przemolk Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam Czeka mnie wymiana silnika w moim aucie, ale mam pewien dylemat. Silnik w moim aucie na bloku ma oznaczenie AHU, i teraz moje pytanie jaki silnik o innym oznaczeniu mogę zakupić tak aby go zamontować bez żadnych problemów z wykorzystaniem osprzętu po moim starym silniku (myślałem np. o mocniejszej jednostce 110KM AFN ale nie wiem czy podejdzie). Proszę o pomoc i z góry wielkie dzięki.
mcm Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 podejdzie, ale turbinę i kolektor wylotowy i dolotowy musisz mieć od tego AFN
przemolk Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Opublikowano 5 Lutego 2009 A jeśli nie chciał bym już nic więcej oprócz silnika wymieniać to jakie silniki są zamiennikami dla mojego 1 do 1 ?
mcm Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 bez przeróbek to tylko 1Z lub AHU, bez osprzętu AFN AFF
spetsnaz Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 Pamiętajcie tylko, że przy swap`ie na AFN trzeba też zmieniać ECU.
Michallo33 Opublikowano 5 Lutego 2009 Opublikowano 5 Lutego 2009 może lepiej poszukać takiego ktory był do tej pory i pużniej pobawić sie w wieksze wtryski itp.
roman0012 Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 AHU jest niemalze identyczny ..jedynie mozesz miec problem z niepasujacymi (lecz nie koniecznie)wtykami elektryki lecz proponowalbym motor taki jak miales
Rekomendowane odpowiedzi