Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] lift w 15 minut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie nie kłócić się to nie wątek o tym a co do tych lamp to mnie nie pasują są :sick3: ale to tylko moje zdanie jeżeli właścicielowi się podobają to ok

Opublikowano

Ciekawe na jakiej podstawie prawnej zatrzymywali za brak spryskow :)

też mnie to ciekawi

słuchaj, nie będe z Tobą polemizował więcej i nie zaśmiecaj już tego wątku.

Przede wszystkim to ty zaśmiecasz wątek bo opowiadasz jakies historie Bóg wie z którego palca wyssane , chciałbym Cie prosic zebys podjechał w poniedziałek na ta stacje diagnostyczna skoro znasz tam mechaniorów i zapytaj na jakiej podstawie prawnej zabrali dowody właścicelom aut z hidami. podziel sie z nami tą wiedzą bo jesteśmy ciekawi. No chyba ze sciemniasz to sie przyznaj :naughty:

Opublikowano

też mnie to ciekawi

Przede wszystkim to ty zaśmiecasz wątek bo opowiadasz jakies historie Bóg wie z którego palca wyssane , chciałbym Cie prosic zebys podjechał w poniedziałek na ta stacje diagnostyczna skoro znasz tam mechaniorów i zapytaj na jakiej podstawie prawnej zabrali dowody właścicelom aut z hidami. podziel sie z nami tą wiedzą bo jesteśmy ciekawi. No chyba ze sciemniasz to sie przyznaj :naughty:

:polew: :polew: pokaz mi gdzie ja napisałem ze na stacji zabieraja dowody :polew: :polew: chłopie zaczynasz mnie draznic!!

Mam do Ciebie pytanie. Widziałeś kiedys ori lampy xenon bez systemu oczyszczania ich? Odpowiedz

Opublikowano

Panowie proszę o spokój :bicz:

Opublikowano

ja nie mówie ze zabrali dowody na stacji.

wnioskuje ze po złapaniu kilku delikwentów Policja pojechała na stacje diagnostyczna i zrobili syf właścicielowi , tak ??? i chodzilo o xenony w nie ori lampach i brak sprysków , tak ?? to chciałbym poprstu wiedziec na jakiej prawnej podstawie to zrobili , właściciel stacji musiał zostac przez Policje poinformowany co zrobił nie tak. musi byc podstawa prawna.

Mogło to wyglądać na przykład tak :

"Przyszedł policjant i powiedział do własciciela stacji ze nakłada na niego grzywne w wysokości xxxx poniewaz zatwierdzał i dopuszczał do ruchu auto z nie homologowanym oświetleniem ,. Oświetlenie taki jest niedozwolone o czym mówi art. xxxx pkt. xxxx kodeksu drogowego..."

no i w tym wypadku interesuja mnie te xxxx i xxxx , rozumiesz ???? dowiedz sie prosze

Opublikowano

też mnie to ciekawi

:polew: :polew: pokaz mi gdzie ja napisałem ze na stacji zabieraja dowody :polew: :polew: chłopie zaczynasz mnie draznic!!

Mam do Ciebie pytanie. Widziałeś kiedys ori lampy xenon bez systemu oczyszczania ich? Odpowiedz

Oczywiscie ze widzialem :) Merecedes S-klasa.

Wazniejsze jest tu raczej czy jest przepis czy nie, bo jak nie ma podstawy prawnej, to gliniarze nic nie moga zrobic. Bo oni dzialaja na podstawie i w granicach prawa.

Nie chodzi o zasmiecanie, tylko juz ktorys raz ktos wypisuje takie rzeczy i prowokuje dyskusje. Tyle mojego w tym temacie, dziekuje za uwage. :hi:

Lampy typu dejlajn nie sa fajne :decayed::good:

Opublikowano

w uni europejskiej jest zakaz uzywania xenonow w takiej wersji o jakiej mowicie, tj. bez spryskiwaczy i systemu samopoziomujacego. I to prawda ze policjanci zabieraja dowody rejestracyjne jesli stwierdza brak tych komponentow, nie mowiac o stacjach diagnostycznych, ktore nie powinny podbic badania. Dozwolone jest jedynie przelozenie calego systemu, ktory posiada homologacje i wymienione wyzej elementy.

tu jest wszystko opisane http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/uwaga-na-nielegalne-ksenony,992810

Opublikowano

ksiadz99 :good:, ale oni wiedza lepiej..

Opublikowano

ksiadz99 a masz wiedze o tym ze Polska ratyfikowala ta dyrektywe..? :decayed:

Bo z tego co ja wiem to nie.. :decayed:

Spryski to oczekiwany stan rzeczy: moze i lepiej jak sa (chociaz wg mnie nic nie daja) ale:

NIE MA POLSKICH PRZEPISOW REGULUJACYCH TA KWESTIE.

Zakonczcie ten OT, a jak chcecie dyskutowac to znajdzcie sobie odpowiedni watek (przypominam temat ten byl wielokrotnie poruszany i za kazdym razem, byly przytaczane rownie bzdurne argumenty)

Opublikowano

ykk dobrze wiesz że nie masz racji i kazdy kto jezdzi w zestawem hid jest narazony na to ze zostanie mu zabrany dowod, jak trafi na upierdoliwca. Ja tez jezdze na hidach, ale przynajmniej wiem czym to grozi , a nie upieram sie ze nie ma podstawy prawnej i nic mi nie zrobia

Opublikowano

w uni europejskiej jest zakaz uzywania xenonow w takiej wersji o jakiej mowicie, tj. bez spryskiwaczy i systemu samopoziomujacego. I to prawda ze policjanci zabieraja dowody rejestracyjne jesli stwierdza brak tych komponentow, nie mowiac o stacjach diagnostycznych, ktore nie powinny podbic badania. Dozwolone jest jedynie przelozenie calego systemu, ktory posiada homologacje i wymienione wyzej elementy.

tu jest wszystko opisane http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/uwaga-na-nielegalne-ksenony,992810

nie wiem ,jak reszta unii,ale w Anglii mozesz jezdzic bez spryskow,mozesz miec problemy z HIDami powyzej 8000,ja jezdze na 6000,policje mijam kazdego dnia po kilka razy i nie mialem jakiegos nieprzyjemnego spotkania z nimi za hidy

Opublikowano

w tym artykule jedyną wada zestawu Hid jest oślepianie jadących z naprzeciwka , dla mnie to zaden argument , bo jeśli swiatła sa ustawione prawidłowo to nie mam mowy o oślepianiu.

W jaki sposób policja jest w stanie sprawdzić czy mam xenon , rozbiorą mi lampe na ulicy ????W jaki sposób sprawdza czy oślepiam jadącychz naprzeciwka???

w tym artykule nie ma słowa o spryskach tylko o oślepianiu i tu bardziej chylą sie ku magikom którzy wkładaja xenon w zwykłe lampy H4 , H1 i tu maja racje ze powinni ich tepic , jestem za.

Artykuł jest stronniczy , zadnych konkretów , zadnych artykułów z kodeksu , nic , czysta polemika :thumbdown: :thumbdown:

Gwoli ścisłości ja na swoje lampy mam homologacje E1 ,o której mowa w artykule, lampy sa przystosowane pod zarnik D2S.

Prosze kolege nex-a o podjechanie do stacji diagnostycznej i mały wywiad u właściciela co do artykułu kod.drog. na podstawie którego miał syf.

no chyba ze ściemnia. :naughty:

Waski , ja estem spokojny , to nex sie "drażni" :) [br]Dopisany: 07 Luty 2009, 12:27_________________________________________________I rani mnie stwierdzenie " ze w Unii to ,to u nas tak samo" ludzie jest wiele rzeczy/spraw które mozna zrobic w Unii a u nas nie i odwrotnie i takie argumenty to sobie mozna w du.e wsadzić

Opublikowano

moskal, wiesz czego jestem ciekaw, jak kozaczył być jak by Cie zatrzymali i zabrali dowód, bo nie wiem czy masz spryski i poziom czy nie. :naughty:. Jesli by to było zgodne z prawem to na przegladzie podbijali by bez problemu auta z hidami w soczewkach bez spryskow , a tego nie robia. Oczywiscie nie mowie juz o lampach bez soczewki bo to juz porazka

Opublikowano

wlasnie dzwonilem do kolesia,ktory pracuje w warsztacie samochodowym i pytalem sie o spryski w Anglii-nie trzeba,jak wczesniej pisalem-nie wiem co w reszcie unii,ale przecierz jest wielu uzytkownikow poza granicami,wiec ja nie widze problemu,zeby sie zapytac... :naughty:[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 12:36_________________________________________________

bo nie wiem czy masz spryski i poziom czy nie

przecierz poziomowanie manualne ma kazde a4
Opublikowano

Jak lampy są czyste, to nie ma się do czego przyczpić, trzeba tylko się w trasie zatrzymywać jak są kiepskie warunki.

Opublikowano

nie ma co polemizowac. Upierdliwy policjant zabierze dowod[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 12:42_________________________________________________"Zabawa z „ksenonami”, które z założenia są źródłem specyficznego, silnego światła jest niedopuszczalna. Zgodnie z prawem obowiązującym w UE (regulacja ECE R48), pozafabrycznie montowany może być tylko kompletny ksenonowy zestaw reflektorowy. W jego skład wchodzą homologowane reflektory (na przykład opatrzone symbolem E1 na zewnętrznej szybie), automatyczny system poziomowania lamp i układ oczyszczania szyb reflektorów. Warto również wiedzieć, że samowolna ingerencja w budowę reflektora jest niedopuszczalna, bo unieważnia jego fabryczną homologację."

takie cos jeszcze znalazlem. [br]Dopisany: 07 Luty 2009, 12:47_________________________________________________"Podkreślam raz jeszcze - obowiązująca także w naszym kraju europejska norma ECE R48 określa wyraźnie, że reflektory świateł mijania o żarnikach xenonowych mogą być montowane tylko w komplecie /zestawie/ zawierającym układ czyszczący i samopoziomujący, homologowane wspólnie

Układy te nie są wymagane przy reflektorach świateł drogowych i innych o żarnikach xenonowych, jednak w tych wypadkach wymagana jest indywidualna homologacja reflektora do źródła światła... "

[br]Dopisany: 07 Luty 2009, 12:49_________________________________________________Zgodnie z prawem nie wolno ci przerabiać żadnych elementów samochodu.

Lampy - oznaczenia: HCR - halogenowe światło drogowe i mijania, DC - xenonowe światło mijania, DR - xenonowe światło drogowe, DC/R - bi-xenon.

Opublikowano

Panowie , zrobiliscie totalne OT w tym temacie :gwizdanie:

Jest temat http://www.a4-klub.pl/smf/all_xenony_problem_naglasniany-t18351.0.html i tam się wypowiadajcie o Hidach , spryskach i xenonach , wcześniej go czytajac od początku

Ten temat tyczy sie lamp które założyl kolega i chciał się pochwalic nimi :gwizdanie:

Opublikowano

moskal, wiesz czego jestem ciekaw, jak kozaczył być jak by Cie zatrzymali i zabrali dowód, bo nie wiem czy masz spryski i poziom czy nie. :naughty:. Jesli by to było zgodne z prawem to na przegladzie podbijali by bez problemu auta z hidami w soczewkach bez spryskow , a tego nie robia. Oczywiscie nie mowie juz o lampach bez soczewki bo to juz porazka

1. nie mam sprysków

2. nie mam poziomu

3. nie doczpiliby sie do swiateł gdyż w momencie zatrzymania i podejścia policjanta do auta , zostaje mi dowód zabrany za oklejone wszystkie szyby boczne plus przednia frontowa od połowy w góre, wiec na bank wiem ze do świateł by sie nie przyczepił :polew: :polew:

a tak na poważnie to ci nie powiem jak bym sie zachował , ale na pewno broniłbym się , chociaz wiadomo jak jest z psami tu sie wybronisz to przyjebia sie do czegos innego , wiadomo ze auto nie jest idealne (vide szyby)

stary ja nie mam do ciebie pretensji , tylko naprawde interesuje mnie podstawa prawna, rozumiesz , podchodzi do mnie policjant i mówi ze mam xenony , ja mówie ze nie ,kaze mi otworzyc maske , ja otwieram maske a tam ch.j , przetwornic nie ma bo pochowane pod spodem , i co , kaze mi żarniki wyciągać ???? jestem ciekaw jak oni poznaja ze to xenon , bo na pewno nie po barwie światła , powiedziałbymmu ze mam Philipsa bluevision i co by wtedy zrobił. to mnie interesuje

warnwarn.gifprosiłem, aby dyskusje prowadzić w innym temacie

Opublikowano

Nie wiem jak to jest ale pamiętam że jak byłem na podstacji diagnostycznej i to dobrej stacji chciałem żeby mi ustawili światła już po założeniu hidów podjechałem powiedziałem że założyłem sobie xenony kazał podjechać do maszyny jakiejś i otworzyć maskę, kazał ustawić pokrętło od regulacji na zero i ustawił i się nie czepiał, a tylko tam jeżdżę na przegląd bo wszystko dokładnie sprawdzają wsio . Pamiętam jak w październiku kończył się przegląd to pojechałem aby mi podbili gostek obejrzał wszystko ale zauważył wyciek oleju koło chłodniczki oleju i co i mi nie podbił musiałem usunąć usterkę i wrócić na przegląd, troche czepiał się postojówek (Led) bo mówił że świecą na niebiesko a w rzeczywistości są białe albo ja jestem daltonistą ale się z nim wykłóciłem i postojówki przeszły. A do hidów się nie doczepił kilka razy policja mnie zatrzymywała i też spoko.

warnwarn.gifprosiłem aby dyskusja była prowadzona w innym temacie

Opublikowano

Te nowe lampy z ledami w B5 to porazka na całej linii :thumbdown: