Jump to content
IGNORED

Audi A4 B51.6 95r problemy na benzynie

Recommended Posts

Posted

Witam, posiadam Audi A4 1.6 1995 B+G i z nadejściem zimy pojawił się taki problem, że na benzynie autko nie może złapać obrotów i nie ma w ogóle siły do tego stopnia że niekiedy nie mogę ruszyć z miejsca. Kiedy się zagrzeje i zmienia się na gaz jedzie bez żadnych problemów. Sprawdziłem już świece,kable,aparat zapłonowy, cewkę,przepustnicę i nic nie zadziałało. Ktoś ma jakieś pomysły ?

Posted

Na ciepłym i na zimnym to samo?

Posted

Filtr paliwa zmieniałeś kiedyś?

Posted

Wymień filtr a jak się nie poprawi to zmierz ciśnienie paliwa.

Posted

Spróbuj odpiąć aku na pół godzinki i pojeździj trochę na samej benzynie i zobacz czy się poprawi

Posted

Zamontuj zaworek zwrotny w baku na powrocie do pompki.

Moze paliwo sie cofa.

A jak pali z rana???

Posted

Podlaczales kompa?odlącz jeszcze przeplywke

Posted
2 godziny temu, wesz82 napisał:

Zamontuj zaworek zwrotny w baku na powrocie do pompki.

Moze paliwo sie cofa.

A jak pali z rana???

Spróbuje założyć 

Z rana to jak nacisnę gaz to dochodzi do 2k obrotów i go dusi a jak się zacznie jechać to jedzie jakies 5km/h i cała buda się aż trzęsie 

Posted
2 godziny temu, sitar napisał:

Podlaczales kompa?odlącz jeszcze przeplywke

Podłączałem,były tam jakieś błędy ale nie związane z tym raczej. Przepływke odpinałem nic nie daje 

Posted

Co da Ci odpiecie przeplywki skoro ona daje dokladne parametry w celu zrobienia idealnej temp spalania...

Bez niej i z nia auto bedzie jechac ale ciut ospale co nie oznacza ze parcha itd.

Masz odp w ukladzie paliwowym.skoro na lpg jest ok.

Masz sekwencje???

Cisnienie paliwa mierzyles na zimnym??

Jak dla mnie albo sito zawalone na maxa albo zaworek w pomie nie domaga lub wtryski kaput i leja jak 3 latek gdzie popadnie:grin:

.Jest jeszcze mozliwosc ze puszcza lpg i dosteje sie do ukladu i spala sie z pb stad dupna jazda na pb.

Posted
19 godzin temu, wesz82 napisał:

Co da Ci odpiecie przeplywki skoro ona daje dokladne parametry w celu zrobienia idealnej temp spalania...

Bez niej i z nia auto bedzie jechac ale ciut ospale co nie oznacza ze parcha itd.

Masz odp w ukladzie paliwowym.skoro na lpg jest ok.

Masz sekwencje???

Cisnienie paliwa mierzyles na zimnym??

Jak dla mnie albo sito zawalone na maxa albo zaworek w pomie nie domaga lub wtryski kaput i leja jak 3 latek gdzie popadnie:grin:

.Jest jeszcze mozliwosc ze puszcza lpg i dosteje sie do ukladu i spala sie z pb stad dupna jazda na pb.

Mam sekwencje, ciśnienie jest w porządku a wtryski sprawdzałem są okej. Spróbuje ogarnąć tę pompkę 

Posted

A jakie ciśnienie daje pompka, tylko podczas jazdy? Czujnik temp. sprawdzałeś?

Posted
18 godzin temu, dominikpl28 napisał:

Mam sekwencje

Jest cos takiego w lpg sekwencji jak awaryjne odpalanie na lpg.

W momencie odpalania nacisnij przycisk na przelaczniku to wtedy odpali na lpg.

Tylko nie rob tego za czesto.

Jak sprawdzales cosnienie na zimnym cieplym pod obciazeniem??

Ja mialem tak z rana jak Ty ciagle i winny okazal sie zaworek w pompie paliwa w baku.

Kupilem zaworek za pare pln i zamontowalem na powrocie wlasnie w baku i problem ustal na amen.

To na bank wina ukladu do pb albo wtryski z gazu leja.

Zakrec butle w bagu i wyjezdzij lpg do konca i zobacz co wtedy bedzie na pb.w ogole poranne odp tez sprawdz tym sposobem.

Posted

A jak sitko???

Zakreciłes kurek od gazu???