Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Centralny zamek otwiera tylko drzwi LP, bagaznik i kl. paliwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Proszę o pomoc w dojsciu do ładu z centralnym w mojej A4 B5.

Ogolnie kupilem ją w takim stanie, pod kierownicą znalazłem dołożoną centralkę Carprotect BX 2000 (na kluczyk 315MHz). Niestety nie mam do tego pilota. Mam tylko kluczyk który pasuje do wkładki zamka drzwi i otwiera i zamyka autko. Pompke zregenerowałem. Obecnie po przekręceniu otwiera i zamyka przednie lewe drzwi, bagaznik oraz klapke wlewu paliwa. Ale za każdym razem długo pracuje po otwarciu/zamknieciu (bagaznika lub lewych przednich drzwi). Czy to nieszczelność jest gdzieś? 

Drzwi prawe przednie, prawe tylne oraz lewe tylne nie reagują. 

Teraz pytanie, czy aby to działało tak jak wyszło z fabryki to muszę usunąć tą dokładaną centralkę, czy mogę poprostu wypiąć i okablowanie jej zostawić, a reszta powinna działać jak kiedyś? Ogólnie mam intrukcje do tej centralki, ale skoro jest bez pilota to ciężko sprawdzić czy w ogóle działa. 

[+]

Może ma ktoś schemat instalacji pneumatycznej zamka A4 B5 FL (1999 rok) ?? Znalazlem na elektrodzie do A3 i tam wezyk lewych przednich jest połączony tylko z klapką paliwa, jakby w A4 B5 było podobnie to by wiele powiedziało :)

Edytowane przez SowaBezOka
Opublikowano

Sprawdź czy wężyki są całe i nie popękane.