bywa i 800OC? Dlatego stosuje się miedziane nakrętki ze specjalnymi nacięciami samohamującymi. Mi chodzilo o te sruby i zdawalo mi sie ze nieraz na nich byla jakas farba zielona/zółta jako plomba,taka jak bywa na wirniku A nie o jaks farbe przy kolektorze.A teraz widze ze ja o jednym a ty o drugim tyle ze te sroby co zaznaczylem zapewne sa ori :gwizdanie: http://img3.imageshack.us/my.php?image=turbozd6.jpg
arttrouve1 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 dobra panowie ale odbiegamy od tematu. pasi czy nie spasi, brac czy nie no bo mnie o to chodzi
skalarx Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Jeżeli ktoś taki ją rozbierał lub cokolwiek z nią robił, to nie można jej chyba wróżyć długiego życia . Po co ktoś miałby rozbierać nową turbinę?? Chyba problem ze zrozumieniem o czym piszemy Mówimy o przykręceniu turbiny do kolektora :tongue4: wpadłem w pół wątku i nie zakumałem . Przykład że trzeba czytać od początku. Jak gówniarz [br]Dopisany: 03 Luty 2009, 19:18_________________________________________________ Mi chodzilo o te sruby i zdawalo mi sie ze nieraz na nich byla jakas farba zielona/zółta jako plomba,taka jak bywa na wirniku A nie o jaks farbe przy kolektorze.A teraz widze ze ja o jednym a ty o drugim tyle ze te sroby co zaznaczylem zapewne sa ori :gwizdanie: http://img3.imageshack.us/my.php?image=turbozd6.jpg Noooo. Właśnie o te śróby mi chodziło. Nie wyglądają na ori
jaro4444 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 Noooo. Właśnie o te śróby mi chodziło. Nie wyglądają na ori Ale są ori i w dodatku jakościowe, zapewne 8.8. Taką samą turbinę właśnie wczoraj zamontowałem do mojego A4 :gwizdanie: Mi chodzilo o te sruby i zdawalo mi sie ze nieraz na nich byla jakas farba zielona/zółta jako plomba,taka jak bywa na wirniku Farba jest w Garettach jest stosowana na nakrętce wirnika, śrubach regulacyjnych od sztangi mieszka i na samym wirniku. To jest turbo KKK, a ta firma znaczniej mniej "koloruje" turbiny Te śruby, co pokazaliście, przyciągają przez podkładkę ślimak do szkieletu turbiny. Właśnie je się odkręca by zdjąć ślimak i wyczyścić turbinę bez demontażu wirników.
skalarx Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Farba jest w Garettach jest stosowana na nakrętce wirnika, śrubach regulacyjnych od sztangi mieszka i na samym wirniku. To jest turbo KKK, a ta firma znaczniej mniej "koloruje" turbiny Te śruby, co pokazaliście, przyciągają przez podkładkę ślimak do szkieletu turbiny. Właśnie je się odkręca by zdjąć ślimak i wyczyścić turbinę bez demontażu wirników. A właśnie czy turbinkę bez rozkręcania można przepłukać benzyną ekstrakcyjną? Dobrze rozpuszcza sadzę więc może tak profilaktycznie przed zamontowaniem. Ma to sens
Rekomendowane odpowiedzi