tommi88 Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam!zabieram się do wymiany klocków i tarcz przód,sprzedawca polecił mi firme road house ze niby dobre.Czy ktoś wie coś na temat tych hamulcy i czy warto koszt 470zl?
TOM77 Opublikowano 11 Lutego 2009 Opublikowano 11 Lutego 2009 Witam!zabieram się do wymiany klocków i tarcz przód,sprzedawca polecił mi firme road house ze niby dobre.Czy ktoś wie coś na temat tych hamulcy i czy warto koszt 470zl? Jeśli chodzi o firmę Roadhouse to klocki w miarę się sprawują, tarcze nie wiem, bo nigdy nie sprzedawałem Z drugiej zaś strony za tą ceną to możesz nabyć już ATE a RH za sporo taniej :gwizdanie: Pzdr.
tommi88 Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Opublikowano 11 Lutego 2009 Dzięki tak tez myślałem gość ate mi odradził (bo ich nie ma) a to mu pewnie leży na magazynie.Czyli nie będę eksperymentował i poszukam coś z ate albo ferodo
tommi88 Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Opublikowano 15 Lutego 2009 Dzięki już kupione Ferodo.Pojezdzimy zobaczymy
Dev Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Dzięki już kupione Ferodo.Pojezdzimy zobaczymy jakie ferodo kupiłes?
bartezbest Opublikowano 21 Lutego 2009 Opublikowano 21 Lutego 2009 Witam nie wiem ile w tym prawdy, podobno TRW LUKAS i RH to jeden koncern produkcji układów hamulcowych, właśnie nabyłem zestaw tarcze + klocki Road House, napisze co z tego wyszło jak wymienię i pojeżdżę trochę. (koszt kompletu 400zł)
tommi88 Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam. Kupiłem klocki ferodo premier ,tarcze niestety albo stety też ferodo.Powoli zaczyna to jakoś hamować,póki co nic nie bije. Z tego co wiem to lukas do mojego autka nie podchodzi mam system ate a to podobno różnica.
Dev Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 kupiłes tarcze Ferodo? możesz podpowiedziec gdzie?
tommi88 Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Opublikowano 22 Lutego 2009 tarcze kupiłem w zwykłym motoryzacyjnym.Ale mogę Ci polecić kolegę tom77 zobacz sobie w dziale promocje.Podobno ma dobre ceny i dobierze Ci do twojego auta.
M3I Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Rownież kupiłem klocki i tarcze Ferodo . Jeszcze nie założone.Komplet wygląda jakościowo dobrze. Mam nadzieję że warto .
TOM77 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Witam nie wiem ile w tym prawdy, podobno TRW LUKAS i RH to jeden koncern produkcji układów hamulcowych, właśnie nabyłem zestaw tarcze + klocki Road House, napisze co z tego wyszło jak wymienię i pojeżdżę trochę. (koszt kompletu 400zł) Na 99% tak właśnie jest, ale czy na pewno to nie dam sobie ręki uciąć. Przedstawiciel RH na Polskę tak właśnie twierdzi... ale jak to mówią, dopóki nie zobaczę, to nie uwierzę :gwizdanie:
bartezbest Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Witam nie wiem ile w tym prawdy, podobno TRW LUKAS i RH to jeden koncern produkcji układów hamulcowych, właśnie nabyłem zestaw tarcze + klocki Road House, napisze co z tego wyszło jak wymienię i pojeżdżę trochę. (koszt kompletu 400zł) Witam, zgodnie z obietnicą piszę o efektach wymiany tarcz i klocków road house, nie obyło się bez problemów, oczywiście po wymianie wibracje przy hamowaniu nie ustąpiły!!! Przy okazji stwierdzono zużycie tarcz z tyłu, kupiłem tarcze road house do tyłu, klocki TRW, inny już mechanik powiedział, że to na 100% przednie tarcze są odpowiedzialne za wibracje, więc dokładnie je sprawdził urządzeniem pomiarowym, diagnoza KRZYWE TARCZE!!!! myślałem że zwariuje!!! Po ściągnięciu tarcz zauważył że piasty nie zostały dokładnie wyczyszczone, oczyścił je, ponownie założył tarcze i okazało się że odchyłki mieszczą się w granicach norm, teraz jest ok, hamulce brzytewki:) i brak jakichkolwiek wibracji.
TOM77 Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Witam nie wiem ile w tym prawdy, podobno TRW LUKAS i RH to jeden koncern produkcji układów hamulcowych, właśnie nabyłem zestaw tarcze + klocki Road House, napisze co z tego wyszło jak wymienię i pojeżdżę trochę. (koszt kompletu 400zł) Witam, zgodnie z obietnicą piszę o efektach wymiany tarcz i klocków road house, nie obyło się bez problemów, oczywiście po wymianie wibracje przy hamowaniu nie ustąpiły!!! Przy okazji stwierdzono zużycie tarcz z tyłu, kupiłem tarcze road house do tyłu, klocki TRW, inny już mechanik powiedział, że to na 100% przednie tarcze są odpowiedzialne za wibracje, więc dokładnie je sprawdził urządzeniem pomiarowym, diagnoza KRZYWE TARCZE!!!! myślałem że zwariuje!!! Po ściągnięciu tarcz zauważył że piasty nie zostały dokładnie wyczyszczone, oczyścił je, ponownie założył tarcze i okazało się że odchyłki mieszczą się w granicach norm, teraz jest ok, hamulce brzytewki:) i brak jakichkolwiek wibracji. W większości przypadków przyczyną bicia nowych tarcz jest nie do końca właściwy montaż właśnie poprzez nieoczyszczenie piast. Potem te bezpodstawne reklamacje Dobrze, że w tym wypadku mechanik zauważył problem
Debian27 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ponowie temat .... czy ktoś może coś więcej powiedzieć nt zestawu tarcz i klocków RH??
Dev Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 hiszpańszczyzna, montuja do Renault-a 2-3 lata pojezdzisz
szoogy Opublikowano 3 Września 2011 Opublikowano 3 Września 2011 Z firmą road house spotkałem się w momencie wymiany klocków i tarcz w służbowym Oplu Corsie C. Na tarcze nie mogłem narzekać, natomiast klocki hamulcowe juz po tygodniu zaczęły szurać ;/ dość mało przyjemne dźwięk coś w stylu tarcia dwóch kamieni o siebie.
Rekomendowane odpowiedzi