Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] 2,0 T FSI Quattro S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

hehe ale piszecie śmieszne posty co poniektórzy... Pisałem że zejde w trasie do 8,5 czytaj uważnie ale dla mnie to nie jest jazda. Nie każdy ma też automat i quattro a to wielka różnica. A co do paliwa to stać mnie i na lanie 98 tylko to wg mnie bez sensu co tydzień i tak praktycznie 300zł leciało na wahe. Stwierdziłem że wole diesla który dla mnie jedzie fajniej i ekonomiczniej (nie każdy zrozumie) u mnie na wlewie do baku pisało 87-92 oktan. Jeśli lejecie 98 to chwała wam - dziś przy naszych drogach gdzie wszędzie fotoradary i same korki nie wyczuwałem znacznej różnicy - mało tego rzadko kiedy była możliwość wykorzystania tych 200 koni pod maską bo za chwile trzeba było hamować... Tak więc śmieszne gadki zostawcie niektórzy dla siebie... I lejcie sobie nawet vpower 100 i twierdźcie że jedzie o niebo lepiej...

Kolego i jak mówisz że pali 8.5 to widzę że nie miałeś do czynienia z tym samochodem a przynajmniej w quattro i automat[br]Dopisany: 26 Styczeń 2010, 21:53_________________________________________________ps. i bez sensu jest ciągnięcie tego tematu...

Sprzedałem już auto

Opublikowano

Panowie spokojnie, po co te przepychanki...

Opublikowano

poszukaj bmw e90/91 335d -> masz mocnego diesla -> 286 KM w serii, dobry wypas i tańsze w utrzymaniu auto

lub jesli wolisz 4x4 to 330d 231 KM też powinno Cię zadowolić

wnetrze może nie jest takie szałowe jak w B8 ale to naprawde dobry samochód

Opublikowano

widocznie niepotrafisz jezdzic plynnie, skoro ponizej 10 nie zejdziesz w trasie jakos innym sie udaje

nie wiem czy to do mnie, ale pisałeś o spalaniu 10 przy 200km/h co jest nie wykonalne i nie ma tu żadnego znaczenia płynność jazdy. Na trasie da się zejść niżej.

w us nie ma paliwa 95... tylko 87 i 92 tak więc 95 było optymalne. 98 lać do takiego auta... trzeba mieć monopol na wahe jak u nas ceny podchodzą pod 5zł za litr

liczbę oktanów inaczej wilicza sie w us a inaczej w eu tak więc liczby 87/92 odpowiadają 95/98. Auto miałeś z us ale użytkowane w eu więc lepiej stosować się do norm eu a nie uśredniać, to podobnie jakbym chciał w eu jeździć na wskazania licznika z us

bez znaczenia jest czy to fsi czy turbo benzyna z imprezy gt z 98 roku, fakt jest jeden, doładowane silniki nie znoszą niskich oktanów.

Ale tak jak pisałem to na przyszłość bo to już nie Twój problem :wink4:

to czy masz kase nikogo nie interesuje, tylko silnik jest zachwycony :gwizdanie:

Bo mało istotny jest fakt że nie odczuwaśz różnicy, bardziej istotne jest to jak katujesz silnik.

Ten wątek i tak prowadzi do nikąd.

ja bym wybrał biały :wink4:

choć znam takich co twierdzą że to podkład a nie kolor

Opublikowano

ale pisałeś o spalaniu 10 przy 200km/h co jest nie wykonalne i nie ma tu żadnego znaczenia płynność jazdy

Oczywiście, że się da. Rozpędzasz się do 210km/h i ściągasz nogę z gazu. Przy 200km/h będziesz miał minimalne spalanie, na poziomie 0l/100km.;)

Opublikowano

hehee:) co racja to racja:)

Opublikowano
  • Autor

hehe można i tak :) szukam samochodu i szukam raczej skłaniam się ku audi. B7 bądź b8 tylko niektóre ceny b7 są przesadzone...

Nie kumam też dlaczego praktycznie wszystkie w niemczech nie mają szyberdachów :/ ja bardzo lubię ten bajerek. Raczej zostanę przy jedynej słusznej marce :) jak coś znajdę na pewno zaprezentuję model. Tymczasem szukam dalej (już znam na pamięć całe mobile i autoscout).... W Polsce niema co myśleć o jakimś ludzkim s line, nie ma ich w ogóle[br]Dopisany: 27 Styczeń 2010, 17:11_________________________________________________powiedzmy że decyzja zapadła. Szukam b8 s line combi białej albo srebrnej ew szary ten ciemny.

Powiedzcie mi 2 sprawy: 1 to większość ma tą mniejszą nawi (czy da sie przerobić tak łatwo jak w b7 na nawi plus?) oraz większośc i taką z pewnością kupie ma 143km - powiedzcie jak się wam jeździ takimi silnikami. Pewnie bez quattro bo bardzo ich mało a dla mnie nie jest to jakoś mega istotne.

Opublikowano

powiem Ci tak, jest to trudniejsze gdyż w B8 masz wyświetlacz tak jak A6 lub w A5 wbudowany w deskę rozdzielczą. w B7 było to prostsze, dlatego też warto poszukać auta z kolorową, dużą navi. odnośnie silnika to nie wiem jak chodzi w B8, ale u mnie w A3 2.0 tdi 140 koni chodzi baaaardzo fajnie.

Opublikowano

tych silników nie można porównywać ponieważ w a4 i a3 140 konne wersje to są PDki a w b8 są już CRy...

A po drugie osiągi to rzecz subiektywna.

Ty piszesz że masz a3 2.0 tdi i chodzi baaaardzo fajnie. Ja jezdziłem dwoma a3 2.0 tdi kumpli i dla mnie jeżdzi to jak kupa.

Troszke lepiej jest po wirusie ale żeby to fajnie miało jeżdzic to musiałoby mieć z 200 kucy. A baaaardzo fajnie to przynajmniej z 280-300 :decayed:

Opublikowano

powiem Ci tak, jest to trudniejsze gdyż w B8 masz wyświetlacz tak jak A6 lub w A5 wbudowany w deskę rozdzielczą. w B7 było to prostsze, dlatego też warto poszukać auta z kolorową, dużą navi. odnośnie silnika to nie wiem jak chodzi w B8, ale u mnie w A3 2.0 tdi 140 koni chodzi baaaardzo fajnie.

Te 2.0TDI w B8 sa CR, to nie to samo co siedzi u Ciebie kolego...

A jak jezdzi nie wiem :decayed:

Opublikowano

wiem, ze tam są CR, a ja mówię tylko jak u mnie chodzi. tym bardziej u mnie jest inaczej gdyż ja mam 8V, a dla mnie jeździ fajnie gdyż miałem wcześniej większe samochody ze słabszymi silnikami (Mondeo kombi TDCi 115 KM i Vectre C sedan 125 KM) więc dla mnie jest spoko ;)[br]Dopisany: 27 Styczeń 2010, 18:56_________________________________________________http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=126037493&pageNumber=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.modelDescription=s-line&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&ambitCountry=DE&siteId=POLAND&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=XENON_HEADLIGHTS&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&crossBorderSearchEnabled=true&categories=EstateCar&minConstructionYear=2008&tabNumber=2

ten jest spoko :)

[br]Dopisany: 27 Styczeń 2010, 19:10_________________________________________________albo ten ;)

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=122578956&pageNumber=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.modelDescription=s-line&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&ambitCountry=DE&siteId=POLAND&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=XENON_HEADLIGHTS&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&crossBorderSearchEnabled=true&categories=EstateCar&minConstructionYear=2008&tabNumber=1

Opublikowano

wiem, ze tam są CR, a ja mówię tylko jak u mnie chodzi. tym bardziej u mnie jest inaczej gdyż ja mam 8V, a dla mnie jeździ fajnie gdyż miałem wcześniej większe samochody ze słabszymi silnikami (Mondeo kombi TDCi 115 KM i Vectre C sedan 125 KM) więc dla mnie jest spoko ;)[br]Dopisany: 27 Styczeń 2010, 18:56_________________________________________________http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=126037493&pageNumber=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.modelDescription=s-line&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&ambitCountry=DE&siteId=POLAND&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=XENON_HEADLIGHTS&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&crossBorderSearchEnabled=true&categories=EstateCar&minConstructionYear=2008&tabNumber=2

ten jest spoko :)

[br]Dopisany: 27 Styczeń 2010, 19:10_________________________________________________albo ten ;)

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?lang=pl&id=122578956&pageNumber=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.modelDescription=s-line&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&ambitCountry=DE&siteId=POLAND&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=XENON_HEADLIGHTS&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&crossBorderSearchEnabled=true&categories=EstateCar&minConstructionYear=2008&tabNumber=1

hmmmm... a w opisie piszesz że miałeś Mini Cooper S 1.6 198 PS...

To powinno jezdzić już jakoś...

Opublikowano

Mini był samochodem, z którego korzystał mój tata, mój brat i ja - taki fun car :)

Opublikowano
  • Autor

multitronic nigdy.

Wybieram pomiędzy tymi:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=125362662&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.modelDescription=s+line&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&minPrice=27500&maxPrice=35001&siteId=GERMANY&features=NAVIGATION_SYSTEM&negativeFeatures=EXPORT&colors=SILVER&colors=WHITE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&maxMileage=80000&customerIdsAsString=&categories=EstateCar&tabNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=125268341&pageNumber=2&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.modelDescription=s+line&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&minPrice=27500&maxPrice=35001&siteId=GERMANY&features=NAVIGATION_SYSTEM&negativeFeatures=EXPORT&colors=SILVER&colors=WHITE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&maxMileage=80000&customerIdsAsString=&categories=EstateCar&tabNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=124933987&pageNumber=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.modelDescription=s+line&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&minPrice=27500&maxPrice=35001&siteId=GERMANY&features=NAVIGATION_SYSTEM&negativeFeatures=EXPORT&colors=GREY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&maxMileage=80000&customerIdsAsString=&categories=EstateCar&tabNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=107423464&pageNumber=11&__lp=14&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.modelDescription=s+line&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.makeId=3500&makeModelVariant2.modelId=10&makeModelVariant2.modelDescription=m&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=146&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&minPrice=27500&maxPrice=35001&siteId=GERMANY&features=NAVIGATION_SYSTEM&negativeFeatures=EXPORT&colors=GREY&colors=BLACK&colors=SILVER&colors=WHITE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&maxMileage=125000&customerIdsAsString=&categories=EstateCar&tabNumber=2

Opublikowano

1 fajne, ale ta navi...

2 to samo

3 :good:

4 a jednak BMW ;)

ogólnie jak Ci nie przeszkadza czerwona navka to bym się zastanawiał nad opcją numer 1 lub 3

Opublikowano
  • Autor

navi można zmienić a auto wypasione i piękne. Navi i tak jest spoko ta basic (to nie jest najważniejsze w samochodzie)

Opublikowano

multitronic nigdy.

najlepsza skrzynia :P

Opublikowano

Panowie pytanie techniczne czy to prawda że w TFSI nie powinno się odpinać (bez ważnej potrzeby) akumulatora ponieważ ECU traci dane z pozycjonowania przepustnicy i trzeba ją potem adaptować ??? czy ktoś odpinał kiedyś aku w TFSI? były jakieś problemy ? Pytam bo na forum A6 usłyszałem takiego news-a i chciałbym go potwierdzić ?

• 1 rok później...
Opublikowano

FANTOMAS NIE ma co panikować.... jak odepniesz i ponownie podłączysz to przy przekręceniu kluczyka nie zapalaj tylko poczekaj.... będzie słychać taki pisk i przepustnica "sama" się ustawi/zaadoptuje... później (jak przestanie piszczeć, buczyć) to wyłączasz zapłon i ponownie włączasz... nie zapalając autka czekasz tym razem chwilkę aż przestanie piszczeć/buczyć i odpalasz auto. Tyle w temacie... ;)

ps: forum A6 jest cienkie ... wiem bo też tam siedzę :tongue4:

Opublikowano

autko super, ja tez mam silnik taki jak ty tyle ze mam mape wgrana i powiem ci ze spalanie mi spadlo wczesniej mialem zupelnie jak ty:P wiec bez obaw wszystko wporzadku:))