moras22 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) witam obkrecalem klika razy przy wymianie rozrzadu ustawiajac na znaki walem, krecilem i krecilem i na starych znakach nie zgadzala sie pompa oleju, o jeden zab w lewo za to walki i wal sie zgadzaly, a krecilem z 6 razy.. dopiero za 6 razem o jeden zab za duzo w lewo, moze tak byc?? Ps. czy milimetr w lewo moze byc ustawiony na znakach? czy musi byc bardzo dokladnie od linijki? Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez moras22
Dev Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 7 minut temu, moras22 napisał: witam obkrecalem klika razy przy wymianie rozrzadu ustawiajac na znaki walem, krecilem i krecilem i na starych znakach nie zgadzala sie pompa oleju, o jeden zab w lewo za to walki i wal sie zgadzaly, a krecilem z 6 razy.. dopiero za 6 razem o jeden zab za duzo w lewo, moze tak byc?? Ps. czy milimetr w lewo moze byc ustawiony na znakach? czy musi byc bardzo dokladnie od linijki? ma Ci sie zgadzac wał i wałek
moras22 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) 1 minutę temu, Dev napisał: ma Ci sie zgadzac wał i wałek a jak milimetr jest na znaku tego na obudowie przy walku seeryjny znak moze byc milimetr w lewo? i walek i wal? Cos sie moze stac jezeli do pierwszego oporu pokrecilem lekko w lewo walem przy odkrecaniu kola pasowego? ucieklo 2-3mm..pozniej zaklinowalem dobrze klucz 19 na srube walu zeby sie nie przekrecilo bardziej. Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez moras22
Dev Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 1 minutę temu, moras22 napisał: a jak milimetr jest na znaku tego na obudowie przy walku seeryjny znak moze byc milimetr w lewo? i walek i wal? wałek może uciec o 1/2 zęba taka konstrukcja
moras22 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Teraz, Dev napisał: wałek może uciec o 1/2 zęba taka konstrukcja to miejmy nadzieje ze ten opor to juz znak ze bardziej nie krecic i w pore zatrzymalem ten klucz... czyli moze byc milimetr w lewo walek i wal od seryjnego znaku? dzieki z info jutro bede zakladal
moras22 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) złożylem dziś całe auto do kupy.. odpaliłem samochód i zaczął głośno chodzić pasek rozrządu... co mam zrobić? znaki się zgadzają, 4x obkręciłem wałem. Wymieniane było wszystko a z zimmeringów tylko zimmering wału.. Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez moras22
Dev Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Teraz, moras22 napisał: złożylem dziś całe auto do kupy.. odpaliłem samochód i zaczął głośno chodzić pasek rozrządu... co mam zrobić? znaki się zgadzają, 4x obkręciłem wałem. Za mocno napięty?
moras22 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) 3 minuty temu, Dev napisał: Za mocno napięty? możliwe.. znajomy mi mówił, że ten napinacz jest hydrauliczny i ze jak sie rozrzeje moze byc juz normalnie bez takiego halasu no i ze nie mamy wplywu na sile napiecia paska.. ale czytam teraz na forach z 2014r to jakies napinacze sie roznily wymiarami..a zamawiałem z allegro i byl moj kod silnika.. zamiawialem ten http://allegro.pl/ina-rozrzad-pompa-skf-audi-a4-b5-a6-c4-c5-1-8-1-8t-i5966835905.html?snapshot=MjAxOC0wMy0wOFQwMDowMzoxNi42OTNaO2J1eWVyOzcyYWU1YzUzNTc4YzJlZTI4YmNmMDliMzhiM2NkMDVhY2ZlYTUzZjg3YWM3MGViMjdhOWRiMTRhNDc5MzYwNzY%3D Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez moras22
moras22 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Pomoze ktos? nagralem filmik jak to slychac.. do tego widac jak pasek faluje na kole walku rozrządu.. normalnie pali choc wydaje mi sie ze przy gaszeniu slychac jakis stuk przy stronie turbiny.. video-1523639435.mp4 edit; nikt nie nie pomogl, poradzilem sobie sam. Jakby ktos mial taki problem to po prostu rozgrzac silnik do 90 stopni albo jechac sie przejechac i problem minie Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez moras22
Rekomendowane odpowiedzi