Pan-Paluch Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Witam wszystkich. Mam problem w moim A4 b6 quattro zawieszenie 1BE. Auto siedzi z tyłu, na pusto jeszcze ok ale jak zapakować bagażnik lub wsadzić 2 osoby do tyłu to tragedia. Wsadziłem mocniejsze sprężyny od cabrio chyba dwie kategorie wagowe wyżej, dołożyłem poduszki gumowe pod sprężyny te co są w zawieszeniu 1BA i przez chwile było lepiej. Czego może być to winna? Co powinienem sprawdzić?
luki19862121 Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Amorki pewnie padaka. Wysłane z Huawei mate 10 pro
Pan-Paluch Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) Amory też wpływają na wysokość zawieszenia? Czy może też coś do gadania mają te odboje z gąbki w amortyzatorze? Edytowane 26 Marca 2018 przez Pan-Paluch
luki19862121 Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Amory też wpływają na wysokość zawieszenia? Czy może też coś do gadania mają te odboje z gąbki w amortyzatorze? Wpływają na wysokość, twardość, prowadzenie itd.Wysłane z Huawei mate 10 pro
Pan-Paluch Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Opublikowano 26 Marca 2018 Na przeglądzie sprawdzali amortyzatory i ok, ale to pod względem tłumienia i twardości. Wydawało mi się że jak amortyzator się chowa to od nowości na max i więcej nie usiądzie. Można to jakoś sprawdzić? Czy wymieniać w ciemno.
sitar Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 Też mi tył siedzi na 1be i wydaje mi się że po części to wina LPG. W ASO można kupić podkładki pod sprężyny, poczytaj o nich-jest parę tematów na forum
Pan-Paluch Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Opublikowano 26 Marca 2018 Mam gumowe podkładki+plastiki mało co dały. Sprawdzę jeszcze dokładnie jakie sprężyny teraz mam. A czy gwintem da się podnieść żeby tak nie siedział? Ale to już decha będzie jak nic....
Rekomendowane odpowiedzi