Kunio Opublikowano 20 Maja 2006 Opublikowano 20 Maja 2006 Witam, wymienial ktos w swojej A4-rce poduszki amortyzatorów. Chodzi mi o te ktore sa pod samymi kielichami - nad sprężynami. Strasznie mi piszczą, zarowno z przodu jak i z tylu
likwidator98 Opublikowano 20 Maja 2006 Opublikowano 20 Maja 2006 miałem to samo ja sobie z tym poradziłem sa wazelinki w płynie i tym na maxa zlałem gumki i puki co jest git
Kunio Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Opublikowano 20 Maja 2006 ja prysnalem WD40 i pomoglo do pierwszego deszczu Zdejmowales do tego amorki czy na samochodzie to zrobiles? Co to za wazelina w plynie?
likwidator98 Opublikowano 20 Maja 2006 Opublikowano 20 Maja 2006 kolego wszystko robiłem na parkingu bez zdejmowania amorka a wazelinke zakupiłem w tesco a i w innych marketach widziałem warto spytac obsługi olej wazelinowy nie radze wd 40 bo gumy parcieja a sprawdz sobie tuleje pod zderzakiem bo i ona czesto skrzypi a ja nawet wpusciłem troche tej wazelinki w koncówki drazka sposobem pielengniarskim czyli strzykawka i cieniutka igła a i cierpliwosc popłaca zero nerw
Kunio Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Opublikowano 20 Maja 2006 tuleje nie sprzypia, tylko gumy amorkow. No ok, dzieki, poszukam. Tylko u mnie bez podnoszenia auta sie nie obejdzie, bo przeswit mam za maly
Traviz Opublikowano 22 Maja 2006 Opublikowano 22 Maja 2006 Ja mam coś takiego na lewym tyle ZObaczymy czy coś pomoże PS. drogie te poduszki tak wogóle ?
Kunio Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Opublikowano 22 Maja 2006 kupilem smar w spray'u Wurth HHS 2000. Pojechalem po to na drugi koniec warszawy Zobacyzmy czy pomoze [ Dodano: 2006-05-22, 19:20 ] wypryskałem prawie całą puszke tego gówna i jak skrzypiało tak skrzypi :/ szczególnie przy skreconych kołach. Co to moze byc ?
Traviz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Kunio, wymieniłeś te poduszki ? Bo ja się muszę zabrać za tył i jestem ciekawy jak efekt Zaczęło mi ciąć oponę a to oznacza, że któreś tulejki mają już niezły luz... Pewnie trzeba rozebrać wszystko i wymieniać po kolei Wie ktoś czy zawieszenie z tyłu w Quattro jest regulowane ?
Pikuś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Wie ktoś czy zawieszenie z tyłu w Quattro jest regulowane ? Jest regulowane. Nie wiem czy nie bedziesz mial problemow z wybiciem srub mimosrodowych bo tak sie chyba one nazywaja. Ja mialem problem to ruszyc i zostawilem w spokoju.
Kunio Opublikowano 20 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2006 jeszcze nie wymieniłem bo narazie przestało skrzypieć Ale znowu wahacz mi halasuje :/
Traviz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Nie wiem czy nie bedziesz mial problemow z wybiciem srub mimosrodowych Ja tam się nie będę z tym użerał Dam to znajomemu i zaufanemu człowiekowi Kunio, jak się objawia wahacz ? Skrzypienie to już norma, najbardziej wkurza mnie to, że skrzypi nie tylko w środku auta ale najgłośniej na zewnątrz Ludzie się oglądają, że hey... Czasem jak w jadę w jakiś dołek to słychać taki głośniejszy stuk. Coś czuję, że będzie trzeba rozebrać i robić wszystko, bo i po co rozbierać 10 razy...
Pikuś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Nie wiem czy nie bedziesz mial problemow z wybiciem srub mimosrodowych Ja tam się nie będę z tym użerał Dam to znajomemu i zaufanemu człowiekowi ........ Czasem jak w jadę w jakiś dołek to słychać taki głośniejszy stuk. No w sumie masz racje, ze oddasz to komus. Ja od tamtej pory co nie moglem odkrecic to co mam autko w gorze to WD-40 czy tam lepszy specyfik i spsikuje. :mrgreen: Z tym stuknieciem po wjechaniu w wieksza dziure to u mnie tez nie raz jest, ale jak narazie stwierdzilem, ze to wydech obija sie o cos metalowego.
Traviz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Opublikowano 21 Czerwca 2006 e to wydech obija sie o cos metalowego. a u mnie to stuka po drugiej stronie
Kunio Opublikowano 30 Czerwca 2006 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zapowiada sie u mnie zmiana zawiasu na gwintowany :twisted: i przy okazji chcialbym zmienic wlasnie te poduchy. Jak one się fachowo nazywaja i jakie maja oznaczenie - moglby ktos sprawdzic w etce? Chcialbym wiedziec co mam dokladnie zamowic
Rekomendowane odpowiedzi