Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak mocy poniżej 2tyś obr 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś, baaardzo długiego czasu (aż zdążyłem się przyzwyczaić, że to auto po prostu nie jedzie) auto nie ma dołu. Poniżej 2 tyś obr nic się nie dzieje. Jadę 70, obr 1500, gaz w podłogę a jedyne co się dzieje to mijające sekundy na zegarku, bo na pewno nie rosnąca prędkość ?

Ponadto czasami wyskakuje mi błąd katalizatora (zapchany/zbyt pi(&**& jazda?) i nowość: czujnik ciśnienia hamowania??

16804 - Catalyst System; Bank 1 
            P0420 - 002 - Efficiency Below Threshold - Intermittent
18320 - Pressure Sensor for Brake Boost (G294) 
            P1912 - 001 - Short to Plus

A tutaj logi: 

002 - 033

003 - 020

003 - 115

004 - 034

020 - 033

115 - 118

Nie pokoi mnie zadane ciśnienie i aktualne, nic się nie dzieję do 1800obr, poza tym MVB 020 jakoś dziwnie wygląda. Pomożecie?

Opublikowano

Napewno dv do sprawdzenia rośnie ciśnienie po odpuszczeniu gazu.Może być też zabity KAT.Pierw dv sprawdź

Opublikowano
5 godzin temu, Fr0styyy. napisał:

Nie pokoi mnie zadane ciśnienie i aktualne, nic się nie dzieję do 1800obr,

Z turbo akurat jest ok, sprawdź dv i jak uszkodzony to wymien. Przepływka trochę zaniża więc sprawdź szczelność przy okazji i powtórz logi.

Opublikowano

Przepływka zaniża, dodatkowo spore korekty na cylindrach. Przydało by się świece wymienić.

Opublikowano (edytowane)

OK sprawdzę to, świece będą wymienione na dniach, sprawdzę też dolot pod kątem nieszczelności.

A co z tym błedem?

18320 - Pressure Sensor for Brake Boost (G294) 
Edytowane przez Fr0styyy.
Opublikowano

W logach nie jest tak źle, świece możesz wymienić, kat wywala bład więc pewnie i tak nadaje się do wywalenia, napewno auto odżyje po usunieciu, no i tak naprawde co ma się dziać przy 1500 obr? Jak chcesz żeby auto przyspieszało w miare żwawo, to trzeba trzymać zakres obr. 2 tyś + bo od tych obr. turbina tak naprawdę zaczyna żyć.