Jump to content
IGNORED

a4 b6 AVF czy to oznaka końca sprzęgła ?

Recommended Posts

Posted

Witam panowie, dziwne rzeczy zaczęły się dziać w moim b6, wydaje mi się że ślizga sie sprzęgło lecz diagnosta ze mnie żaden więc chciałbym zapytać was.

Z ważnych informacji . aktualny przebieg to 235600 o ile wierzyć poprzedniemu właścicielowi to sprzęgło wraz z dwumasą i rozrządem było robione coś w okolicach 168000 (mam fakturę ). 

Aha, jeszcze jedno , moje b6 ma zrobiony program na 177km i 399nm (zrobiony przed poprzednią wymianą sprzęgła i dwumasy). na filmiku przyśpieszanie z 6g biegu, dzieje się tak samo na 3,4,5. Czy to objaw końca sprzęgła czy coś innego ?

z góry dziękuje za pomoc .

Posted

Ślizga się jak szalone :D

Posted

Tarcza i docisk do wymiany. Koniecznie z dociskiem, bo znając życie to jego wina. Być może wcześniej wymienili samą tarczę "bo przecież docisk będzie ok".

Posted

Panowie dzięki wielkie za info, a teraz pytanie co z dwumasą ? z tego co jeżdżę to nie słychać/czuć oznak zużycie . Wymieniać od razu czy jescze poczekać ?

Posted
12 godzin temu, rymcio1987 napisał:

Panowie dzięki wielkie za info, a teraz pytanie co z dwumasą ? z tego co jeżdżę to nie słychać/czuć oznak zużycie . Wymieniać od razu czy jescze poczekać ?

Witam, mam taki zestaw jakby trzebabyło

https://www.olx.pl/oferta/nowy-zestaw-sprzegla-dwumas-luk-do-audi-skoda-vw-CID5-IDrDD5W.html

Posted

jak długo nie będziesz jeździł z tak ślizgającą się tarczą i po wyjęciu dwumas nie będzie miał luzów to myślę, że można go zostawić. 

Posted
5 godzin temu, wojtkos000 napisał:

hej napisałeś że pasuje do awx i innych 1.9 lecz z tego co wiem to awx ma średnicę 230mm a avf 240 . jaką srednicę ma twój zetaw ?

Posted (edited)
1 godzinę temu, rymcio1987 napisał:

hej napisałeś że pasuje do awx i innych 1.9 lecz z tego co wiem to awx ma średnicę 230mm a avf 240 . jaką srednicę ma twój zetaw ?

228mm

Taki numer 600004000 

Ja mam po vin silnik avf a na bloku oznaczenie awx i dwumas od avf i przez to mnie zmyliło  z dwumasem. A w warsztacie założyli to co im dałem i nie pasował rozrusznik i ten zestaw mi został, założony i ściągnięty nawer auto nie było odpalone

Edited by wojtkos000
Posted
2 godziny temu, wojtkos000 napisał:

228mm

Taki numer 600004000 

Ja mam po vin silnik avf a na bloku oznaczenie awx i dwumas od avf i przez to mnie zmyliło  z dwumasem. A w warsztacie założyli to co im dałem i nie pasował rozrusznik i ten zestaw mi został, założony i ściągnięty nawer auto nie było odpalone

no powiem Ci że poszperałem i wychodzi że potrzebuje średnice 240 

Posted
8 minut temu, rymcio1987 napisał:

no powiem Ci że poszperałem i wychodzi że potrzebuje średnice 240 

Ok tylko zaproponowalem

Posted
13 godzin temu, wojtkos000 napisał:

Ok tylko zaproponowalem

Ok tylko zaproponowałem