kurek15 Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Witam! Otóż mam pewien problem, dla niektórych pewnie drobiazgowy, otóż wymieniałem olej silnikowy w moim 1.9tdi AVF a4 b6 i po wlaniu odpowiedniej ilości oleju bagnet wskazuje ok. ponad 2 cm w "przedziałce" dodam ,że sprawdzałem na poziomym gruncie i ostygniętym silniku, boję się ze mogę mieć za dużo oleju więc jak mam się upewnić, że wszystko jest ok? po wylaniu poprzedniego, który mieścił się w "przedziałce" było go około 3 litry. bagnet jak i rurka są prawidłowej długości. Czy to że wymieniałem z 10w40 na 5w40 ma jakis wplyw?! <użyłem płukanki> z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
kurek15 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Opublikowano 17 Lipca 2018 10 minut temu, bercik2 napisał: A ile wlałeś dokładnie? Prawie 5l
KINIAM Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 W tym silniku przy dobrym spuszczeniu starego oleju wchodzi coś ok. 4,2 litra o ile pamięć mnie nie zawodzi.
bercik2 Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 8 godzin temu, KINIAM napisał: W tym silniku przy dobrym spuszczeniu starego oleju wchodzi coś ok. 4,2 litra o ile pamięć mnie nie zawodzi. Dokładnie. To kto mu powiedział żeby 5 wlać?
Axel1 Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Odessać nadmiar oleju przez bagnet , w aptece strzykawa żaneta, 2 metry wężyka chyba fi 8 mm i do dzieła :-))) 1
Rekomendowane odpowiedzi