maniek2408 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Witam,panowie jakie żarówki led najlepiej włożyć w pozycję przy ori xenonie ,jak wiadomo występuje nietypowa h6w.Kupowałem nawet te droższe ledy około 10zł za szt i tak po pewnym czasie max 2 mieś przestawały już świecić .
przem8 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Od ponad dwóch lat wsadzone osramy albo philipsy (nie pamiętam dokładnie) o przedłużonej żywotności (zwykłe nie żadne ledy) i spokój z przepalonymi żarówkami. Wcześniej najzwyklejsze bosmy czy inne tanie ze stacji benzynowej padały nawet po dwóch tygodniach. Edytowane 10 Czerwca 2018 przez przem8
maniek2408 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2018 no tak masz rację ale zwykła żarówka nagrzewa się mocniej od leda ,a ja wymieniłem oprawki na nowe i nie chciał bym by je szybko huk strzelił bo swoje kosztowały Godzinę temu, przem8 napisał: Od ponad dwóch lat wsadzone osramy albo philipsy (nie pamiętam dokładnie) o przedłużonej żywotności (zwykłe nie żadne ledy) i spokój z przepalonymi żarówkami. Wcześniej najzwyklejsze bosmy czy inne tanie ze stacji benzynowej padały nawet po dwóch tygodniach.
przem8 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Kiedyś nie było ledów i oprawki się nie topiły w oczach, a swoje przeżyły na zwykłych żarówkach ? Od ponad 1,5 roku w a3 mam ledy w postojówkach z m-tech'a, co prawda te są akurat w5w, ale mogę je polecić.
maniek2408 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 12 godzin temu, przem8 napisał: Kiedyś nie było ledów i oprawki się nie topiły w oczach, a swoje przeżyły na zwykłych żarówkach ? Od ponad 1,5 roku w a3 mam ledy w postojówkach z m-tech'a, co prawda te są akurat w5w, ale mogę je polecić. Masz rację ale widzisz sam że kiedyś z jakością było lepiej.Dlatego lepiej uprzedzić awarię niż potem płacić przesadzone sumy w serwisie za oprawki żarówek.
maciejhildek1982 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, ja w b5 po lifcie i w b6 bez kontroli żarówek zakładałem w lampach na zasilaniu postojówek kondensator elektrolityczny wraz z stabilizatorem 12v i nie miałem już problemów z przepalaniem się lub mruganiem Ledów. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez maciejhildek1982
maniek2408 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2018 18 godzin temu, maciejhildek1982 napisał: Witam, ja w b5 po lifcie i w b6 bez kontroli żarówek zakładałem w lampach na zasilaniu postojówek kondensator elektrolityczny wraz z stabilizatorem 12v i nie miałem już problemów z przepalaniem się lub mruganiem Ledów. Dzięki za info może to pomoże w dłuższym życiu żarówek led
maciejhildek1982 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Wiem, że wiele osób może zarzucić, aby stabilizator 12v miał odpowiednie warunki pracy napięcie wejściowe na nim powinno być odpowiednio wyższe.Przy pracującym silniku nie ma problemu bo U = ok 14,4v. Ja jednak zakładałem standardowe stabilizatory 7812, przed nim kondensator elektrolityczny np 470 mikro F na 25v i najzwyklejsze ledy, które przed tym zabiegiem działały 3-4 tyg. śmigały rok albo i więcej. Jednakże mówimy tu o autach w których MCE nie ma kontroli spalonej żarówki. Sposób sprawdzony, może nie wszystkim będzie odpowiadał.
Rekomendowane odpowiedzi