Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Brak mocy, dziwne objawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem rozwiazany :naughty:

brudny filtr powietrza i zapchany wezyk cisnieniowy ... :evil:

jakbym sluchal mechanikow to bym 1500zl wydal i dalej by bylo jak wczesniej :wallbash:

Opublikowano

problem rozwiazany :naughty:

brudny filtr powietrza i zapchany wezyk cisnieniowy ... :evil:

no takiej rzeczy to nawet się nie spodziewałem... może dlatego że wymieniam 2 razy w roku bez względu na stan... Tobie też polecam

Opublikowano

Jak to odkryłeś bo ja mam dokładnie ten sam problem i też już myślałem o tym krućcu.

Opublikowano

wrocilem wlasnie od mechanika stwierdził ze najprawdopodobniej jest to co widzicie na zdjeciu oznaczone strzałkami zółtymi

ten wąż gumowy czarny z dwoma opaskami troche sie rusza w tej obudowie po prawej stronie nawet nie wiem co to jest - pytał sie mnie czy mam dobre hamulce bo moga być słabe i ze idzie tam wezyk podcisnieniowy i ze to moze być przyczyna

zdjcie038rb5.jpg

w640.png

Kurcze ja zerknołem u siebie na tą pompe dwufunkcyjną i w tym miejscu co pokazujesz też mi się wężyk kręci, myślałem że jest za słabo zaciśnięty opaską zaciskową na tym krućcu i próbowałem skręcić bardziej ale już się nie dało było skręcone na maxa. Rozkręciłem, zdiołem wężyk z krućca wychodzącego z pompy podciśnienia i zauważyłem że to nie był słabo zaciśnięty wężyk tylko ten kruciec podciśnienia jest lużny i można nim sobie obkręcać w pompie, nie jest to może duży luz ale wystarczający ale wystarczajacy żeby to miejsce się delikatnie "pociło". Czy wy tez tak macie, czy tak może być czy trzeba to szybko zniwelować. Kto ma AWX i AVF prosze o sprawdzenie czy też macie tam luz na tym wężyku "krućcu" ?

Problem ten dotyczy pompy LUK, u mnie też się ruszał ten króciec, i czasem jak się źle ułożył to brakowało mi hamulca..wyjąłem go z auta on jest fabrycznie wprasowany a pod nim jest uszczelka i zaworek zwrotny, ja osobiście go wywaliłem w jego miejsce wstawiłem gwintowany króciec z pompy vacum od opla 1.7 jakoś mi tak pasował..po tym zabiegu długo było ok, aż do czasu aż pompka zaczęła puszczać olej do wężyków, wtedy zdecydowałem o jej wymianie i kupiłem pompę Bosch w niej ten króciec jest na gwincie wiec powinien dłużej pociągnąć, ale to tylko moje uwagi pozdrawiam