Langista Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Kto Ci to robił? Bo wygląda jak gotowiec z allegro,który jest rzekomo po gruntownej regeneracji a to są kible nie warte złamanego grosza.
marcinps Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Langista napisał(a): Kto Ci to robił? Bo wygląda jak gotowiec z allegro,który jest rzekomo po gruntownej regeneracji a to są kible nie warte złamanego grosza. Silnik mam kupiony z miejscowości w której obecnie mieszkam firma sprzedaje różnych silników po generalce około 200 - 300 sztuk rocznie. Po zakupie sprawdzony kamera w środku i wszystkie części przynajmniej te możliwe do zweryfikowania są nowe wiem że może z zewnątrz nie budzi większego przekonania bo ja bym sam zrobił to lepiej ale trochę goni mnie czas i nie mam za bardzo możliwości szukać teraz coś z używki i jeszcze to remontować bo taki był plan. Zaś co do mojego motoru to pękł wał i góra też przy okazji dostała. Wracając do motoru firma remontuje motory od ponad 30 lat i opinie mają bardzo dobre, popytałem też kilka innych warsztatów w Essen i ci co brali od nich silniki nie było żadnych problemów z nimi, po za tym mam na niego rok gwarancji bez limitu kilometrów.
marcinps Opublikowano 3 Września 2023 Autor Opublikowano 3 Września 2023 Motor wymontowany i powoli zaczynam przekładać wszystkie graty, oprócz tego że wał dostał to dodatkowo okazało się, że urwała się śruba że zmiennych faz tak że decyzja o wymianie silnika i tak by zapadła. Dodatkowo układ chłodzenia nigdy nie był czyszczony i wyszło straszne dużo syfu plus rdzy w układzie no i po drodze okazało się że turbo ma luzy dość spore i peknięty kolektor i leci do regeneracji. Decyzja o zostawieniu auta i tak zapadła już dawno temu to i postanowione, że będzie robione tak jak należy. Do tej pory zrobione zostało zawieszenie, remont kompletny skrzyni i teraz motor to decyzja jum tylko taka że autko zostaje i z czasem dalej będę modzil furkę.
marcinps Opublikowano 15 Września 2023 Autor Opublikowano 15 Września 2023 Dobra panowie postęp jest powoli przekładam wszystko do nowego motoru jeszcze zostaje wrzucić skrzynię i okablowanie no i montaż do auta 2
marcinps Opublikowano 17 Września 2023 Autor Opublikowano 17 Września 2023 Silniczek poskładany, auto po jeździe próbnej śmiga super. Pojeżdżę trochę zmienię oliwę i cieszyć się jazdą.
przemolll Opublikowano 17 Września 2023 Opublikowano 17 Września 2023 W dniu 13.09.2023 o 18:52, marcinps napisał(a): Taki mały modzik Skąd tarcze??😁
marcinps Opublikowano 17 Września 2023 Autor Opublikowano 17 Września 2023 (edytowane) 2 godziny temu, przemolll napisał(a): Skąd tarcze??😁 Moman. Pl. Z podświetleniem prezentują się jeszcze lepiej. Edytowane 17 Września 2023 przez marcinps
Rekomendowane odpowiedzi