Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stuki w bpw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś coś powiedzieć na ten odgłos 

Silnik bpw 

Opublikowano

jak to w BPW pewnie wałek rozrzadu powoli daje o sobie znac

Opublikowano
  • Autor

Czy idzie to jakos sprawdzic vcds-em czy tylko wizualnie??? 

Opublikowano

Tragedii nie ma ale do wałka rozrządu trzeba zajrzeć i zobaczyć co się tam dzieje :decayed:

Jak pochodzi dłużej to słychać narastające klepanie szklanki na którymś garku.

Możliwe przyczyny:

1. Uszkodzony hydropopychacz

2. Wypadnięty (te) broki zaślepiające kanały olejowe w wałkach dźwigienek pompowtrysków

3. Może się do tego dokładać powycierany wałek rozrządu, ale na pewno nie jest główną przyczyną , bo wtedy klepało by cały czas :wink:

Tylko bez paniki, żebyś miał skalę porównawczą to poczytaj mój temacik :

Jak będziesz miał szczegółowe pytania to pisz :hi:

Opublikowano
  • Autor

A takie coś jak sprawdzałem vcds pomiar bloków to w kanale 18 po puszczeniu gazu powinny byc same 4 a ja mam 128 czy to ma jakis zwiazek z tym? 

Opublikowano
59 minut temu, razor01 napisał:

A takie coś jak sprawdzałem vcds pomiar bloków to w kanale 18 po puszczeniu gazu powinny byc same 4 a ja mam 128 czy to ma jakis zwiazek z tym? 

Nie ma najmniejszego związku z problemem pod pokrywą głowicy :decayed:

Same czwórki były w PD-kach postawionych na EDC15, w EDC16 jakie masz w BPW to 128-emki są prawidłowymi wartościami podczas schodzenia silnika z obrotów :D:hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj był spec i stwierdził ze mogą to być szklanki nie koniecznie wałek ale trzeba zajrzeć do środka jak to wygląda dzis będę wiedzial więcej. 

Dzieki piotrsob1 

Opublikowano
15 minut temu, razor01 napisał:

Wczoraj był spec i stwierdził ze mogą to być szklanki nie koniecznie wałek ale trzeba zajrzeć do środka jak to wygląda dzis będę wiedzial więcej. 

Tyle to ja już stwierdziłem przedwczoraj oglądając Twój filmik :decayed::P

Zwalaj pokrywę głowicy, dopiero wtedy będzie coś więcej można powiedzieć :D:hi:

Opublikowano
  • Autor

Witam 

Po wymianie szklanek stuki ustaly , slychac tylko przy dodawaniu gazu natomiast slychac dudnienie podczas pracy silnika 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

piotrsob1 tragedia :(

Opublikowano
  • Autor

Po wymianie wałka i szklanek było słychać basowy odgłos i po wymianie na próbę pompek (z tym odgłosem nadal) została przeprowadzona przejażdżka i tu sie zaczeło silnik po kilometrze zdechł nie dało rady odpalic (ako) auto sciagniete. Po zdjęciu góry niby wszystko ok. Próba odpalenia silnikem strasznie trzęsie po chwili słychać tak jakby otarcia i gaśnie. Pompki będą wyslane do sprawdzenia. Prosze o jakąś poradę. 

Opublikowano

Oj nie chcę Cię straszyć, ale ściągaj michę i zobacz czy nie przytarło panewek korbowodu...

Opublikowano
46 minut temu, razor01 napisał:

Po wymianie wałka i szklanek było słychać basowy odgłos i po wymianie na próbę pompek (z tym odgłosem nadal) została przeprowadzona przejażdżka i tu sie zaczeło silnik po kilometrze zdechł nie dało rady odpalic (ako) auto sciagniete. Po zdjęciu góry niby wszystko ok. Próba odpalenia silnikem strasznie trzęsie po chwili słychać tak jakby otarcia i gaśnie. Pompki będą wyslane do sprawdzenia. Prosze o jakąś poradę. 

Mechanik co Ci to wszystko robił to człowiek z doświadczeniem w autach na PD , czy się dopiero uczy ?

Pytam nie bez kozery, bo mi to wygląda na jakiś f*ck-up z jego strony ...:naughty:

Opublikowano
  • Autor

Z tego co wiem to zna sie na pd