robert_sk Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 Witam Jakiś czas temu wyświetlił mi się na konsoli żółty silnik po sprawdzeniu kompem pokazywało błąd dodatkowej pompy 2 Po oględzinach silnika i szukaniu tej pompy doszłem do wniosku że to jest 3 pinowa pompka z takimi numerami 8k0965561A..wymieniłem ja na uzywkę..( koszt 90 zł) Błąd dalej wywalało a po sprawdzeniu starej pompki okazało sie ze jest sprawna... Sprawdziłem jeszcze raz układ chłodzenia i okazało się że jest jeszcze jedna pompka 2 pinowa I tu własnie moje pytanie do czego ta pompka służy i czy ktoś sie już spotkał z takim problemem Audi a4 b8 2012r.
kojote38 Opublikowano 15 Marca 2018 Opublikowano 15 Marca 2018 Witam Druga pompa wody jest do chłodzenia głowicy i Turbiny .Przynajmniej u mnie w q5 2.0 Tfsi:)
Gawron97 Opublikowano 18 Września 2019 Opublikowano 18 Września 2019 Po wymianie drugiej pompy już było ok? Pamiętasz moze nr tej pompy?
joker13 Opublikowano 16 Października 2019 Opublikowano 16 Października 2019 U mnie w 1.8 ta druga 2-pinowa to zawór obiegu płynu chłodzącego i mam dwa takie zawory. Niestety też zapala mi się co jakiś czas żółta kontrolka i właśnie zaczynam walkę z problemem.
adashii Opublikowano 3 Listopada 2019 Opublikowano 3 Listopada 2019 Panowie udalo sie ustalic cos w sprawie? U mnie 4875 pompa 2 plynu chlodzacego - taki blad. Pytanie czy moze to byc bezpiecznik/przekaznik tej pompki, czy ona sama padla
Dev Opublikowano 3 Listopada 2019 Opublikowano 3 Listopada 2019 2 godziny temu, adashii napisał: Panowie udalo sie ustalic cos w sprawie? U mnie 4875 pompa 2 plynu chlodzacego - taki blad. Pytanie czy moze to byc bezpiecznik/przekaznik tej pompki, czy ona sama padla czasami padają, wymien na nową Pierburga
Rekomendowane odpowiedzi