rookie Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 Panowie, poprzedni właściciel chyba ciągle hamował silnikiem tzn. piątym biegiem, bo przy popuszczaniu gazu przy 80 km/h na 5 biegu skrzynia trochę wyje. Wiem, że to może być wyrobiona "choinka". Znacie jakieś sposoby by to z leksza zagłuszyć? Może wymienić olej, ale na jaki, bo przy standardowym 75W 90 będzie to samo. Przebieg 195 tys. km, stan oleju w skrzyni maximum. Pozdro
rookie Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Opublikowano 5 Lutego 2009 Ja cię zaraz zremontuję Remontować nie ma po co, bo biegi pięknie wchodzą. Chodzi o to co mogę zrobić sam.
wojtekce Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 wydaje mi się że w tym przypadku już tak zostanie nawet żadne wymiany oleju nie pomogą
ALBINEK Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 Sam nie jesteś w stanie już nic zrobić,wymiana oleju też nie pomoże .Pewne elementy skrzyni biegów są już zużyte.Jak mocno ci to przeszkadza to niestety trzeba szukać skrzyni z małym przebiegiem lub remoncik twojej.
tomaszny Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 Wióry wsypać albo innego moto-doktora Liqui Moly robi dobre dodatki do olejów itp., może zapodać jakiś wynalazek z ich kolekcji
rookie Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Opublikowano 5 Lutego 2009 okay, Liqui Moly pójdzie w skrzynie pozdro
tomaszny Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 rookie przyszedł mi do głowy pomysł - możesz spróbować 75W140, widziałem taki olej Liqui Moly ale czy się sprawdzi... pees. ciągle z tym Liqui Moly wypadam, nie mam nic wspólnego z tą firma jakby co
rookie Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Opublikowano 5 Lutego 2009 GETRIEBEÖL ADDITIV (DODATEK DO OLEJÓW PRZEKŁADNIOWYCH) z MoS2 przeznaczony dla mechanicznych skrzyń biegów, Liqui Moly 2x20g pójdzie w zębatki koszt 40 zł wyniki opiszę po zastosowaniu
piotruch6 Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 u mnie mam podobne objawy napisz czy coś pomogło. dolanie tego specyfika
Rekomendowane odpowiedzi