mewa506 Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 witam jestem od tygodnia jestem nowym właścicielem audi i mam problem z odpalaniem a głownie to to że długo muszę kręcić żeby odpalić czy to jest normalne bo właściciel mówił że ona zawsze tak paliła
jarecki36 Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 ja tez mam ARDa i odpala błyskawicznie morze 2 sekundy
mewa506 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 a jak to sprawdzić immo[br]Dopisany: 09 Luty 2009, 19:55_________________________________________________a może to być wina akumulatora? jakiś za słaby czy coś? bo poprzedni właściciel wymienił go przed sprzedażą
mewa506 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 zdaje mi sie że dobrze [br]Dopisany: 09 Luty 2009, 20:04_________________________________________________no możę trochę słabo jakby akku za słaby
Dev Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 najpierw VAG trzeba sprawdzic silnik i licznik tam jest immo może kluczyk juz do wymiany
mewa506 Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Opublikowano 10 Lutego 2009 vag sprawdzone u mechanika i zero błędów jest[br]Dopisany: 09 Luty 2009, 22:06_________________________________________________od sprawdzenia czego zacząć?
jarecki36 Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 podepnij vaga sprawdz czy niema błędów możesz tez sprawdzić świece i przewody
mewa506 Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Opublikowano 10 Lutego 2009 błędów nie ma o to chodzi a świece kupiłem nowe, przewody też okej są sprawdzałem w nocy!!!!! a somochód po odpaleniu działa okej równiutko
jarecki36 Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 a morze spróbuj przełożyć aku od kogoś izobacz wtedy
mewa506 Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Opublikowano 10 Lutego 2009 ale czy to może być wina aku?[br]Dopisany: 10 Luty 2009, 18:18_________________________________________________może za mało amper ma?
Kowal Otwock Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 widze ze masz ten sam problem co ja ! tylko mi sie wydaje za u mnie to czujnik temperatury bo ma inne wskazania niz climatronik!
Dev Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 widze ze masz ten sam problem co ja ! tylko mi sie wydaje za u mnie to czujnik temperatury bo ma inne wskazania niz climatronik! wymieniaj nie czekaj, ale tylko ORI
Kowal Otwock Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 devastation dzieki za info jutro wymienie! kupię w serwisie orginalny Audiowski czujnik - ale nie wiem jaki to jest
Dev Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 podasz VIN auta i dostaniesz taki jak potrzeba
tomcio1600 Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 witam jestem od tygodnia jestem nowym właścicielem audi i mam problem z odpalaniem a głownie to to że długo muszę kręcić żeby odpalić czy to jest normalne bo właściciel mówił że ona zawsze tak paliła Generalnie to powinna palic na dotyk. Mam ADR'a i odpalenie to jest kwestia sekundy wystarczy aby raz zakrecil. Wiec cos jest nie tak. Sprobuj przekrecic zaplon posluchaj pompki paliwowej wylacz zaplon i ponownie wlacz. Po 3-4 sekundach sprobuj odpalic. Jesli odpali bez problemu to byc moze pompka pada. Zrob tez adaptacje przepustnicy na nowo. Powinno pomoc. Jesli nie to zalej paliwo na dobrej stacji a nie jakies paliwo "no name" i jak odpalisz sie zagrzeje to przejedz sie kawalek nie zalujac jej... krec wysoko niech dostanie troche po garach bo moze wina zamulenia wtryskiwaczy.
mewa506 Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Opublikowano 16 Lutego 2009 wymieniłem czujnik temperatury i d*pa dalej to samo trzeba kręcić !!!!! a jak tam u ciebie devastation????
mstan Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam A może masz kłopot z ciśnieniem paliwa.(nie koniecznie z winy niedomagającej pompy paliwa) Czy długo odpala na ciepłym silniku,czy tylko po dłuższym postoju?Jak jest po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu po 1min.? Pozdrawiam Ps. pompka paliwa nie uruchamia się po przekręceniu kluczyka,tylko w momencie uruchomienia rozrusznika.
tomcio1600 Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 Ps. pompka paliwa nie uruchamia się po przekręceniu kluczyka,tylko w momencie uruchomienia rozrusznika. Co Ty mi tu tani bajer wciskasz.. Pracuje gdy przekręcisz zapłon !! W książce nawet jest napisane cytuje: "Zdalne sterowanie jest niezbędne do wykonania czynnosci podczas których elektryczna pompa powinna tłoczyc paliwo gdy silnik nie pracuje" ... dalej: "Włączyc zapłon. Powinna byc słyszalna przez chwile praca pompy" Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi