Jasiu310571 Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Wiem że jest sporo na ten temat i zapewniam że czytałem.Mam pytanie takie:Jeżeli wszystkie możliwe komputery w tym VAG nie pokazują żadnych błędów a auto nie idzie tak jak trzeba,nie ma odpowiedniej mocy,ciężko wyprzedzać i max pojedzie 150km/h (rozpędzane na bardzo długim odcinku) to pozostaje chyba tylko metoda prób i błędów i...wróżenie z Fusów:))).Od czego zaczęlibyście kolejno sprawdzać? Turbina dmucha,przewód twardnieje choć może nie do końca tak jaj trzeba.Spanky co myślisz?)Wiem że nawet najlepszemu,sprawdzonemu mechanikowi warto i trzeba czasem cos zasugerować.Pozdrawiam.
Wihajster Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Wiem że jest sporo na ten temat i zapewniam że czytałem.Mam pytanie takie:Jeżeli wszystkie możliwe komputery w tym VAG nie pokazują żadnych błędów a auto nie idzie tak jak trzeba,nie ma odpowiedniej mocy,ciężko wyprzedzać i max pojedzie 150km/h (rozpędzane na bardzo długim odcinku) to pozostaje chyba tylko metoda prób i błędów i...wróżenie z Fusów:))).Od czego zaczęlibyście kolejno sprawdzać? Turbina dmucha,przewód twardnieje choć może nie do końca tak jaj trzeba.Spanky co myślisz?)Wiem że nawet najlepszemu,sprawdzonemu mechanikowi warto i trzeba czasem cos zasugerować.Pozdrawiam. myśle,że logi jak wstawisz to pogadamy...
Jasiu310571 Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Opublikowano 10 Lutego 2009 Przepraszam za totalne ignoranctwo.Co rozumiemy pod pojęciem logów i gdzie to najlepij zrobić?
grzes1150 Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Przepraszam za totalne ignoranctwo.Co rozumiemy pod pojęciem logów i gdzie to najlepij zrobić? Logi = pełna diagnostyka za pomocą laptopa i interfejsu
Jasiu310571 Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Opublikowano 10 Lutego 2009 ok,dzięki ale jak sie domyślacie ja takiego czegoś nie posiadam i nic mi nie wiadomo żeby ktos to miał.Gdzie sie udać żeby to zrobić? ASO? Pytać u mechaników? Taka ze mną rozmowa ale jestem ciężkim przypadkiem w tej materii:)
slaweq Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Popytaj w spotach slaskich..., pojedz na spota... może Klubowicze pomogą http://www.a4-klub.pl/smf/slaskie-b89.0/
Wihajster Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 ok,dzięki ale jak sie domyślacie ja takiego czegoś nie posiadam i nic mi nie wiadomo żeby ktos to miał.Gdzie sie udać żeby to zrobić? ASO? Pytać u mechaników? Taka ze mną rozmowa ale jestem ciężkim przypadkiem w tej materii:) podjedz na spocik w twojej okolicy lub do bielska a ktos ci zrobi logi.szczególy znajdziesz w dziale spoty
boseron Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 napisz do jakegos klubowicza z Twojej okolicy napewno znajdzie sie ktos kto Ci zrobi logi
karwasza Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Sprawdź czy kierownica na turbo działa - czy się nie zacina, następnie wszelkie wężyki nawet najmniejsza dziurka może osłabić ci maszynę a przede wszystkim logi z vag-a.
Rekomendowane odpowiedzi