Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

4 -4,5 mm bieznika - opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mowicie ze warto kupic uzywki?A macie jakies pewne zrodlo czy z allegro?

Każdy szuka gdzie może, najlepiej jak możesz oponki oglądnąć na żywca

Opublikowano

Jak najbardziej uzywki... :wink: tylko najlepiej gdybys mial mozliwosc ogladniecia na zywca a nie kupowac kota w worku okaze nie potem ze klejona albo zniszczone...ale na Allegro jak najbardziej :wink:

Opublikowano

używki tylko na żywo ! podjedź do jkaiegoś zakładu wulkanizacyjnego, często mają...

Ja w tej chwili jeszcze śmigam na zimówkach używkach, kupionych w zakładzie.

Musisz je dokładnie obejrzeć przecież (bieżnik to nie wszystko)

Opublikowano

Wpisz w google powinno coś znależć. Są sklepy które sprzedają niezłe używki w inecie. Nawet gwaranacje dają czasami - rozruchową :lol:

Te 4-4,5 spokojnie starczy jak spokojnie jezdzisz. Ale jak wpadniesz w jakas duza kaluze przy wiekszej predkosci to moze zarzucic.

Opublikowano

A ja ci polecam obejrzeć wziaść do Wulkanizatora i dopiero kupić często opony używki są wadliwe Kort jest uszkodzony :D

więc różnie z tym bywa

ja sie rozgląda własnei za nówkami i chyba kupie :cool:

http://opony.pl/opony.asp?idb=1533&rozmiar=135

słyszałem o nich wiele dobrego :D:a4fan:

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 11-03-2007, 09:13 ]

mamy oddzielny temat o nowych !

Opublikowano

ER300 czy Dunlopki 9000/MAXX są równie dobre lub nawet lepsze i sporo tańsze na http://www.opony.com.pl/

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 11-03-2007, 09:13 ]

mamy oddzielny temat o nowych !

Opublikowano

Ja jeżdże tylko na używkach i jak do tej pory trafiłem tylko 2 niedobre zimówki (puściły druty) a tak poza tym to jeżdże i nie narzekam.

Bieżnik 4-4,5 myśle że nie jest taki zły, ja też na takim jeżdże i jeszcze ani razu mnie z zakrętu nie wyrzuciło.

Audi jest dość ciężkie i dobrze się drogi trzyma

Opublikowano
Nie no spoko ze bez obrazy.Tez bym wolal nowki z najwyzszej polki ale obecnie nie specjalnie mam na to fundusze.Ale jezeli kategorycznie radzilibyscie zebym wymienil to moze cos wysuplam Aha a jezdze raczej spokojnie i oszczednie i glownie po miescie.

P.S. Do ICE

Przy Twoich 265 KM to nie dziwie sie ze 4-5mm bieznika to nic:)))Ale ja mam 130.

Jescze jedna ważna rzecz przy napędzie przednim, lepsze opony zakłada się na tył.

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie tez tak slyszalem.Bo niby jak tyl zrzuci to ciezej opanowac ale przeciez przod napedza , skreca i hamuje! To jak w koncu?

Opublikowano

Lepsze koła na oś napędzaną się zakłada, chyba :wink:

Opublikowano
Lepsze koła na oś napędzaną się zakłada, chyba :wink:

dokładnie napęd na przód to lepsze oponki na przód to oczywiste :rotfl:

Opublikowano
dokładnie napęd na przód to lepsze oponki na przód to oczywiste

Oczywiste, ale z jakiej racji, lepsze na przód , bo w zimie tak się robi, :question: Czy co :question:

Nie zgadzam się.

[ Dodano: 13-03-2007, 13:24 ]

Nowe lub lepsze opony z tyłu zapewnią ci przecież lepsze trzymanie w awaryjnych sytuacjach ,np ciasny zakręt (łuk) i mokra nawierzchnia. Tylnymi kołami nie kręcisz więc ich nie kontrolujesz i przy słabych oponach z tyłu najczęściej traci się przyczepność. A nad przednimi kołami ma się większą kontrole, gaz kontra itp

Ps . Dotyczy oczywiście samochodów z napędem na oś przednią.

Opublikowano

Zawsze zakładałem lepsze opony na tylną oś. Choć czasem w warsztatach wulkanizacyjnych nie wiedzą nawet o takich podstawach, i trzeba pilnować. Chyba że kupowałem 4 sztuki nowych opon ,to wtedy nie ma to znaczenia.

Opublikowano
Zawsze zakładałem lepsze opony na tylną oś. Choć czasem w warsztatach wulkanizacyjnych nie wiedzą nawet o takich podstawach, i trzeba pilnować. Chyba że kupowałem 4 sztuki nowych opon ,to wtedy nie ma to znaczenia.

jakoś to domnie nie dociera :question:

Opublikowano
jakoś to domnie nie dociera

a4avant, nawet link podaje do poczytania.

Teraz znalazłem jeszcze coś takiego.

http://www.jdkulej.pl/poradnik_ogumienie.php

Opublikowano
]

Nowe lub lepsze opony z tyłu zapewnią ci przecież lepsze trzymanie w awaryjnych sytuacjach ,np ciasny zakręt (łuk) i mokra nawierzchnia. Tylnymi kołami nie kręcisz więc ich nie kontrolujesz i przy słabych oponach z tyłu najczęściej traci się przyczepność. A nad przednimi kołami ma się większą kontrole, gaz kontra itp

Ps . Dotyczy oczywiście samochodów z napędem na oś przednią.

dokladnie tak jest .... nawet ostatnio był program w TVN Turbo na ten temat i pokazywali jak sie zachowuje autko w ekstremalnych sytuacjach z kiepskimi i dobrymi kapciami z tyłu ...... nawet nie sadzilem ze az tak duze ma to znaczenie .... :exclaim:

Opublikowano

Większość osób naprawde myśli, że lepiej założyć lepsze opony na przód, tylko dlaczego. :question::question:

Czy tylko po to żeby na światłach, przy mokrej nawierzchni nie buksowały koła :question:

[ Dodano: 13-03-2007, 15:51 ]

spanky, może warto założyć temat i rozwiać wątpliwości :question:

Można by było przenieś posty,i niech wieksze grono się wypowie.

Złudne bezpieczeństwo jest niebezpieczne.