KewsonND Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Witam wszystkich Przyszedł czas na następną zabawkę, mimo złej opinii jaką otaczane jest 2.0TDI, zagłębiając się w temat okazało się iż nie taki diabeł straszny jak go malują i zdecydowałem się na "dwu litrówkę" z oznaczeniem BPW, z racji tego że znaleźć 1.8T(który tak bardzo chciałem zakupić) w przyzwoitym stanie i fajnym wyposażeniem jest bardzo trudne. Owy egzemplarz zakupiłem z polecenia wielu zgromadzonych tu na forum #szczególne dzięki dla AFRO a dokładniej u Pana Michała z MP Moto - Polecam! i do dziś "tfu tfu" śmigam bez awaryjnie Co do auta:* Wersja S-line zewnętrzny i wewnętrzny * Auto posiada oryginalną powłokę lakierniczą wszystkie zakamarki, progi, wnęki co tylko możliwe w oryginalnym lakierze * Szyby wszystkie oryginalne * Wnętrze wygląda jak nowe, świeże pachnące nowością, fotele nie wytarte nie popękane - byłem w szoku! * Przebieg przy zakupie 204960km, tak wiem zaraz zacznie się że tyle miała w 2010r , ale przebieg zaczytany w ASO z kluczyka serwisowego (oczywiście książka serwisowa również jest z wpisami) Ostatnia wizyta 20.07.2016 - 187 700km (wymiana oleju z filtrem, tarcz i klocków wraz z czujnikami i płynem hamulcowym przód/tył) Dodatkowo badanie TUV z dnia 07.09.2016 - 189 907km * Komplet kół - zima alufelgi 16' lato alufelgi S-line 17' Na początekAuto dostało paczkę od #Dzika m.in.* olej Motul wraz z filtrem* Płukankę z racji przejścia na "lepszy" olej * Nowe filtry powietrza itd.. Oraz przygotowanie lakieru na zimę delikatna polerka z woskiem oraz zabezpieczenie pół skórzanych foteli Plany na sezon 2018 Na ten rok z mechaniki muszę wymienić * rozrząd bo ten siedzi od przebiegu 120 tys.km * zobaczyć w jakim stanie jest pompa oleju i wymienić "imbus" Z zewnętrznych rzeczy jeśli fundusze pozwolą * Rotory 19 cali choć mam jeszcze inne felgi na oku * większe heble i tarcze aby to wyglądało na 19-stu calach * z racji braku Bixów zastanawiam się nad lampami Osramam Xenarc LED tylko przeraża mnie cena To by było na tyle za miłe słowa, podpowiedzi i poświęcenie czasu na czytanie moich wypocin serdecznie dziękuję Pozdrawiam wszystkich klubowiczów Edytowane 15 Marca 2018 przez KewsonND
Adam87 Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Gratulacje zakupu i Powodzenia w modach Lampy Led Osram mają swoją cene ale robote robią Pozdrawiam
KewsonND Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 7 minut temu, Adam87 napisał: Gratulacje zakupu i Powodzenia w modach Lampy Led Osram mają swoją cene ale robote robią Pozdrawiam Dokładnie zobaczę na ile fundusze pozwolą bo postawienie chałupy w planach więc muszę się ograniczać mimo iż człowiek chciałby wszystko od razu Pozdrawiam
Karasik2 Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Gratulacje cieszy taki przebieg z z podłogi widze ze można jeść koniecznie zaglądnij jak imbus sie ma i rozrząd na Cito do roboty zresztą po planach widze ze kumaty chłop z Ciebie więc nawet Lamp nie będę ci tu zachwalał bo po co
Mopek Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 Ładna sztuka. Troszkę szkoda ze tych bixenonow nie ma, ryjek by się troszkę inaczej prezentował od razu. :-) powodzenia w kodach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
KewsonND Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Opublikowano 16 Lutego 2018 Godzinę temu, Mopek napisał: Ładna sztuka. Troszkę szkoda ze tych bixenonow nie ma, ryjek by się troszkę inaczej prezentował od razu. :-) powodzenia w kodach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk dokładnie nastomiast stan rekompensuje wszystko mialem tez do wyboru przy zakupie 2.0 brd 170km w quattro i z bixem ale byla ze szwecji miala wczesniej 8 właścicieli i stan w porównaniu do tej odbiegał bardzooo ..
Norbas Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 2 godziny temu, KewsonND napisał: ze szwecji miala wczesniej 8 właścicieli i stan w porównaniu do tej odbiegał bardzooo .. W skandynawi często bywa, ze auto kilkuletnie ma wielu właścicieli. Wiele osób zmienia auta co pół roku i nie zdąży nim przejechać 10kkm... ale fakt im więcej właścicieli tym auto może być bardziej stryrane od auta użytkowanego przez jednego bądź dwóch właścicieli. Każdy inaczej użytkuje/dba o auto...
hejneken Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 Według mnie te lampy z osrama nie wyglądają. Najrozsądniejszą opcją jest kupno ori bixenonu. Co do auta malinka, pamiętam jak ja 4 lata temu szukałem b7 w benzynie s-line... i kupiłem 1.9 1
KewsonND Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Opublikowano 16 Lutego 2018 7 minut temu, hejneken napisał: Według mnie te lampy z osrama nie wyglądają. Najrozsądniejszą opcją jest kupno ori bixenonu. Co do auta malinka, pamiętam jak ja 4 lata temu szukałem b7 w benzynie s-line... i kupiłem 1.9 tylko że z bixem idą wieksze koszta i dużo zabawy z tego co sie dowiedziałem trzeba zmienić zderzak pod spryskiwacze jakies czujniki dotatkowo trzeba zamontować plus zaprogramować i do tego lampy i wtedy jeszcze drl modzić no nie wiem na tą chwile na pierwszy ogien najpierw rozrzad i pompa oleju potem koło i heble a swiatła to już sprawa estetyki Pozdrawiam
marda16 Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 Też życzę radości z autka ,miałem poprzedni z tym silnikiem BPW z tego samego roku i do sprzedaży przy ponad 230tyś tylko dwumasę wymieniłem
Karasik2 Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 Godzinę temu, hejneken napisał: Według mnie te lampy z osrama nie wyglądają. Najrozsądniejszą opcją jest kupno ori bixenonu. Co do auta malinka, pamiętam jak ja 4 lata temu szukałem b7 w benzynie s-line... i kupiłem 1.9 no nie zgodze sie ale szanuje opinie co do cen http://allegro.pl/lampy-audi-a4-b7-bi-xenon-led-s-line-2007-nowe-i7092290985.html tu masz kpl. do tego dolicz zderzak pod spriski i kpl do nich ( do osramów nie potrzeba gdyż maja mniej niż 32W) tu masz osrama P&P https://www.olx.pl/oferta/lampy-przednie-przod-audi-a4-b7-neon-led-bar-drl-osram-xenon-pod-h7-CID5-IDqCiyD.html#529d604b38
DanielMod Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 Bardzo ładna sztuka :-) Jeśli będziesz chciał coś modzić z mocą w swoim BPW zapraszam do mojego tematu :-D ?
KewsonND Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Opublikowano 20 Marca 2018 Wiosna, wiosna, wiosna... z racji że moje przebiegi wyglądają śmiesznie jak nakręcę w tygodniu 100km to święto więc w tym roku już założyłem letnie buty i wysprzątałem auto po "zimie", a jak tam u was?
p_forni Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Jak dobrze kojarzę, to chyba na Podkarpaciu kupiona?
Krzysztof.95 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 10 godzin temu, p_forni napisał: Jak dobrze kojarzę, to chyba na Podkarpaciu kupiona? Z Podkarpacia to moja. Pierwsze spojrzenie i kurcze mamy bliźniaczki.
marcinch001 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Piękne auto , widzę ze kolega z okolicy mojej . Można się kiedyś spotkać i wymienić doświadczeniami . Pozdrawiam i oby służył .
KewsonND Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2018 W dniu 1.04.2018 o 12:03, p_forni napisał: Jak dobrze kojarzę, to chyba na Podkarpaciu kupiona? Kupiona w MP Moto opisane wszystko wyżej 12 godzin temu, marcinch001 napisał: Piękne auto , widzę ze kolega z okolicy mojej . Można się kiedyś spotkać i wymienić doświadczeniami . Pozdrawiam i oby służył . Jak najbardziej, jak na razie jestem w trakcie zmiany pracy oraz kupna mieszkania dużo rzeczy do ogarnięcia i na auto czasu brak stylistycznie nic się nie zmienia bo najpierw rozrząd, pompa oleju itd.. Może w tym roku uda się wrzucić jakieś 19" i zejśc w dół, aktualnie jestem w trakcie szukania swapu Hebli, w miedzy czasie jadą pierdółki typu ledy itp.. a ogólnie jak mi praca wypali to będę chciał zrobić jedno z ładniejszych B7 skromnie się chwaląc hehe Pozdrawiam
KewsonND Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Mała rzecz a cieszy wjechały moduły podświetlenia rejstracji Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez KewsonND
qruku Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 15 godzin temu, KewsonND napisał: Mała rzecz a cieszy wjechały moduły podświetlenia rejstracji No i udało Ci się coś w końcu upolować
KewsonND Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 1 minutę temu, qruku napisał: No i udało Ci się coś w końcu upolować tak teraz tylko skompletować heble, coś kupić nie moge niestety ale trzeba szukac i zakładać
Rekomendowane odpowiedzi