Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z zapalniczką-brak prądu. Czy konieczna wymiana i jak to zrobić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam drobny problem. Otóż, wczoraj jadąc ze znajomymi kolega chciał podłączyć nawigację pod ładowanie, nie zauważył jednak, że "coś" wyleciało z wtyczki a tą rzeczą okazał się bezpiecznik i włożył "pustą" wtyczkę do gniazdka zapalniczki, oczywiście bez rezultatu, pokręcił jeszcze wtyczką bo myślał, że coś nie łączy. Skończyło się na tym, że teraz nie mam prądu w tym gniazdku, podświetlenie działa i tyle. Czy ktoś wie co mogło się stać i jak to naprawić? Jeżeli wymiana będzie konieczna to czy muszę wymienić całe gniazdko czy wystarczy sam "koszyczek"? I najważniejsze: jak to zrobić?? Autko moje to A4 po lifcie (model 2000 r) więc zapalniczka jest w tunelu środkowym przy hamulcu ręcznym.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Opublikowano

wlasnie :wink4:

Opublikowano

Wielkie dzięki. Jutro postaram się zajrzeć do bezpieczników. Szczerze przyznam, że też o nich myślałem ale gniazdko w bagażniku działa ale w konsoli nie.

Opublikowano

byc może są osobno nie pamiętam , sprawdź

Opublikowano

Zamierzam dzisiaj zajrzeć do bezpieczników, tylko jest jeden problem, nie wiem który odpowiada za gniazdo zapalniczki :confused4: Szukałem w wielu miejscach schematu z zaznaczonym bezpiecznikiem gniazdka ale takiego nie znalazłem. Może ktoś z Was wie, który to jest bezpiecznik?[br]Dopisany: 11 Luty 2009, 12:05_________________________________________________Już znalazłem :) 33-15A