Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] 235/45 R17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę o zakupie felg OZ 17X8 ET 35 i opon 235/45 R17, ale mam dylemat czy te oponki nie będą trochę za szerokie (kupa siana i nie chcę dać ciała).

Jeździ ktoś z Was na takim zestawie? Całe koło jest schowane w nadkolu? Nic nie trze i nie bije (przy maksymalnym skręcie)? OOOO jest dużo słabsze?

Dodam że zawias jest seryjny. A może oponki 225?

Opublikowano

Jezdziłem na 235/45/17 ale Et43 i zawias -20 mm..., przy skrecaniu obcierało po wewnetrznej stronie nadkola. Do felg 17" lepsza bedzie opona 225/45 i koniecznie zawias w dół bo bedzie smiesznie wygladało.

Opublikowano

Średnio śmiesznie, ja mam ori i nie płaczę. Jeżdżę często drogami na których duży prześwit ma znaczenie, stąd mój wybór. 235/45 może być, ale jeżeli kupujesz nowe opony a nie komplet, to weź 225.

Opublikowano

Pomyśl jednak nad 225/45 :wink4:

Opublikowano

235 to więcej gumy do toczenia , przy 110ps i tak szału nie ma , 225 będzie lżej dla auta :good:

Opublikowano

ja mam 235.45.17 na lato i tez jestem zdania, że auto mogło by być nieco niżej :wink4:

natomiast całkiem odbiegając od tematu głównego to 235 przy 110 ps to jak to mój kumpel określił widząc moje ogumienie, przewaga formy nad treścią :gwizdanie:

na 225 jeżdzą evo, ja nie wiem czy jest sens wydawać znacznie większą kase, no ale "Ty tu urządzisz.. " :decayed:

Opublikowano

i tak bez programu to bedziesz sie toczył a nie jechał... 235 za szerokie a i komofort jazdy sredni

Opublikowano

Balon :decayed:

Niech bierze 225/45

Opublikowano

Balon :decayed:

Niech bierze 225/45

:good:

Opublikowano

topor jezdzil tez na 235/45R17 i nic mu nie trze wiec to czy bedzie tarlo duzo zalezy od et felgi i szerokosci felgi oraz chyba od zawiasu ?

ps. jesli kupujesz nowe to bierz 225/45R17

Opublikowano

Też proponował bum 225/45 a u mnie jest 215/45/17 et 35i też ładnie się prezentuje.

Oponki nie wyglądają za wąsko a zawsze mniej do toczenia.225 jest najbardziej pospolity i co za tym idzie najtańszy. Jak bym miał jeszcze raz kupować 17 to został bym przy 215

Opublikowano

Ja mam 225/45 R17 ET 35, szerokość felgi 7,5" zawias -35mm i z przodu jest ok, z tyłu zdażyło sie że przy dużych obciążeniach na nierównościach opona dobijała-ocierała sie o nadkole, dlatego że felga jest prawie równo z nadkolem i przy takim obniżeniu potrzebne jest dość twarde zawieszenie-może u mnie sprężyny nie są już pierwszej młodości :wink4: Przy 235/45 może już mocniej przycierać ale pewny nie jestem no ale jeśli ori zawieszenie to nie powinno być problemu. Dodam że autko świetnie sie prezentuje z felami z ET 35 :naughty: Polecam zakładać felgi z najmniejszym możliwym Et,oczywiście wszystko w granicach rozsądku :)

Opublikowano

Popieram kolegów wyżej bierz 225/45/17 dobry wybór :hi:

Opublikowano

Mam 235/45 przy A6 i jakoś mi autko ciągnie :decayed:

Do A4 kupiłem właśnie Dunlop SP Sport :kox: 225/45 bo wszyscy mówili ze to najlepszy wybór, tylko ze ja mam B6 a to jest chyba róznica ale zdecydowanie polecam 225/45/17 Przy szerszych cięzko się wmieścić w nasze piękne polskie koleiny :gwizdanie:

Opublikowano

Też proponował bum 225/45 a u mnie jest 215/45/17 et 35i też ładnie się prezentuje.

Oponki nie wyglądają za wąsko a zawsze mniej do toczenia.225 jest najbardziej pospolity i co za tym idzie najtańszy. Jak bym miał jeszcze raz kupować 17 to został bym przy 215

Też mam u siebie 215 przy ET35 i jestem zadowolony :wink4: