dawid922 Opublikowano 17 Marca 2018 Opublikowano 17 Marca 2018 Cześć, Miałem sytuacje w której poprzeż węzyk uciekł mi płyn chłodniczy, dosłownie nic nie zostało płynu na układzie, termostat pokazał ok. 92 stopnie ledwo się podnosząc i zadziałał czujnik Auto przestało palić i prawie spuchł mi silnik ... po ostygnięciu musiałem wymienić węzyk, płyn . Po przejechaniu ok. 3 tys km od razzu po odpaleniu auta zadziałał czujnik braku płynu chłodniczego. W zbiorniczku nie było płynu dolałem ok 1.5 l. Mimo tego ,ze jest pełen zbiorniczek czujnik nadal pokazuje braki .. Pojechałem w trase 20 km z odpalonym na maxa gorącym nawiewem i temperatura silnika była max 65stopni gdy wyłaczyłem szybko podniosła się do 90. i opadła do 65 stopni z piszczącym czujnikiem braku płynu chłodzącego . Co moze być przyczyna ? co robić ? Z góry dzieki za odp
dawid922 Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Opublikowano 17 Marca 2018 Dodam ,ze znajomy sprawdził olej w silniku i był na minimum ... silnik zjadł 0.5 l na 3 tys km oleju i są pęcherze powietrza w oleju .... Uszczelka pod głowica ?
Rekomendowane odpowiedzi