Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Problem z wiskozą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanko, po włączeniu silnika odrazu wiatrak chłodnicy zasuwa wraz ze zwiększeniem obrotów silnika obroty wiatraka też rosną, klima wyłączona, nie da się go zatrzymać nawet na zimnym silniku .w czym tkwi problem

dzięki ,dodam jest to 1.8 T

Opublikowano

Problem tkwi w tym, że masz załączony wentylator. Ja miałem ten sam problem i okazało się, że miałem uszkodzony bimetal, który jest właśnie odpowiedzialny za załączanie wentylatora.

Jeśli to nie bimetal to problem tkwi głębiej w wiskozie, ale ja już ci niestety nie pomogę.

Opublikowano

było wiele razy. użyj opcji :szukaj:

Opublikowano

dzięki[br]Dopisany: 10 Luty 2009, 23:02_________________________________________________jeszcze jedno czy naprawa bimetalu wiąże się z wymianą wiskozy

Opublikowano

pisałeś o blaszce gdzie ona się znajduje czy to jest element wiskozy czy może jakiegoś czujnika[br]Dopisany: 14 Luty 2009, 17:23_________________________________________________wymieniłem wiskozę na nową i nic dalej problem, wiatrak od razu zasuwa nie da się go zatrzymać nawet na zimnym silniku.Może wie ktoś o co chodzi bo słyszałem,że jest może jakiś czujnik który odpowiada za to żeby wiskoza zasprzęglała po osiągnięciu dopiero 92 stopni.Jeżeli jest to gdzie .z góry dziękuję