fox700912 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam. Auto kupiłem niedawno i chciałem wczoraj wymienić żarówki w reflektorach.. Gdzieś doczytałem, że podobno można poluzować śruby reflektora by dostęp był łatwiejszy. Czy może ktoś potwierdzić jakie śruby trzeba odkręcić? Jedna jest na samej górze mocująca reflektor,.. a druga?? Czy ta na zdjęciu? Czy tą żarówkę H7 trzeba potem przekręcić by ją wyjąć?
Kinker Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Nic nie trzeba luzować w przypadku 1.9 TDI. Nie wiem jak wygląda w przypadku Twojego silnika. W moim trzeba odkrecić kierownicę powietrza, ale z drugiej strony raczej bezboleśnie. Żarówki H7 się "wyrywa" do tyłu. Nie ma drucika zabezpieczającego.
Mareckid Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Od strony kierowcy nie ma problemu z wyjęciem i włożeniem, nie trzeba odkręcać zderzaków ani lamp, wystarczy pociągnąć do siebie, przy wyjmowaniu zwróć uwagę jak skierowane mocowanie żarówni żeby włóżyć ją tą samą stroną (wypustka chyba u góry). Od strony pasażera trzeba zdemontować tunel powietrza i też da się wyjąć ale jest troszkę mniej miejsca.
Rekomendowane odpowiedzi