logistyk01 Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Witam. Niedawno nabyłem audi a4 b7 z przebiegiem 312 tys km. Od samego początku zauważyłem pewien problem, otóż po odpaleniu silnika, po jakiejs chwili z silnika dobiegają stuki. Nie są one zbyt głośne ale zauważalne. Dodatkowo zauważyłem, że przy tym delikatnie poszarpuje samym silnikiem. Byłem dziś u mechanika na wymianie olejów i filtrów i on sam nie wie co to może być. Kazał dalej jeździć. On myśli że mogłaby być to dwumasa ale mówi ze gdyby to było to, to auto przyszarpywałoby przy gaszeniu a tak nie robi. Podejrzewa, że może to złe ustawanie pompowtrysków. Proszę Was o pomoc, jeśli mieliście cos podobnego. Pozdrawiam, Marcin
kamil-vag Opublikowano 10 Marca 2018 Opublikowano 10 Marca 2018 Zajrzeć pod pokrywę, skontrolować wałek rozrządu, i dźwigienki (popychacze) pompo-wtrysków. Coś tam też na szklankach można zobaczyć pod krzywkami wałka.
logistyk01 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 dalej to samo, pompowtryski ok są. Mechanik tak twierdzi przynajmniej. A nie będzie to oznaka dwumasy?
kamil-vag Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 No a jak powciskasz sprzęgło na jałowym kilka razy to zmieniają się te dźwięki ?
Rekomendowane odpowiedzi