karoolt Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 witam mam interfejs do viaken. i nie mogę połączyć się z autem. wyskakuje „too many communications errors to continua” , używam wersji 311.2 ma ktoś pomyśl jak to obejść próbuję dostać się do modułu nawigacji (56) natomiast wersja 409.1 łączy się ale jest demo i nie mogę wejść do kanału 67
Wihajster Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 witam mam interfejs do viaken. i nie mogę połączyć się z autem. wyskakuje „too many communications errors to continua” , używam wersji 311.2 ma ktoś pomyśl jak to obejść próbuję dostać się do modułu nawigacji (56) natomiast wersja 409.1 łączy się ale jest demo i nie mogę wejść do kanału 67 ale ty masz B7 wiec tym vagiem nic nie zdziałasz...potrzebujesz z can-em interfejs
karoolt Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Opublikowano 6 Lutego 2009 hmm. właśnie wydaje mi się ze nie. po CAN mogę połączyć się tylko np. ze sterownikiem silnika, abs itd. (miałem taki interfejs i tylko tam mogłem się dostać) a potrzebuje się dostać do sterownika nawigacji ( 56) a potem do kanału 67 - płyta z mapą siedzi i nie chce wyjść, muszę zmienić ustawienia. jeżeli się mylę poprawcie mnie.
maciejek Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 karoolt czy przypadkiem nie masz auta po wypadku? Jeżeli było bum to możesz mieć uszkodzenie mechaniczne ustrojstwa od wyciągania płyty
karoolt Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Opublikowano 6 Lutego 2009 hmmm. NIE !!! wiem co mam. auto nawet nie tknięte. a ustrojstwo od płyty to zabezpieczenie przed złodziejaszkami - i mapę z płytą można tylko włożyć, a wyjąc ni huhu.
lukasera Opublikowano 6 Lutego 2009 Opublikowano 6 Lutego 2009 A jesteś co do tego pewien? może wystarczy dłuzej przytrzymac przycisk wysunięcia płyty. U mnie w małej nawi trzeba około 5sek. przytrzymać zanim plyta wyjdzie. Zasilanie Ci dochodzi? klawisz wyjmowania płyty się podświtla?
karoolt Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Opublikowano 7 Lutego 2009 tak jestem. klawisz mogę trzymać i nawet 5 minut i to nic nie da. zasilanie jest bo podświetla się na czerwono.
siemian Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 jest to gdzies kodowane, tak samo jak można zablokować opuszczanie się wyświetlacza.
Rekomendowane odpowiedzi