Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ISOFIX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś u siebie w B5 polifcie montował uchwyt na mocowanie fotelika ISOFIX ? Gdzie mam sprawdzić czy mam otwory na stelaż ? Mam auto z 99 r czy z tego rocznika w ogóle były dziury na to ? 

*Trzeba czytać do czego dany dział jest: "Manuale - DIY - zrób to sam - W tym dziale znajdziesz poradniki, dzięki którym sam dokonasz napraw lub modyfikacji w swoim aucie." - wątek przeniesiony

Opublikowano

Otwory pod isofix jak mnie pamięć nie myli to były zawsze, jak zdejmiesz siedzisko kanapy to je widać. Gdzieś właśnie w tym dziale jest temat o montowaniu tych uchwytów, jedyny problem to same uchwyty bo za czasów B5 isofix nie był obowiązkowym wyposażeniem, to i uchwyty ciężko dostępne, proponuje od razu kupić nowe bo cena potrafi nie odbiegać od używanych a te nie wiadomo jaką mają przeszłość. 

Edytowane przez hellbean

Opublikowano
  • Autor
W dniu 31.03.2018 o 13:31, hellbean napisał:

Otwory pod isofix jak mnie pamięć nie myli to były zawsze, jak zdejmiesz siedzisko kanapy to je widać. Gdzieś właśnie w tym dziale jest temat o montowaniu tych uchwytów, jedyny problem to same uchwyty bo za czasów B5 isofix nie był obowiązkowym wyposażeniem, to i uchwyty ciężko dostępne, proponuje od razu kupić nowe bo cena potrafi nie odbiegać od używanych a te nie wiadomo jaką mają przeszłość. 

Ok, dzięki ? a orientujesz się może gdzie tego szukać, bo patrzyłam na necie i raczej są tylko używane do A6 jeśli w ogóle coś mi wyszuka ☹️

Opublikowano

ASO (dla B5)
8D0 813 545 – lewy – ~245 zł
8D0 813 546A – prawy – ~225 zł

4x 8L0 837 453 – śruba imbusowa kołnierzowa M8x27 – 7,85 zł / szt.
4x 8L0 887 233 – tuleja montażowa – 3,30 zł / szt.

Aktualnie (2018) lewy kosztuje 360zł a śruby 10zł w ASO. Używane to od 50-350zł za komplet.

Tuleje kosztowały 3,67zł sztuka w 2014.

Isofix był od 98 roku, ale to wcale nie znaczy, że mając 98 będą nitonakrętki aby takowe przykręcić. Sprawdzić trzeba i już. Jak w poliftach, nie wiem, może ma każdy może nie. Podejrzewam, że każdy.

8D0 813 545:
- A4 B5
- A6 C5

- Passat 97-05
- Superb 02-08

8D0813546a:
- A4 B5

Edytowane przez soulmaster3m

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/mocowanie-uchwyty-fotelika-isofix-audi-a4-b5-audi-a6-c5-vw-passat-b5-CID5-IDsXb6b.html#e0946acef0

Tak na szybko. Zerknij jeszcze na forum (ogłoszenia sprzedaży części), allegro i ponownie na olx. Co jakiś czas pojawiają się nowe oferty.

Opublikowano

Otwory montażowe  były św każdym b5 ale dopiero po sierpniu 98 roku.

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, booolek napisał:

Otwory montażowe  były św każdym b5 ale dopiero po sierpniu 98 roku.

Mam koniec 99 r więc powinnam mieć ?

Opublikowano

Mogą być też zaklejone małymi naklejkami, gdzieś to widziałem choć sam tak nie miałem.

Btw. może komuś się przyda takie info szukając odpowiedzi.

W B5 na pas i na bazie nosidełko Kiddy Evolution Pro i Evoluna wejdą choć same w sobie są ogromne i zabierają dużo z przedniego fotela, ktoś małego wzrostu jeszcze usiądzie, ale już gdzieś od 1,70m będzie miał problem.

Axkid Rekid (na isofix) nie za bardzo chciał się zmieścić z naciskiem na BARDZO nie za bardzo. Na pasie to już nie ma sensu płacić więcej skoro od tego jest Minikid.

Axkid Minikid i Minikid 2.0 na pasie nie wejdzie w środek kanapy z uwagi na zbyt długi tunel. Nie ma opcji prawidłowego rozłożenia nogi. Nie ma i już choć są specjaliści fotelikowi co uważają inaczej.

Za pasażerem z PRAWIDŁOWO PODŁOŻONĄ PODKŁADKĄ wejdzie przy maksymalnie wysuniętym, podniesionym i pochylonym do przodu fotelu przednim. Także sami sobie odpowiedzcie czy z przodu ktoś wejdzie. ;) Widziałem foto gdzie z tyłu był Minikid a z przodu jako tako dało się usiąść, ale fotelik jest zamontowany NIEPRAWIDŁOWO na podstawce czyli nie w jej przetłoczeniu, które odsuwa fotelik od oparcia na kilka cm. Fotelik był maksymalnie dosunięty do oparcia co dało ok. 5cm, więc i oparcie było coś koło pionu.

Edytowane przez soulmaster3m

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Do B5 pasują isofixy z A6 C5 i Passata B5 więc można coś tam zawsze znaleźć 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam a czy do b 5 będzie pasowało mocowanie isofix od a4b6?

Opublikowano

Oczywiście, że nie.