Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Zbyt duże zużycie paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi po miescie pali 9

mysle ze dało by rade mniej ale po co :)

jedyne co mi przeszkadza to to ze w trasie potrafi łyknąc 9 :gwizdanie:

Opublikowano

mi po miescie pali 9

mysle ze dało by rade mniej ale po co :)

jedyne co mi przeszkadza to to ze w trasie potrafi łyknąc 9 :gwizdanie:

jak to po co? jakbym tak myślał, że po co ma mi mniej palić to bym swojej 2.3benzyny nie sprzedawał która latała za***iście tylko Ze palila 14L po mieście a w trasie 9-10 :)
Opublikowano
jak to po co? jakbym tak myślał, że po co ma mi mniej palić to bym swojej 2.3benzyny nie sprzedawał która latała za***iście tylko Ze palila 14L po mieście a w trasie 9-10

2.3 i 14L benzynki to normalnie mistrzostwo swiata :polew: powinienes byc dumny z takiego wyniku a nie odrazu spzedawac :decayed:

Opublikowano

a ja tam nie patrze na spalanie ile łyknie tyle jego :tongue4:

* to wątek o silnikach 1Z [Musashi]

Opublikowano

Panowie powiedzcie ile Pali wam AUDI A4 AVANT 2000r 2.5 TDI QUATTRO 150 PS/// przy spokojnej jeżdzie...

Opublikowano

Moje A4 Quatro spalanie ma jakieś do 8l/100km.w zimie .Tyle ze ja dojeżdzam nią do roboty jakieś 2km tam i 2km z powrotem. Więc myśle że nie jest chyba tak le :)

Opublikowano

za następne OT poleci kropka :cool1:

Opublikowano

Witam - moj AHU w automacie sprawdziłem i wyszło 7,7 l ale ja rano przed wyjazdem to auto grzeję 5- 15 minut to zależy ile mam czasu potem 5 km jade tak że nie przekraczam 1800 obr/min.dojeżdżam do ronda po 5 km jest 90 C jest temperatura wtedy poganiam przeważnie to od sklepu do sklepu na zakupy bo do tego autko służy a jak małżonka idzie sama do sklepu a ja zostaje to nigdy nie gaszę nie będę w zimie marzł w końcu auto jest dla mnie a nie odwrotnie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Moje AHU w okresie zimowym 50/50 trasa /miasto, przy ostrzejszej jaździe spala 6,4 l. Rekord w minimum to 5l w cztery osoby, kiedy na prostej lecialem 130. Latem jak sie zalaczy klime to w trasie 5,5l a mieszanie 6,2l na setke oczywiście. Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Witam - moj AHU w automacie sprawdziłem i wyszło 7,7 l ale ja rano przed wyjazdem to auto grzeję 5- 15 minut to zależy ile mam czasu potem 5 km jade tak że nie przekraczam 1800 obr/min.dojeżdżam do ronda po 5 km jest 90 C jest temperatura wtedy poganiam przeważnie to od sklepu do sklepu na zakupy bo do tego autko służy a jak małżonka idzie sama do sklepu a ja zostaje to nigdy nie gaszę nie będę w zimie marzł w końcu auto jest dla mnie a nie odwrotnie.

Pozdrawiam

to jak instrukcja obsługi do używania Diesla :D, a wiec jak masz automat i ci pali 7,7 to chyba ok bo automat wlasnie pali okolo 1L wiecej niż manual a wiec moj powinien palic 6,5 - 7 :P a nie 9, no tak to ze za duzo pali to juz wiem, ale czemu hehe :)
Opublikowano
mam problem ze spalaniem... otóż zalalem do pelna do pierwszego odbicia, po przejechaniu 100km po mieście, dolalem znów do pełna i weszło 8,77L, czy to jest normalne spalanie??? bo każdy mówi że jemu pali po mieście 6,5L a mój prawie 9

Miasto a miasto, można jeżdzić po mieście albo stać w korkach. Jak wjedziesz w dobre korki to moim skromnym zdaniem może tyle wyjść: auto jak pracuje na wolnych obrotach to spali w ciągu godziny około 0,5l /h (godzina stania i naleci), po drugie podczas ruszania auto spala bardzo dużo, wystarczy spojrzeć na wskazania chwilowego spalania na komputerze (względnie podejrzeć u kogoś kto ma komputer :) ).

Więc kolego może warto zalać jeszcze raz do pełna i wyjeżdzić cały bak i dopiero liczyć spalanie :confused4:, a potem jeszcze raz napisać na forum :) .

Opublikowano

Wczoraj Trasa :

Pionki - Warszawa

120km

Spalanie 5,5l Na kompie ;) Prędkość oscylowała róznie ale w granicach 80-100 strasznie lało

Opublikowano

Koledzy, a ja od grudnia mam Audi i spalanie jak w opisie, te 4,4 l spaliłem wczoraj robiąc trasę 656 km na paliwie orlenowskim verva, natomiast te 50% po mieście to odcinki do pracy w jedną stronę 2,5 km no i standard do sklepu i rodziny u mnie najdalsze miejsce to ok 6 km, natomiast trasa to Świdnica Wrocław i ten wynik robiłem na shellu tym lepszym. Myślę, że w lato spokojnie w 4 się zmieszczę jadąc góra 100 na godzinę. :naughty:

Opublikowano

Ile pali wam AUDI A4 AVANT 2000r 2.5 TDI QUATTRO 150 PS przy spokojnej jeżdzie mieszanej ?? Bo mi Pali przy spokojnej jeżdzie ok 10-11 Litrów, i ostatnio też zauważyłem że temperatura prawie wogóle nie rusza się z miejsca obojętnie ile przejade to jest temperatura ok.65 stopni czego jest to wina?? i auto tak jakby miało mało mocy jak na ten silnik i 150 kucyków... POMOCY!!

Opublikowano

dobra dzieki, zamknijcie ten temat bo syf

Opublikowano

A jak wy to sprawdzacie ile wam spalają niunie :mysli: bo jak czytam te posty to sie zastanawiam jak to robicie ze macie tak zróżnicowane wyniki :cool1:

Opublikowano

A jak wy to sprawdzacie ile wam spalają niunie :mysli: bo jak czytam te posty to sie zastanawiam jak to robicie ze macie tak zróżnicowane wyniki :cool1:

jakto jak? codziennie w gazecie wyborczej są notowania ;-)

Opublikowano

brawooo :polew:

chriss my nie sprawdzamy :cool1: kazdy ma zapisane spalanie swego auta w ksiazce servisowej :tongue4: to Ty nie wiedziales?

a jak nie masz ksiazki to juz Twoj broblem :polew:

Opublikowano

brawooo :polew:

chriss my nie sprawdzamy :cool1: kazdy ma zapisane spalanie swego auta w ksiazce servisowej :tongue4: to Ty nie wiedziales?

a jak nie masz ksiazki to juz Twoj broblem :polew:

sorry roman0012 a gdzie takową książkę można zakupić? :myśli:

a może faktycznie co niektórzy biorą z gwyborczej :polew: