kopsacz Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 witam mam pytanko, po włączeniu silnika odrazu wiatrak chłodnicy zasuwa wraz ze zwiększeniem obrotów silnika obroty wiatraka też rosną, klima wyłączona, nie da się go zatrzymać nawet na zimnym silniku .w czym tkwi problem dzięki ,dodam jest to 1.8 T
Banan1978 Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Problem tkwi w tym, że masz załączony wentylator. Ja miałem ten sam problem i okazało się, że miałem uszkodzony bimetal, który jest właśnie odpowiedzialny za załączanie wentylatora. Jeśli to nie bimetal to problem tkwi głębiej w wiskozie, ale ja już ci niestety nie pomogę.
kopsacz Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Opublikowano 11 Lutego 2009 dzięki[br]Dopisany: 10 Luty 2009, 23:02_________________________________________________jeszcze jedno czy naprawa bimetalu wiąże się z wymianą wiskozy
Banan1978 Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Tak szczerze to nie wiem. Musisz poczytać A tak było u mnie http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b5_adp_problem_z_wentylatorem_chlodnicy-t24419.0.html;msg286851#msg286851
kopsacz Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2009 pisałeś o blaszce gdzie ona się znajduje czy to jest element wiskozy czy może jakiegoś czujnika[br]Dopisany: 14 Luty 2009, 17:23_________________________________________________wymieniłem wiskozę na nową i nic dalej problem, wiatrak od razu zasuwa nie da się go zatrzymać nawet na zimnym silniku.Może wie ktoś o co chodzi bo słyszałem,że jest może jakiś czujnik który odpowiada za to żeby wiskoza zasprzęglała po osiągnięciu dopiero 92 stopni.Jeżeli jest to gdzie .z góry dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi