Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 Avant 2.0Tdi 177KM 2014 2xS-line Monsoon Gray, Rotor 19" 9J et33, Eibach Sportline ,Black Edition ,Edelstahl 2H1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, l.e.s.t.e.r napisał:

Byłeś kiedyś w Sądzie?  Nie zdajesz sobie sprawy chyba co piszesz.

Byłem nie raz, więc wiem co pisze.

Opublikowano
6 minut temu, corradoowner napisał:

Byłem nie raz, więc wiem co pisze.

to napisz proszę jakbyś się z tych niewymiarowych kół próbował wybronić ? homologowałbyś koła na własny koszt czy jak ? :) 

Opublikowano
1 minutę temu, l.e.s.t.e.r napisał:

to napisz proszę jakbyś się z tych niewymiarowych kół próbował wybronić ? homologowałbyś koła na własny koszt czy jak ? :) 

Jeżeli nie mam takiego zapisu w umowie z ubezpieczalnią to nic Ci nie mogą zrobić. Na szczęście nie mamy jeszcze takich przepisów jak w Niemczech cz Anglii, że każdą modyfikację trzeba zgłaszać ubezpieczalni i masz ją wbitą w dowód czy umowę z ubezpieczalnią. Jeżeli coś nie jest zabronione to jest dozwolone. Są firmy które tylko czekają na takie sprawy i wygrywają je na pierwszej rozprawie sądowej i ubezpieczalnia jednak chce załatwić sprawę polubownie. Sam z takiej korzystałem tak samo jak i znajomi. Ja nikogo nie namawiam na zmianę kół czy innego wyposażenia auta, ale skoro nie jest zabronione to dlaczego nie? Gdyby było tak jak piszesz to nikt z nas nie zmieniłby rozmiaru kół, hamulców, wydechu i innych elementów auta.

Opublikowano
1 godzinę temu, l.e.s.t.e.r napisał:

Robię trochę w ubezpieczeniach to dodam coś od siebie. Jeśli opona nie była powodem wypadku to nie jest w sprawie. Jak będzie łysa to wiadomo, nawet Policja w to uderzy. Miałem kilka szkód niestety z autocasco i nikt nie patrzył na opony. A kiedyś nie patrzyłem co mam założone względem wytycznych producenta.

Opublikowano

Ja tam zupełnie inne doświadczenia z ubezpieczalniami. W każdej umowie masz punkt "rażące niedbalstwo" pod który można pociągnąć bardzo dużo.

Teraz dla przykładu przepycham się z ubezpieczalnia bo wypadł mi rower z uchwytu Thule - zarzucili mi rażące niedbalstwo. 

Napisali że uchwyt się nie nadaje do przewozu tego typu roweru, Thule napisało że się nadaje i co teraz ? odmówili wypłaty 5000zł.

Problemy natury prawnej.

Ubezpieczalnia i gwarant

Zakładając, że udało Ci się dobrać rozmiar opon pod swoje odczucia, jeździ Ci się super, nic nie obciera, nic nie stuka, nic nie puka, napotkasz problemy o których w życiu byś nie pomyślał. Są to głównie problemy z ubezpieczalnią, szczególnie gdy masz wykupione nieobowiązkowe ubezpieczenia AC i chciałbyś z niego skorzystać. Towarzystwa ubezpieczeniowe bardzo chętnie  oskubią Ciebie z każdej złotówki, a jednocześnie zrobią wszystko by należytego odszkodowania Tobie nie wypłacić. Wezmą Twój samochód pod lupę, sprawdzą co mogłeś zaniedbać i przez szkło powiększające odczytają niewłaściwy rozmiar opon! Tadam…. odszkodowanie się nie należy, bo zły rozmiar opon mógł doprowadzić do przedmiotowej szkody. Trzeba więc przemyśleć, czy warto ryzykować…

Podobnie z gwarancją producenta – jeżeli auto jest jeszcze na gwarancji, a zepsuje Ci się układ napędowy lub elementy zawieszenia związane bezpośrednio z kołami, producent może Ci odmówić bezpłatnej naprawy. Stwierdzi pewnie, że na oponach w seryjnym rozmiarze do czegoś podobnego w życiu by nie doszło:)

Przegląd techniczny

Druga przykra niespodzianka – jedziesz na przegląd techniczny, a diagnosta wyraźnie daje Ci do zrozumienia, że na Twoich kołach, mimo bardzo pozytywnych odczuć i wrażeń, nie powinieneś jeździć. Koła wystające poza obrys auta to najczęstszy wynikający ze zmiany rozmiaru problem. Zmiany rozmiaru mogą spowodować nieprzewidywalnie zachowanie pojazdu, w ekstremalnych przypadkach doprowadzić do wypadku i większych szkód. Po części się zgodzę, bo jak przesadzimy z rozmiarami, zmieni się charakterystyka prowadzenia samochodu i trzeba zmienić swoje przyzwyczajenia.

Niemniej sytuacja czysto teoretyczna, bo z reguły to co sprawdzają na oponach to głębokość bieżnika. Przynajmniej w Polsce. W Niemczech przeglądy są bardziej rygorystyczne i trudno o pieczątkę z potwierdzeniem sprawności auta. Pewnie zastanawiasz się, jak w takim razie uzyskują przegląd auta z german style? Słyszałem, że na przeglądy jeżdżą z normalnymi kołami, szczególnie zimą (na zimowych kołach, z zalecanym i dopuszczanym rozmiarem opon J )

Edytowane przez l.e.s.t.e.r

Opublikowano
  • Autor

Wracają do moich modyfikacji nie mogę sobie pozwolić a może lepiej jak powiem że niechce robić nic takiego co by wpłynęło na gorsze warunki jezdne  samochodu i patrzac tylko na wygląd.Stawiam na bezpieczeństwo a później na wygląda a z racji że mieszkam w Niemczech i mam tu zarejestrowany samochód nie będę kombinował i później się martwił że samochód nie przejdzie przeglądu.

Dlatego też będzie założony zestaw od H&R 12mm z certyfikatem TÜV !!!

Edytowane przez WojtekA4B8

Opublikowano
1 godzinę temu, WojtekA4B8 napisał:

Wracają do moich modyfikacji nie mogę sobie pozwolić a może lepiej jak powiem że niechce robić nic takiego co by wpłynęło źle na gorsze warunki jeżdżę samochodu kosztem wyglądu.Stawiam na bezpieczeństwo a później na wygląda a z racji że mieszkam w Niemczech i mam tu zarejestrowany samochód nie będę kombinował i później się martwił że samochód nie przejdzie przeglądu.

Dlatego też będzie założony zestaw od H&R 12mm z certyfikatem TÜV !!!

Schluss ?

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Udała30 napisał:

Schluss ?

Dokładnie ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Przyszedl czas na zmiany w bagażniku ,wpadł pełny zestaw szyn i belek blokujących bagaż .Teraz jest tak jak powinno być .

IMG_20181228_211811.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, WojtekA4B8 napisał:

Przyszedl czas na zmiany w bagażniku ,wpadł pełny zestaw szyn i belek blokujących bagaż .Teraz jest tak jak powinno być .

IMG_20181228_211811.jpg

Klasa ?

Opublikowano
42 minuty temu, Udała30 napisał:

Klasa ?

Nie klasa tylko szukaj szyn bo reszta już czeka :D

Opublikowano
20 godzin temu, MaciekPL napisał:

Nie klasa tylko szukaj szyn bo reszta już czeka :D

Cała nadzieja w Tobie  ☺️

Opublikowano
  • Autor

Lekkie wygłuszenie drzwi i boczków pierwszy raz to robiłem ale efekt bardzo zadowalający odrazy czuć różnice w środku.Dla lepszego zamykania drzwi nawet  warto założyć  tę maty Alubutyl+pianka ?Z racji że nie posiadam pakietu QQ1 założyłem podświetlane klamki, oświetlenia drzwi i przestrzeni nóg zostało wszystko tylko  zakodować... 

IMG_20181228_210355.jpg

IMG_20190101_124520.jpg

IMG_20190101_193409.jpg

Opublikowano

Hehe widać że pierwszy raz :p ale mod na plus 

Opublikowano
Godzinę temu, WojtekA4B8 napisał:

Lekkie wygłuszenie drzwi i boczków pierwszy raz to robiłem ale efekt bardzo zadowalający odrazy czuć różnice w środku.Dla lepszego zamykania drzwi nawet  warto założyć  tę maty Alubutyl+pianka ?

IMG_20181228_210355.jpg

IMG_20190101_124520.jpg

Etam jak na pierwszy raz nie jest źle :D 

Opublikowano
6 godzin temu, WojtekA4B8 napisał:

Lekkie wygłuszenie drzwi i boczków pierwszy raz to robiłem ale efekt bardzo zadowalający odrazy czuć różnice w środku.Dla lepszego zamykania drzwi nawet  warto założyć  tę maty Alubutyl+pianka ?

IMG_20181228_210355.jpg

IMG_20190101_124520.jpg

Krata Namysłowa pusta ?? to i tak dobrze wyszło  ?

Opublikowano
  • Autor

Jakoś super z tym oklejenie mi może nie poszło ,ale efekt i tak jest  mocno wyczuwalny w środku  zrobiłem może 300km i jestem mega zadowolony  jutro czeka mnie trasa 800km także będzie bardziej komfortowo odrazu...

Udała30 cała nie poszła ale parę znikło ?

Opublikowano

Środek drzwi też oklejałeś?

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, damian19886 napisał:

Środek drzwi też oklejałeś?

Tylko to co na zdjęciach drzwi i boczek 

Opublikowano
  • Autor

Podświetlane listwy  S-Line z B9 powoli zaczynam  działać z oświetleniem 

IMG_20181227_105401.jpg