GreenGreen Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 Hejka Zmieniałem ostatnio fotele w swojej niuni na poliftowe. Po wyciągnięciu starych okazało się że mają poduszki pomimo braku oznaczeń na boku które są w polifcie. Nie byłoby problemu gdyby nie fakt, iż do poduszek w moich starych fotelach szły dwa przewody (kolor i brąz) w żółtej osobnej małej wtyczce oraz jeden brązowy w czerwonej wtyczce 6 pin. Na początku myślałem że to coś innego niż poducha ale po pocięciu foteli i wyciągnięciu poduchy okazało się że zarówno dwa jak i ten jeden osobny idą bezpośrednio do poduchy. Natomiast w fotelach z polifta mam tylko dwa przewody do poduszek (żółto zielony i żółto bodajże niebieski oraz zielona wtyczka 6 pin do grzanych stołków. Ktoś ma pomysł co to jest ten brązowy przewód z czerwonej wtyczki 6 pin w starych fotelach i czy wystarczy jak podepnę tylko te dwa z małej wtyczki w te dwa idące do poduchy z nowych foteli ?
Fazii Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 W nr. VIN masz literę T, V czy W lub daj zdjęcia starej kostki i nowych tak by było widać kolory przewodów. Ni jak posują kolory, które podajesz. W Twoim roczniku kostka 6pin powinna być czarna a nie czerwona. Czerwona była w liftach. Brązowy w czerwonej kostce (polifty) to masa od elektrycznej regulacji foteli.
GreenGreen Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Opublikowano 29 Maja 2018 (edytowane) jutro wstawię wszystkie foty. Moje A4 jest z końca 97 r i ma elementy z przed lifta i z lifta. Wczesnym popołudniem będą fotki VIN WAUZZZ8DZWA065257 Edytowane 29 Maja 2018 przez GreenGreen
Fazii Opublikowano 29 Maja 2018 Opublikowano 29 Maja 2018 Kolory przewodów : -Stara kostka (dwupinowa żółta) : Pasażer - złoto/niebieski pin nr 1(+), złoto/brązowy pin nr2(-) Kierowca - biało/niebieski pin 1(+), biało brązowy pin2(-) W przypadku polifta: kostka żółta 4-ro pinowa Kierowca- pin1 zielony, pin2 biały, pin3 brązowy (do masy karoserii) Pasażer - pin1 biały, pin2 niebieski, pin3 brązowy (również masa)
GreenGreen Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2018 Delikatny poślizg ale tak bywa. Tu zdjęcie kabli i wtyczek z podłogi od strony kierowcy https://drive.google.com/open?id=1ll97HaK8Hk4cAOqPb67nQPD0zQI0fkPcHw a tu bale i wtyczki w fotelu kierowcy https://drive.google.com/open?id=1NxCpTquCzCKhlTyZyKUIAY7BYWuAPEufjw Tutaj kable i wtyczki podłoga pasażer https://drive.google.com/open?id=11HcpIGvvgnnrlvVUsLkgHlvi9Bi65yI8TA i po lewej wtyczka i kable fotel pasażera https://drive.google.com/open?id=1tt4ZppDNmia_6ebbKzZwk8D5bKypiIeDzw Dałbyś radę powiedzieć który dokładnie kabel z którym, nie nr pinów a kolorami np kierowca kolor z podłogi do koloru z fotela itp - dzięki wielkie.
Fazii Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 (edytowane) no to jedziem: kierowca niebiesko/biały łączysz z brązowym brązowo/biały łączysz z niebieskim brązowy (punkt masy do karoserii w okolicy modułu airbag) na brązowo/biały po zdjęciu dekoru lewarka powinno być widać ten punkt. Teoretycznie można wziąć też brązowy z tej czerwonej kostki ale sugerowalbym dać jak schemat mowi pasażer żółto/niebieski na niebieski żółto/brązowy na brązowy brązowy jak w przypadku siedzenia kierowcy Edytowane 9 Czerwca 2018 przez Fazii
GreenGreen Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Opublikowano 4 Lipca 2018 Powiedz mi jeszcze Fazii czy lampka poduszek na liczniku zniknie po prawidłowym podłączeniu czy też trzeba vagować ?
GreenGreen Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Fazi wybacz że jeszcze męczę ale czy była by szansa na podesłanie schematów airbag z tymi przewodami do mojego rocznika i do tego po lifcie i ewentualnie po drugim lifcie ? coś nie do końca bangla z tym i chciałem je porównać - z góry wielkie dzięki
golyl Opublikowano 26 Października 2018 Opublikowano 26 Października 2018 Witam podepne się pod temat kupiłem fotele grzane rok 98 i będą założone do lifta 2000 problem w tym że mam wtyczki żółte na 3 przewody a fotele mają w żółtej 2 przewody niebieski i ciemny brąz i masę w czerwonej kostce. Jak to podpiąć??? Wszystkie tematy raczej opisują sytuację odwrotną?
Rekomendowane odpowiedzi