turdzi Opublikowano 8 Lipca 2011 Opublikowano 8 Lipca 2011 W ten weekend zaczynam czarnego Lexusa rx300. Komplet z praniem srodka, skora itp. Calkowite odnowienie. W 30h moze sie wyrobie.. Jeden norweski syf zbierasz na A6 powiadasz , kurcze szaczun , fajnie ci ze masz tyle wolnego czasu ;( Passka zony zrobiles rewela
_Makki_ Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Opublikowano 8 Lipca 2011 zbierasz na A6 powiadasz , kurcze szaczun , fajnie ci ze masz tyle wolnego czasu ;( Passka zony zrobiles rewela Nadal nie wiem czy bedzie A czy RS6:) Ale zbieram tak.. Juz coraz bardziej mozliwe ze od stycznia-lutego bede w Polsce, moze na 2 lata. Pasek bedzie skonczony jak bede mial juz porzadna rotacje - Flexa:) A czasu nie mam wlasnie, to najwiekszy problem.. Gdybym jeszcze nie pracowal tyle na wyjazdach to bylo by spoko. A jak tak dalej pojdzie z detailingiem to bedzie rozwod.. :gwizdanie:
_Makki_ Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Opublikowano 8 Lipca 2011 Dzisiaj znowu byla mala wigilia , takie paczki baaardzo lubie:) Zawartosc: -pompki do galonow -"pedzelki" do felg Eimann Fabrik Wheel Woolies, z owczej welny -SV Nano Express set -SV Crystal -SV koszulka -SV pedzelek do detali i do Pneu Portfel SV Dla wybranej klienteli naklejki: Po tym jak schudlem 10kg to i koszulka bedzie pasowac Pasta do chromu, wydechu itp. Nawet juz w Polsce dosyc dobre zbiera opinie: I chyba najciekawsza zawartosc paczki - Shield. Koniec z zylowaniem od kolegi. 200ml powinno starczyc na jakies kilkadziesiat aut. [br]Dopisany: 09 Lipiec 2011, 00:57_________________________________________________ co to ten prickbort?bo juz pytałem Asfalt killer. Zobacz sobie moje jakies tam wczesniejsze fotorelacje. Bezpieczny dla wosku itp. Przed glinkowaniem np oszczedza DUZO roboty no i najlepsze ze usuwa bezdotykowo. Turdzi testowal i na jego oko pro detailera podobalo mu sie
variocustoms Opublikowano 8 Lipca 2011 Opublikowano 8 Lipca 2011 koszulka przyjąłbym taką - reszta też wypasiona, ale chyba naklejki na auto nie dasz co?
slepy Opublikowano 8 Lipca 2011 Opublikowano 8 Lipca 2011 koszulka przyjąłbym taką - reszta też wypasiona, ale chyba naklejki na auto nie dasz co? klientą bedzie lepił
_Makki_ Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Opublikowano 8 Lipca 2011 koszulka przyjąłbym taką - reszta też wypasiona, ale chyba naklejki na auto nie dasz co? Jezeli klient zasluguje na naklejke to zazwyczaj sie pytam gdzie ma byc. Osobiscie zalecam tylko 1 miejsce. Po otworzeniu drzwi kierowcy po prawej stronie w okolicach "zawiasu" zamka.
turdzi Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Turdzi testowal i na jego oko pro detailera podobalo mu sie nawetbardzo , zrobilem sobie zapasy - a gdzie takie paczki rozdaja tez chce taka
Rosemeyer Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 nawetbardzo , zrobilem sobie zapasy - a gdzie takie paczki rozdaja tez chce taka najpierw wierszyk albo piosenka
Remik-A4 Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Makki swietny zestaw Czy jest to zestaw Shield ? podkrecony przez Ciebie o dodatkowe produkty itp. http://sklep.swissvax-detailing.pl/index.php/exterior/zestawy/shield-set.html ps. wczoraj kupilem taki zmiksowany Discovery ale nowy - http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190549828262&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_500wt_1413
Pawlo 2004 Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Makki powiem ci, że jestem rozjebany jak gnój na polu po tym co tu czytam i oglądam Pełen szacun Juz coraz bardziej mozliwe ze od stycznia-lutego bede w Polsce, moze na 2 lata. Co zrobisz z autem jak wrócisz do PL?? zarejestrujesz w PL?? dlaczego zjeżdżasz do PL przecież tam nie ma jak na razie przyszłości
Remik-A4 Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 z tego co rozumiem to Makkiego nie ma prawie w domu i musi cos nadrobic :> ach te ...
_Makki_ Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Opublikowano 11 Lipca 2011 Jestem wkuuuuur**** na maksa.. Caly weekend zaplanowalem na moje auto. Takie tam przygotowanie przed urlopem. A tu takie problemy Najpierw okazalo sie ze kolega od ktorego mialem porzyczyc rotacje nie skonczyl jakiegos tam auta. Wiec z Makity nici. Pozniej mu sie przedluzylo wiec musialem uderzac cale auto moim Kestrelem. A jak juz ktos rotacje w rekach trzymal i troche cos tam kuma o polerce to wiec ze to juz nie to samo. Bo i czasu trzeba 3 razy tyle i kombinacje padow inne itp. Nie mowiac juz o rekach ktore nadal wibruja. W glowie nadal czuje wibracje ehhh. Na sam koniec aparat juz mnie dobij MEMORY CARD ERROR! grrr Juz chce na urlop PS: Poswiecilem na sama robote zewnatrz (mycie przed polerowanie nie jest liczone) mojego auta jakies 16h i jak narazie moje zadowolenie to okolo 60%
pawel1380 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Makki nie boisz sie go tak czesto polerowac? Dziś zrobiłem tylna klapę u mnie..wiem mało ale nie miałem czasu na wiecej wiec tak chciałem sobie jeden element zrobic ..i wyszlo niezle :kox: poza dwoma glebokimi rysami ktore pewnie trzeba byloby papierem zaatakowac...
_Makki_ Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 Makki swietny zestaw Czy jest to zestaw Shield ? podkrecony przez Ciebie o dodatkowe produkty itp. http://sklep.swissvax-detailing.pl/index.php/exterior/zestawy/shield-set.html ps. wczoraj kupilem taki zmiksowany Discovery ale nowy - http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190549828262&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_500wt_1413 Nie kupowalem zestawu Shield. Wosk jest osobno. Ale ten zestaw co SV Polska sprzedaje jest fajny i nawet dobra cena. A jezeli ten zestaw Discovery kupiles to powiem Ci ze to bardzo bardzo dobra cena. Nie jestem pewien tylko co to za wosk jest w tym zestawie, jezeli ten goscio co sprzedaje nie wybral sobie jakiegos innego wosku to chyba w Discovery jest Onyx. Ale cena zajeb***! Bedziesz zadowolony [br]Dopisany: 12 Lipiec 2011, 11:13_________________________________________________ Makki nie boisz sie go tak czesto polerowac? Dziś zrobiłem tylna klapę u mnie..wiem mało ale nie miałem czasu na wiecej wiec tak chciałem sobie jeden element zrobic ..i wyszlo niezle :kox: poza dwoma glebokimi rysami ktore pewnie trzeba byloby papierem zaatakowac... Czesto? Pelna korekte robilem dopiero 2 raz od nowosci. Ponad rok temu jechane bylo Makita, S03 Gold (P1500) bialym i niebieskim padem Scholla i futrzakiem. Korekta na ok 90%. Pozniej zakonczone S30 na pomaranczowym padzie. Przez ten caly okres dotykalem auto tylko S40 (P5000) na roznych padach, ale to tylko aby usunac swirlsy. U Ciebie jest chociaz ciekawy kolor do polerowania. Na bialym amator czy laik detailingu roznicy nie zobaczy A do tego ten masakrycznie twardy lakier Audi.. Jechales maszyna DA? Jakie kombinacje past i padow? Audi+DA=duzo cierpliwosci
pawel1380 Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 No jechałem DA.Pasty mam tylko Scholla S17 i S40. (Dokupiłem teraz Menzerne FG500) Zaczynałem od najmniej atakujacych zestawów do coraz bardziej agresywnych. Czyli rozne kombinacje były.Przede mna kupa nauki wiem to ale naprawili mi Karchera w koncu ktory sie zrabal od nieuzywania i niebawem ruszam w pełny bój Jak tylko czas pozwoli.
turdzi Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Makki ten wosk Shield mozna aplikowac i polerowac normalnie , bez zadnej maszyny ? http://www.swissvax.no/startside-mainmenu-64?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=206&category_id=12
_Makki_ Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 Makki ten wosk Shield mozna aplikowac i polerowac normalnie , bez zadnej maszyny ? http://www.swissvax.no/startside-mainmenu-64?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=206&category_id=12 Tak, spoko. Shield jest Bardzo fajny zestaw na poczatek. Najpierw tylko lecisz wszystko Cleaner Fluid (nie ma zadnych wlasciwosci sciernych) i przygotowujesz lakier pod wosk. Pamietaj aby nalozyc doslownie MGIELKE tego wosku. Malutko na pada ktory jest w zestawie. Zamawiajac ten zestaw popros o ksiazeczke gratisowa
Remik-A4 Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 MEGA polysk a przy czarnym body :gwizdanie: :kox:
Rekomendowane odpowiedzi