jolley Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 Witam Pytanie, odnośnie poduszek. Mam kompletnie wylaną lewą i chcę ją wmienić, jednak opinie są podzielone, czy zamiennik (ryzyko) czy ori. Jedni mówią, że corteco bądź lem się sprawdzą. Inni mówią, że tylko ori jest olejowa i robi robotę. Jak to jest faktycznie z tymi poduchami? Czyżby żadna firma jeszcze nie wpadła na zrobienie zamiennika olejowego? Pozdro
Fwl7 Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 Ja mam 1.6 i chyba te same poduchy mamy u mnie tez wylana i mechanik powiedział ze póki mi nie drży w środku to nie ruszać bo będę się bujał z poduszkami
jolley Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Opublikowano 2 Marca 2018 ja kupiłem auto z kompletnie rozwaloną poduchą. Drży mi kabina, a przy odpaleniu słychać charakterystyczne puknięcie.
Fwl7 Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 napisz do https://a4-klub.pl/profile/817-dzik/ on sprzedaje czesci w dobrej cenie moze Ci tez doradzi
soul87 Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 19 godzin temu, jolley napisał: ja kupiłem auto z kompletnie rozwaloną poduchą. Drży mi kabina, a przy odpaleniu słychać charakterystyczne puknięcie. to nie poduszki. qmpel ma tez dragania i te pukniecie. wymienil obie poduchy i bez zmian. drzy i puka moze to dwumas
jolley Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Opublikowano 5 Marca 2018 Poduszkę tak czy owak muszę wymienić, bo jest wylana na 0. Ale czy dwumas generuje drgania na jałowym? Wydaje mi się, że nie. Raczej przy ruszaniu.
jolley Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 Dzwoniłem do sklepu z częściami i dowiedziałem się, iż zamienniki produkują olejowe. Lewą z wtyczką zaproponowano mi za 306zł z Mayle, prawą z Febi za 234zł - obie olejowe. Tak więc praktycznie za cenę prawej ori mam obie nówki olejowe. Warto to brać?
cysiek18 Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 40 minut temu, jolley napisał: Dzwoniłem do sklepu z częściami i dowiedziałem się, iż zamienniki produkują olejowe. Lewą z wtyczką zaproponowano mi za 306zł z Mayle, prawą z Febi za 234zł - obie olejowe. Tak więc praktycznie za cenę prawej ori mam obie nówki olejowe. Warto to brać? 1.8t BFB nie ma poduszek z zaworkiem, wtyczka Są zwykłe gumowo olejowe Pisz do chłopaków co częściami handlują , a jak jesteś z RZ to gadaj z @tomekhxc ma sklep BEST-PARTS w Koluszowej.
jolley Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) Wg vin mam poduchę lewą z wtyczką, więc nie wiem Ok, dzięki, skontaktuję się z Tomkiem Edytowane 7 Marca 2018 przez jolley
cysiek18 Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 2 godziny temu, jolley napisał: Wg vin mam poduchę lewą z wtyczką, więc nie wiem Ok, dzięki, skontaktuję się z Tomkiem To zobacz fizycznie w aucie. Etka nie pokazuje żeby miały tam być poduszki z zaworkiem Ja mam taki sam silnik, tylko bez quattro i prawa jak i lewa są zwykłe.
soul87 Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 FEBI nie!!!!! Jezeli ma byc zamiennik to Lemforder , Meyle lub Corteco. Febi na bank bedzie bez oleju.
jolley Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Opublikowano 7 Marca 2018 @soul87 zamienniki olejowe powinny być ok? Tzn powinny pochodzić chwilę? Czytałem różne opinie o zamiennikach, ale dotyczyły zamienników, które miały być olejowe, a były metalowo-gumowe, przez co drgania były jeszcze większe niż na zużytej Ori. Meyle właśnie chodzi mi po głowie
Rekomendowane odpowiedzi