pwiecek7 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 witam, wymieniłem regulator napięcia na zamiennik bo był brak ładowania, kontrolka świeciła, ale w zamienniku nie ma miejsca aby podpiąć wtykowy przewód elektryczny, autko wygląda na to że ładuje, bo palilo kilka razy, bez problemu przy właczonych wszystkich odbiornikach prądu, ale kontrolka dalej świeci, czyżby to było przyczyną że ten jeden kabelek jest nie podpięty, dzwoniłem do gościa co mi sprzedał zamiennik ale on mówi że ten kabelek nie jest konieczny że bym jechał do elektryka to mi sprawdzi bo może co innego nie ma, a żę regulator stary miałem dobry, ale widać że szczotki są już bardzo zużyte.
Tom A4 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 a czy w poprzednim regulatorze bylo miejsce na ta wtyczke?
pwiecek7 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 w orginalnym była, i była podpięta jest to jedynie taka blaszka i na nią wchodził wtyk, orginalny od zamiennika różnią się jedynie tym tylko
Tom A4 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 czy ta blaszka w jakis sposob stykala sie z masa poprzez regulator ? Jesli lampka ladowania nie gasnie to ten przewod jest za to odpowiedzialny
pwiecek7 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 Tak stykała się z masą, tak to wygląda http://s4.zapodaj.net/88363268.jpg.html
Tom A4 Opublikowano 3 Lutego 2009 Opublikowano 3 Lutego 2009 czyli ta wtyczka byla podpieta do masy jestes tego pewien na 100 %
pwiecek7 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 pewien nie jestem ale już się pogubiłem tak jak widać na zdjeciu cały obwód jest połączony[br]Dopisany: 03 Luty 2009, 19:17_________________________________________________dodam jeszcze że z tego co wyczytałem to tylko diesle posiadają taki przewód,
leoncjo Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Ten dodatkowy przewodzik to nie jest przypadkiem do obrotmomierza ?? W dieslu wychodzą dwa cuienkie kabelki. Niebieski i niebieski z czarnym paskiem. Jeden idzie do kontrolki w zegarach a drugi najprawdopodobniej do obrotmomierza. Z jednym podpiętym kebelkiem działa Ci obrotomierz ?? A skoro świeci kontrolka ładowania to może zły podpiąłeś ?? Generalnie ten z wtykiem to jest od ładowania. Jeżeli nie mam racji to nich ktos bardziej kumaty opisze do czego idą dwa cienkie kabelki z altka ??
pwiecek7 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Opublikowano 4 Lutego 2009 no masz racje kolego, w dieslu są dwa cieniutkie kabelki, ale nie wiem czy we wszystkich altkach tak jest ale tu nie idzie pomylic gdzie który ma iść, bo jeden zakonćżony jestn nakładką na srubę a drugi plastikową wtyczką, obrotomierz działa, jedynie ta kontrolka świeci, nadal, a gośc w sklepie że nie widzi w zamiennikach taką z blaszką, że nigdy jak brali od niego na to nikt uwagi nie zwracał, spróbuje podpiąc na krótką ten kabelek i zobacze czy kontrolka zgaśnie, bo innej rady nie ma no chyba że do jakiego elektryka, ale to się zobaczy,
leoncjo Opublikowano 4 Lutego 2009 Opublikowano 4 Lutego 2009 Piszeszże masz stary....zmień w nim szczotki (u mnie cena 5 zł) i włóż ten co siedział. Skoro ten kabelek jest to tak ma być. Dwa kabelki muszą być podpiete.
Rekomendowane odpowiedzi