Largo94 Opublikowano 2 Maja 2018 Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Witam kolegów,potrzebuje schemat przewodów do gniazda OBD2 w Audi A4 b7 . Generalnie jest osiem różnokolorowych przewodów i jaki kolor ma być przypisany do którego z szesnastu portów ? Co do kolorów to jeszcze jest jeden problem a mianowicie są dwa przewody brązowe,jeden z nich to masa samochodu a drugi to masa sygnałowa i teraz jak je rozróżnić ? Proszę o pomoc osoby wiedzące coś w tym temacie. Edytowane 3 Maja 2018 przez Largo94 błąd w pisowni
Tracer39 Opublikowano 2 Maja 2018 Opublikowano 2 Maja 2018 Znalezione na szybko, jutro jak znajdę czas to zobaczę jak to wygląda u mnie w A4.
Largo94 Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Opublikowano 3 Maja 2018 9 godzin temu, Tracer39 napisał: Znalezione na szybko, jutro jak znajdę czas to zobaczę jak to wygląda u mnie w A4. Hej,fajnie by było gdybyś zerknął jak to wygląda u Ciebie bo ja mam inne kolory niż tu na foto i przewodów jest osiem a tu widzę sześć , siódmy się schował
kamil-vag Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 W B7 masz dodatkowo CAN L i H Rozpiska dla B7: T16/1 - zasilanie 12V, po zapłonie T16/4 - brązowy - masa T16/5 - brązowy - masa, obojętnie jak wpinasz bo one i tak idą z jednego punktu masowego z wiązki zegarów... T16/6 - pomarańczowo-czarny - CAN H T16/7 - zielono-czerowny - K-Line T16/14 - pomarańczowo-brązowy - CAN L T16/15 - zielono-niebieski - L-Line T16/16 - zasilanie 12V, stałe z aku
Largo94 Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Opublikowano 4 Maja 2018 #kamil-vag szacuneczek dla Ciebie za tak cenną wskazówkę .Dzięki Twojej pomocy w końcu udało mi się auto z Vag-ować Tylko coś nie mogę skasować inspekcji serwisowej ...nie wiem czy to wina jakiegoś modułu w aucie czy może skanera Vag a korzystam z V-scan od Viakena https://www.viaken.pl/pl/skaner-v-scan-obd2-mini-z-obsluga-can-uds-obd2-pl.html
Rekomendowane odpowiedzi