Wihajster Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Znalazłem na innym forum i pozwoliłem sobie założyć u nas taki temat dla przestrogi czym się różni oryginał od podróbki 1. Palnik po lewej jest oryginalny po prawej podróba !! Zdjęcie przedstawia te pierwsze palniki 4300K kupione na aukcji które świeciły najgorzej. Bardzo łatwo dojrzeć, ze ten pierścień w kolorze aluminium (srebrnym) nie ma takiego specyficznego łączenia. 2. Kolejne zdjęcie przestawia również palnik ten 4300K po lewej jest jest oryginał po prawej podróba. Gołym okiem można stwierdzić w różnicy mocowania elementu który oddaje światło. Całkowicie inna obsada palnika w mocowaniu plastikowym z tych blaszek. 3. Kolejne trzecie zdjęcia przestawia już ten Palnik 5000K niby oryginalny z rynku amerykańskiego 85122+ (normalny model 4300K to 85122) Widać również inne mocowanie tego pierścienia w obudowie plastikowej oryginał jest zagniatany w jakiś tam sposób a z drugiej strony jest coś w podobnie tylko jeszcze jakis drucik jest który idzie w gore czyli w stronę elementu świecącego. Cały czas lewy do oryginał prawy podróba. Nawet kolor nadruku się różni. 4. Zdjęcie pokazuje zamocowanie elementu świecącego w oprawce. Lewy oryginał prawy podróba dokładnie widać różnice. 5. Mniej więcej to samo co na wcześniejszym zdjęciu tylko dokładnie z góry. Lewy oryginał prawa podróbka.
OLO_GDA Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 to moze jeszcze ktos poda sprawdzone zrodlo na oryginala w dobrej cenie? bo kupic i sie doweidziec ze podroba to juz chyba lepiej nie wiedziec :gwizdanie:
Cristoforo Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 firma osram to juz wogole sie rozni ja mam ori firmy osram i tam nie ma łaczenia na dolnym pasku a srodek to wogóle jest inny zobacze jak wygladaja u mnie w pracy zarniki czywiscie ori porównam dwie firmy jest tez napisane osram xenarc 444664
Wąski Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 Ciekawe :) Chińczyki nas wykończą ale od kilku lat handluję nie spotkałem się jeszcze z taką podróbą
Dibo Opublikowano 12 Lutego 2009 Opublikowano 12 Lutego 2009 A jaka jest różnica w oświetlaniu drogi ?
Cristoforo Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 to musi byc jakis przekret bo my sprzedajemy ori zarniki d2s philips made in germany przeznaczone m.in. do subaru i sa to zarniki z pewnego zrudła , pracuje w aso wiec pewnie kitu bym sie sprzedawał i zarnik jest bardzo podobny do tego po prawej tylko ze ma napisy w kolorze białym i badz tu madry
Dibo Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 to musi byc jakis przekret bo my sprzedajemy ori zarniki d2s philips made in germany przeznaczone m.in. do subaru i sa to zarniki z pewnego zrudła , pracuje w aso wiec pewnie kitu bym sie sprzedawał i zarnik jest bardzo podobny do tego po prawej tylko ze ma napisy w kolorze białym i badz tu madry Może są różne wersje które różnią się lekko mocowaniami. Albo wyszła nowsza partia z lekko zmodyfikowanymi mocowaniami.
HiRide Opublikowano 17 Lutego 2009 Opublikowano 17 Lutego 2009 i wez tu w koncu badz madry ktory to ori a ktory podroba
Rekomendowane odpowiedzi