Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Problem z uruchamianiem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich jestem świeżym posiadaczem audicy 1.8 i mam problem bo dość długo muszę kręcić by odpaliła czy to normalne?[br]Dopisany: 09 Luty 2009, 19:12_________________________________________________czy tp może być wina akumulatora?

Opublikowano

nie to nie jest normalne ,kolego napisz nam cos więcej bo nikt ci nie będzie mógł zbytnio pomóc.. :blink:

ps

jakby to był akumuylator to poznałbyc ze słabo kreci ,lub ze obroty silnika przy odpalaniu słabną..

może bendiks nie odbija

Opublikowano

sorki że tak długo!! nie znam sie na samochodach za bardzo ale poprosto kręcę przez jakieś 6 sek i odpala dopiero i to właśnie tak jakoś słabo

Opublikowano

normalna odpala w ciągu 1s

Opublikowano

koledzy a jaki powinien być aku ja mam 60 mah i 540 amper czy to dobry jest?[br]Dopisany: 09 Luty 2009, 21:14_________________________________________________poprostu na nią nie ma zasady czy ciepła czy zimna to kręcę jakieś 6 sek i to na koniec tak ciężko jakby miał aku aż paść i nagle odpala w ostatniej chwili! w sumie jak jest zimna to tyle trwa a jak ciepła to trochę krócej ale też długo! byłem u mechanika i po podłączeniu nie wykazuje błędów!!!!!!!!!11

Opublikowano

aku 60 powinien ci wystarczyś . podjedź do sklepu gdzie sprzedają aku to ci go sprawdzą miernikiem czy trzyma

albo go naładuj prostownikiem i nie odpinając go odpal furę

Opublikowano

witam wszystkich jestem świeżym posiadaczem audicy 1.8 i mam problem bo dość długo muszę kręcić by odpaliła czy to normalne?[br]Dopisany: 09 Luty 2009, 19:12_________________________________________________czy tp może być wina akumulatora?

Czy w twoim samochodzie jest zamontowany gaz? Jeśli tak, to bym zaczął od sprawdzenia szczelności.

Dodatkowo sprawdziłbym ciśnienie paliwa.

Opublikowano

nie w moim samochodzie nie ma gazu[br]Dopisany: 10 Luty 2009, 17:34_________________________________________________heh szogun0 jeśli ta na zdjęciu jest twoja to mam ten sam kolor i loteczke hheheheh[br]Dopisany: 10 Luty 2009, 17:36_________________________________________________ale najlepsze jest to że ona jeżdzi normalnie bezproblemowo i nic sie nie dzieje zero wycieków, oleju nie bierze, no wszystko jest okej tylko to długie kręcenie tak drażni strasznie!!!!!!!! świece wymieniłem przewody są okej i dalej niewiem co to może być!