czuwi Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Witam, mam mały problem z moim audi (1.8T AJL) - od jakiegoś czasu podczas postoju, na "luzie" zdarza się, że spadają obroty - jest to chwilowe - spadek do około 500 obr/min i od razu powrót do normalnej pracy. Drugi objaw to szarpnięcie podczas spokojniej, jednostajnej jazdy - tak jakby na sekundę odcięło paliwo. Nie zauważyłem żeby miało znaczenie czy silnik jest zimy czy ciepły. Po za tym normalnie odpala i działa - przyśpiesza, pracuje równo. Co może być przyczyną takich objawów i co warto sprawdzić? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 25 Lutego 2018 przez czuwi
czuwi Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Nie sprawdzałem, na dniach podepnę kabel i zobaczę. Edytowane 4 Marca 2018 przez czuwi poprawka literówek
czuwi Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Opublikowano 4 Marca 2018 Sprawdzone - brak błędów (poza centralnym zamkiem, ale to inna bajka). Nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny, wspomniane objawy pojawiają w różnym czasie i z różną intensywnością.
Rekomendowane odpowiedzi