banalnie.proste Opublikowano 26 Lutego 2018 Opublikowano 26 Lutego 2018 Cześć, mam problem z moją audi a4b5 1998, 1.8 benzyna-lpg. Zaczynając od początku, wywaliło olej podczas jazdy, auto ściągnięte, wyczyszczona odma, wymieniony czujnik ciśnienia oleju, filtr oleju oraz wszystkie uszczelki. Olej nie leci, niestety auto po odpaleniu chodzi jak diesel, do tego "puka". Rozmawiałam z mechanikiem twierdzi że panewki raczej się nie obróciły, ale mógł przeskoczyć łańcuszek na wałkach lub głowica do remontu, mechanicy w mojej okolicy odrazu chcą wymieniać silnik, co mi na rękę nie jest. Miał ktoś może podobnie?
k232 Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Może popychacze dostały po d*pie jak jechały bez oleju, sprawdzałaś ciśnienie oleju ? Może pompa oleju daje słabe ciśnienie i stąd słychać pukanie.
banalnie.proste Opublikowano 2 Marca 2018 Autor Opublikowano 2 Marca 2018 Popychacze- szklanki są całe, wszytsko z nimi w porządku sprawdzałam. Ciśnienie jest do sprawdzenia. Dzięki za podpowiedź
k232 Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 Sprawdź ciśnienie i daj znać co wyszło, będziemy myśleć dalej ?
banalnie.proste Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Opublikowano 6 Marca 2018 Ciśnienie już sprawdzi mechanik, bo niestety nie mam manometru, ale jak będę coś wiedziała to dam znać. Dzięki za podpowiedzi
k232 Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 Najlepiej jak byś była przy pomiarze bo nie masz pewności, że powie Ci prawdę..
banalnie.proste Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Opublikowano 6 Marca 2018 A jakie powinny być parametry?
k232 Opublikowano 6 Marca 2018 Opublikowano 6 Marca 2018 4 minuty temu, banalnie.proste napisał: A jakie powinny być parametry? Na czujniku oleju jest napisane 1.6 bar, więc w tych granicach lub powyżej, jeżeli będzie mniej to będzie świeciła się kontrolka oleju na zegarach.
banalnie.proste Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Opublikowano 19 Marca 2018 Kontrolka oleju się nie świeci, czyli to dobry znak? Pozdrawiam.
k232 Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 Może i dobry ale skąd masz pewność, że czujnik jest sprawny? Być może całkiem padł i wtedy nic nie zobaczysz, zmierzone ciśnienie oleju?
Rekomendowane odpowiedzi