_siwy_ Opublikowano 19 Maja 2006 Opublikowano 19 Maja 2006 Jakies czas temu nakapało mi cos z drzew pod firmą. Jak wczoraj to ruszyłem, zeszło ale na lakierze pozostały takie zielonkawe, twarde placki i nijak nie da się tego usunać. Wygląda jakby to już w lakier wlazło. Przy okazji czyszczenia niezle sobie porysowałem lakier wokół tych plam i czeka mnie polerka. Jak mieliście taki problem to podzielcie się jakimiś sposobami poradzenia sobie z takim problemem.
Gość Murzyn Opublikowano 20 Maja 2006 Opublikowano 20 Maja 2006 Jakakolwiek dobra myjania reczna maja preparaty do sczyszczenia zywicy, koszt ok 15pln
KICHOL Opublikowano 20 Maja 2006 Opublikowano 20 Maja 2006 Dobrze takie placki zmywa się denaturatem ale lepszy jest spirytus od naszych braci ze wschodu na stadionie 1litr kosztuje 8zł (tańszy niż deneturacik i ładniejszy ma zapach) Ale uważaj to nielegalne!!!! :mrgreen:
adasn Opublikowano 22 Maja 2006 Opublikowano 22 Maja 2006 Dobrze takie placki zmywa się denaturatem ale lepszy jest spirytus od naszych braci ze wschodu na stadionie 1litr kosztuje 8zł (tańszy niż deneturacik i ładniejszy ma zapach)Ale uważaj to nielegalne!!!! :mrgreen: Ja sobie dalem rady pasta TEMPO ;o)
Gość Keżor Opublikowano 23 Maja 2006 Opublikowano 23 Maja 2006 ja pozostaje przy CIFie CREAM (żółta butelka )
Krzychu88 Opublikowano 23 Maja 2006 Opublikowano 23 Maja 2006 ja pozostaje przy CIFie CREAM (żółta butelka ) Nie polecam cifu moze ci uszkodzic lakier bezbarwny uzyj lepiej pasty tempo lub podrzuc autko na polerke :mrgreen:
Gość Keżor Opublikowano 23 Maja 2006 Opublikowano 23 Maja 2006 ja pozostaje przy CIFie CREAM (żółta butelka ) Nie polecam cifu moze ci uszkodzic lakier bezbarwny uzyj lepiej pasty tempo lub podrzuc autko na polerke :mrgreen: no cif może zniszczyć, ale cif cream lemon poważnie jest super, sam czyściłem i nie zniszczyłem lakieru!! zapraszam na spot to zademonstruje
Krzychu88 Opublikowano 23 Maja 2006 Opublikowano 23 Maja 2006 moze i masz racje nigdy nie probowalem :mrgreen:
Gość Keżor Opublikowano 24 Maja 2006 Opublikowano 24 Maja 2006 no kiedyś to faktycznie cif czyścił jak garść żwiru ale ten nowy daje rade
dziarule Opublikowano 19 Września 2006 Opublikowano 19 Września 2006 wiem ze temat jest stary ale dowiedzialem sie calkiem sprytnego sposobu na pozbycie sie zywicy otoz bylem w chorwacji i postawilem autko pod drzewem po wichurze mialem cale autko w zywicy i stary chorwat przyniosl mi olej taki jadalny troche trzeba trzec ale schodzi to i lakier nie cierpi przy tym
piterdzg Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 ja używam benzynki potrzeba troche czasu i cierpliwosci bo musimy lakko trzec
bunny54 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 joł, wleźta na stronkę RAKLA.PL i poszukajcie płynu do odtłuszczania aut przed wyklejaniem folią, usuwa smołę, żywicę i inne świństwa nie niszcząc lakieru. i cena spoko.
Rekomendowane odpowiedzi