kogutbllee Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Witajcie, odkryłem taki oto wyciek/zapocenie może ktoś miał podobnie i jest w stanie mi powiedzieć co jest przyczyną? Jaki to ma wpływ na użytkowanie? Jakie są ewentualne zagrożenia dla pracy silnika.
mikulski53 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Witam podłączam się pod temat u mnie jest tak samo może ktoś doradzi ???
kogutbllee Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Opublikowano 1 Lipca 2018 Witaj. U mnie temat już ogarnięty. Problemem była jedynie luźna opaska na tym gumowym przewodzie. Sprawdź to może to to samo. Jeśli nie wg mechanika problemem może być zawór EGR.
arek252525 Opublikowano 2 Lipca 2018 Opublikowano 2 Lipca 2018 Jest to wyciek z EGR przez odpowietrznik od dołu. Czy był kiedyś czyszczony EGR? bo profilaktycznie powinien być czyszczony co 40k.
kogutbllee Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Opublikowano 2 Lipca 2018 25 minut temu, arek252525 napisał: Jest to wyciek z EGR przez odpowietrznik od dołu. Czy był kiedyś czyszczony EGR? bo profilaktycznie powinien być czyszczony co 40k. Jak wyżej wspominałem była to luźna opaska. Na razie po 2 tyś km wszystko jest ok. Jak czyścić EGR?
arek252525 Opublikowano 2 Lipca 2018 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zdemontuj i wyczyść naftą lub środkiem do czyszczenia EGR kupisz takie w sklepach z częściami.
Rekomendowane odpowiedzi