Dydki Opublikowano 13 Marca 2018 Opublikowano 13 Marca 2018 Panowie zakładana była głowica ogólnie był jej remont. Po złożeniu i zalaniu olejem motul 5w40 po rozgrzaniu oleju słychać jedna szklanke, po odpaleniu na zimnym jest dobrze. Wczesniej byl olej castrol , szklanki oczywiście były wyciskane. Smok i miska oczyszczone, przed remontem nie było problemu z ciśnieniem oleju. Przejechalem od remontu dopiero 100km troche chodziła jeszcze na sucho. Myślicie że czekać i jeszcze się ułoży, czy zmieniać olej czy może mechanik mógł uszkodzić szklanke przy wyciskaniu? Jakieś rady?
WYSKUN Opublikowano 13 Marca 2018 Opublikowano 13 Marca 2018 mi 1 szklanka lekko cyka odkąd kupiłem auto. Cyka do tej pory tak samo na cieplym. po sciągnieciu pokrywy zaworów wszystkie szklanki wyglądały ok wiec Olałem temat:)
siwak Opublikowano 13 Marca 2018 Opublikowano 13 Marca 2018 mi 1 szklanka lekko cyka odkąd kupiłem auto. Cyka do tej pory tak samo na cieplym. po sciągnieciu pokrywy zaworów wszystkie szklanki wyglądały ok wiec Olałem temat:)Żeby sprawdzić szklanki trzeba zdemontować wałekWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Paweł 1985 Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Mi cykała szklanka po rozgrzaniu im cieplej tym glosniej. Wymienilem wszystkie na nowe i dalej to samo. Zrobilem z 50tys.km. nic się nie dzieje wiec zostawilem.
WYSKUN Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Godzinę temu, Paweł 1985 napisał: Mi cykała szklanka po rozgrzaniu im cieplej tym glosniej. Wymienilem wszystkie na nowe i dalej to samo. Zrobilem z 50tys.km. nic się nie dzieje wiec zostawilem. czyli od momentu cykania minelo 50kkm i nic sie nei dzieje
Paweł 1985 Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Kompletnie nic. Po wymianie oleju na nowy przestaje cykac na jakies 5km. Tylko sie zagrzeje to cyka. Wymienilem napinacz lancuszka szklanki i nic. Dalej cyka.
siwak Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Kompletnie nic. Po wymianie oleju na nowy przestaje cykac na jakies 5km. Tylko sie zagrzeje to cyka. Wymienilem napinacz lancuszka szklanki i nic. Dalej cyka.A ciśnienie oleju jest prawidłowe? Jak szklanki klepia to z czasem robi się w ich wgłębienie tam gdzie wałek uderza Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Dydki Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Opublikowano 18 Marca 2018 Panowie a ile taka szklanka ma prawo się że tak powiem nabic bo zrobiłem 200km czy ona jeszcze dojdzie do siebie?
siwak Opublikowano 18 Marca 2018 Opublikowano 18 Marca 2018 Panowie a ile taka szklanka ma prawo się że tak powiem nabic bo zrobiłem 200km czy ona jeszcze dojdzie do siebie?Jak jest sprawna i ciśnienie oleju jest oki to 20 km jazdy i powinna być cisza po zdjęciu wałków wszystkie mają być twarde Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Paweł 1985 Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 A czy mozliwe jest to że z jakiegoś powodu jedna z krzywek jest wytarta do tego stopnia ze stuka? Lub zatkany jest kanal olejowy do jednej szklanki?
Rekomendowane odpowiedzi