Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zacznę od tego ze posiadam audi a4 b6 1.8t 163 km , nie mam możliwości sprawdzenia jaki ma nr silnik , ale wydaje mi się ze  jest to BFB a w lato przymierzam się do podkręcenia motoru do 400 hp.

ILE MAKSYMALNIE TAKIE 1.8T MOŻE PRZYJĄĆ POWIETRZA OD TURBINY i czy jest potrzebny STOKER ?

Z góry wszystkim dziękuje i pozdrawiam 

Posted
22 godziny temu, TuRbOEMPS napisał:

ILE MAKSYMALNIE TAKIE 1.8T MOŻE PRZYJĄĆ POWIETRZA OD TURBINY i czy jest potrzebny STOKER ?

Przyjmie tyle na ile zrobiony będzie silnik i osprzęt.

Stroker na 400KM zdecydowanie niepotrzebny

Posted

Stoker raczej napewno niepotrzebny, ale o kuciu już chyba trzeba pomyśleć:)

Posted

Bez pchania sie w niepotrzebne koszta to zrobisz 320 hp i 400 nm na zdrowym motorze bez zakuwania .

Chyba ze moc 320 hp i 400 nm Cie nie interesuje i chcesz zdecydowanie wiecej to kucizna :)

Posted

Kolega pisał że chciałby z 400km, więc i pewnie koło 450-500nm dlatego pisałem o kuciu:) bo fakt do 400nm kucizna to zbędny wydatek pod warunkiem zdrowej motorowni:)

Posted

Bez kucia korby wyjdą bokiem.

Posted
W dniu 5.02.2018 o 21:21, GRADIENT napisał:

Bez kucia korby wyjdą bokiem.

Zależy w jakim stanie jest silnik i dużo zależy jak będzie zrobiony program , jeśli dużo nm od dołu to jak najbardziej że korby wyjdą bokiem na spacer . 

Posted

Pod 400PS nie potrzeba robic strokera, jedyne o co musisz zadbac to kuta korba, ale jak juz czapka pojdzie w dol to lepiej zrobic wszystko, zeby nie zagladac tam wiecej. A co do strokera to dopiero sens jest na 500+, wiec jak kiedys myslisz o tym to zrob to od razu, zeby 2x tej samej roboty nie robic.

• 2 weeks later...
Posted

Dziękuje właśnie o to mi chodziło :D i cieszy mnie że nie muszę bawić się w stoker . Po za tym kulawa audi bez quatro wiec nie chce za dużo kombinować .Jeżeli uda mi się podkręcić do 400 km to będzie i tak rakieta , a jeżeli chodzi o silnik i części to muszę zrobić (ogl serwis) jak oleje, rozrząd .itp . Korby wymieniam wychodzę z założenia jak już coś robić to porządnie szkoda samochodu  żeby trafił na szrot ;)  i ta jak podkręcać wyżej niż 500 przydał by się jakiś S-line z tym silnikiem , samochód to nie sam silnik .

Posted

Ja tam sobie quattro dorzucilem, koszty praktycznie zadne w porownaniu do kosztu modow :)

Posted

Ile planujesz przeznaczyć $ na te mody?