paxstor Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) Panowie mam problem, wyrwało mi śrubę stopki mocowania pompowtrysku, dodatkowo odczepiła się wtyczka zasilająca pompowtrysk, zostało to naprawione, wymieniłem też uszczelniacze na pompce bo się poprzecinały, mimo naprawy auto nie chce odpalić, z plaka gada, wygląda to jakby nie dostawał paliwa, pompka w zbiorniku działa bo na filtrze jest ciśnienie, jak zdemontowałem pompowtrysk polała się ropa, więc chyba paliwo dochodzi, jak sprawdzić czy elektronika otwiera wtrysk może to coś z tym, ma ktoś pomysł co jeszcze sprawdzić? Edytowane 11 Marca 2018 przez paxstor
kamil-vag Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Podepnij kompa i zobacz czy coś Ci nie podpowiada...
paxstor Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Opublikowano 11 Marca 2018 Brak błędów na kompie, może da rade sprawdzić coś na blokach pomiarowych? Np. czy wtrysk się otwiera?
misiek95 Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Jak dla mnie zapowietrzony układ. Miałem taki przypadek i pomogło dopiero podanie przez osobną pompkę 12v paliwa przez tandempompe do głowicy z pominięciem filtra.
kamil-vag Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 A4 B6 ma dobrą funkcję wchodzisz na kanał 035 - uruchamiasz basic settings i masz załączoną pompę paliwa na 30s... możesz to wykorzystać. Luzujesz wtedy wężyk na powrocie do filtra paliwa i możesz go dać w butelkę, to na filtrze zaślep i jak Michał podpowiada przepuść trochę ropy przez głowicę... w output test tez da radę zalączyć pompę - tylko jak dasz test to ona chodzi cały czas, lepiej przez BS. ja zawsze po wymianie PD biorę jeszcze dużą strzykawkę, wkładam w wężyk powrotu z głowicy i kilka razy zaciągam - pięknie widać jak lecą bąbelki powietrza
paxstor Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Opublikowano 11 Marca 2018 Ok jeszcze jutro spróbuję z tym odpowietrzaniem, sprawdzałem napiecie na pompkach i jest 0,3 V na właczonym zapłonie cyli chyba ok, dodam jeszcze że, auto samo zgasło i walneło chmurkę
paxstor Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Opublikowano 12 Marca 2018 (edytowane) A więc tak, odpowietrzałem dziś jeszcze raz i nic, bąbelków zero ale, jak zaczynam odpalać zaczyna iść powietrze, czy może być tak że, przepuszcza podkładka miedziana i pompuje powietrze w układ paliwowy? bo tą podkładkę wogóle wywaliło i gniazdo w głowicy troche się wypaliło przez co może go nie uszczelniać, (oczywiście uszczelka miedziana jest nowa) nie mam już innego pomysłu, wtryski się otwierają, paliwo dochodzi ale jest d*pa Edytowane 12 Marca 2018 przez paxstor
kamil-vag Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 Pomiń filtr paliwa, zrób osobny układ ze słoika. Załóż mały filterek na wężyk zasilający i weź dołóż 2 wężyki przezroczyste. Te 2 króćce na filtrze ze sobą połącz albo wyciąg bezpiecznik z baku... Wykluczysz w ten sposób nieszczelności układu i będziesz wiedział czy szukać w głowicy/pompie tłoczącej czy gdzies przed..
paxstor Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Opublikowano 12 Marca 2018 Robiłem już tak i dalej zero reakcji
kamil-vag Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 No to wytargaj pompki, zobacz czy nie ścięło gdzieś oring-a, czy coś nie widać... dokręciłeś je z odpowiednim momentem ? zbierałeś ostre krawędzie papierkiem przed włożeniem ? wkładałeś na olej ? Nie czyściłeś końcówek pompek czasem mechanicznie ?
paxstor Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Opublikowano 12 Marca 2018 Dziś wyciągne, sprawdzałem ciśnienie na pompie, kręcoc rozrusznikiem wskazówka ledwo co się podnosi, nie wiem czy po prostu za wolno czy pompa słaba, wiem ze na jałowym około 3bar powinno być
paxstor Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Opublikowano 12 Marca 2018 Chyba znalazłem przyczynę, ścięty klin na kole wałka rozrządu, jutro szukam i będę składał
Rekomendowane odpowiedzi