dominikpl28 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam, posiadam Audi A4 1.6 1995 B+G i z nadejściem zimy pojawił się taki problem, że na benzynie autko nie może złapać obrotów i nie ma w ogóle siły do tego stopnia że niekiedy nie mogę ruszyć z miejsca. Kiedy się zagrzeje i zmienia się na gaz jedzie bez żadnych problemów. Sprawdziłem już świece,kable,aparat zapłonowy, cewkę,przepustnicę i nic nie zadziałało. Ktoś ma jakieś pomysły ?
dominikpl28 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2018 Na ciepłym jest dużo lepiej ale też nei jest to tak jak na gazie
dominikpl28 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2018 No nie zmieniałem :/ Nagrałem dzisiaj jak to wszystko wygląda tak około minuty jest moment w którym przeskakuje na gaz https://drive.google.com/open?id=13Yu221qwGxM9piJj8gQowFegsPjd_6kC
sitar Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wymień filtr a jak się nie poprawi to zmierz ciśnienie paliwa.
dominikpl28 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ciśnienie jest w porządku,po wymianie filtra nic się nie poprawiło :/
sitar Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Spróbuj odpiąć aku na pół godzinki i pojeździj trochę na samej benzynie i zobacz czy się poprawi
dominikpl28 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zrobiłem prawie 400km nic nie pomogło
wesz82 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zamontuj zaworek zwrotny w baku na powrocie do pompki. Moze paliwo sie cofa. A jak pali z rana???
sitar Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Podlaczales kompa?odlącz jeszcze przeplywke
dominikpl28 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2018 2 godziny temu, wesz82 napisał: Zamontuj zaworek zwrotny w baku na powrocie do pompki. Moze paliwo sie cofa. A jak pali z rana??? Spróbuje założyć Z rana to jak nacisnę gaz to dochodzi do 2k obrotów i go dusi a jak się zacznie jechać to jedzie jakies 5km/h i cała buda się aż trzęsie
dominikpl28 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2018 2 godziny temu, sitar napisał: Podlaczales kompa?odlącz jeszcze przeplywke Podłączałem,były tam jakieś błędy ale nie związane z tym raczej. Przepływke odpinałem nic nie daje
wesz82 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Co da Ci odpiecie przeplywki skoro ona daje dokladne parametry w celu zrobienia idealnej temp spalania... Bez niej i z nia auto bedzie jechac ale ciut ospale co nie oznacza ze parcha itd. Masz odp w ukladzie paliwowym.skoro na lpg jest ok. Masz sekwencje??? Cisnienie paliwa mierzyles na zimnym?? Jak dla mnie albo sito zawalone na maxa albo zaworek w pomie nie domaga lub wtryski kaput i leja jak 3 latek gdzie popadnie .Jest jeszcze mozliwosc ze puszcza lpg i dosteje sie do ukladu i spala sie z pb stad dupna jazda na pb.
dominikpl28 Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 19 godzin temu, wesz82 napisał: Co da Ci odpiecie przeplywki skoro ona daje dokladne parametry w celu zrobienia idealnej temp spalania... Bez niej i z nia auto bedzie jechac ale ciut ospale co nie oznacza ze parcha itd. Masz odp w ukladzie paliwowym.skoro na lpg jest ok. Masz sekwencje??? Cisnienie paliwa mierzyles na zimnym?? Jak dla mnie albo sito zawalone na maxa albo zaworek w pomie nie domaga lub wtryski kaput i leja jak 3 latek gdzie popadnie .Jest jeszcze mozliwosc ze puszcza lpg i dosteje sie do ukladu i spala sie z pb stad dupna jazda na pb. Mam sekwencje, ciśnienie jest w porządku a wtryski sprawdzałem są okej. Spróbuje ogarnąć tę pompkę
przem8 Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 A jakie ciśnienie daje pompka, tylko podczas jazdy? Czujnik temp. sprawdzałeś?
dominikpl28 Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 Czujnik temperatury wymieniłem już, nie tylko pod czas jazdy go dusi na postoju też https://drive.google.com/file/d/13Yu221qwGxM9piJj8gQowFegsPjd_6kC/view <-----Tak to wygląda
wesz82 Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 18 godzin temu, dominikpl28 napisał: Mam sekwencje Jest cos takiego w lpg sekwencji jak awaryjne odpalanie na lpg. W momencie odpalania nacisnij przycisk na przelaczniku to wtedy odpali na lpg. Tylko nie rob tego za czesto. Jak sprawdzales cosnienie na zimnym cieplym pod obciazeniem?? Ja mialem tak z rana jak Ty ciagle i winny okazal sie zaworek w pompie paliwa w baku. Kupilem zaworek za pare pln i zamontowalem na powrocie wlasnie w baku i problem ustal na amen. To na bank wina ukladu do pb albo wtryski z gazu leja. Zakrec butle w bagu i wyjezdzij lpg do konca i zobacz co wtedy bedzie na pb.w ogole poranne odp tez sprawdz tym sposobem.
dominikpl28 Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Opublikowano 6 Lutego 2018 Wymienił>em dzisiaj pompkę paliwa, to też nic nie pomogło
wesz82 Opublikowano 6 Lutego 2018 Opublikowano 6 Lutego 2018 A jak sitko??? Zakreciłes kurek od gazu???
Rekomendowane odpowiedzi