Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

CCWA by R-performance ekologia pozostała

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam trzeba się pochwalić , bo wynik wyszedł mega i to jeszcze w bardzo upalny dzień . W aucie zostały zmienione Ic fmic, hybryda perunturbo, pompa wysokiego ciśnienia . Strojenie wykonał Rogall R-performance 

44D73F85-0E4A-4901-98AD-BADE78F50414.jpeg

FCC8405E-D14E-4DD5-B88F-28F4B8920E1A.jpeg

9E341EC3-303B-461B-8E32-87FAB1EA0E85.jpeg

Opublikowano

To w zimie pewnie na tej hamowni wyjdzie 400KM jak nic.

Opublikowano
  • Autor

Bez ekologii  było 415 ale auto robione było przez kogoś innego i skrzynia by się rozwaliła bo sterownika nie przeprogramowal . Skrzynia widziała 500 Nm a auto miało 700Nm. Myśle ze w R-performance bez ekologi wyszło by grubo. Paliwa jest na Ok 480KM i turbina tez powinna pozwoli na okolice 450 KM . Zobaczymy co będzie się działo dalej z ekologia czy będą kontrole czy nie . Wsadziłem dpf-a spowrotem bo bardzo śmierdziało ale dźwięk był mega jak motocykl 

Opublikowano

Auto jest zapewne dobrze wystrojone, ale ja miałem na myśli co innego:

Opublikowano
  • Autor

Wiem o czym mówisz , u witka robię wszystkie auta . A tak naprawdę to sam wiesz ze kreski nie jadą . Prawdziwa moc wychodzi na drodze . A ze to jest kawał krowy to moc jest zrobiona tylko dla lepszego komfortu wyprzedzania .

Opublikowano
W dniu 12.08.2018 o 14:07, peter22 napisał:

Bez ekologii  było 415 ale auto robione było przez kogoś innego i skrzynia by się rozwaliła bo sterownika nie przeprogramowal . Skrzynia widziała 500 Nm a auto miało 700Nm

TCU tnie wszystko jak leci bo ma limiter 500nm więc jak wyczarowałeś 415 kuni i 700nm ?  silnik fabrycznie ma 500nm więc skrzynia nie może mieć tak niskiego kagańca (i nie ma),  600+nm nie wymaga zmiany softu, ewentualnie jeśli zmęczona życiem to trzeba zwiększyć ciśnienia i można trochę zoptymalizować zmianę biegów.

Paliwa nie masz na 480 koni a trubo nigdy nie osiągnie 450 koni (nawet się nie zbliży). Śmierdzi bo masz przelane paliwa, dymisz jak pancernik i zakładasz DPF  ? z takim lagiem na dole, dobre...  ty tak na serio czy se z nas jaja robisz ?

Ponadto zapomniałeś napisać że masz wymienioną całą magistrale paliwową, dwie pompy i wydech.

Z Ciekawości jaki obecnie boost ?

W dniu 12.08.2018 o 12:57, wampir napisał:

To w zimie pewnie na tej hamowni wyjdzie 400KM jak nic.

fmic ponad 13l więc nie bardzo, po za tym w klekocie to trochę inaczej... mniej czuły.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano
  • Autor

Widzę ze kolega zna dobrze moje auto i wie co tam jest wsadzone . Skoro tak to ja już nic nie pisze . Wszelkie pytania proszę kierować do kolegi powyżej . 

Opublikowano
7 godzin temu, peter22 napisał:

Widzę ze kolega zna dobrze moje auto i wie co tam jest wsadzone . Skoro tak to ja już nic nie pisze . Wszelkie pytania proszę kierować do kolegi powyżej . 

co to za foszek ? każdy kto śledził temat Orła lub jakiegokolwiek innego projektu 360+ nie ważne na której wersji silnikowej i ma cokolwiek w głowie wie że walisz ściemę. Ja rozumiem że chcesz się pochwalić ale jakieś granice rozsądku, amator zweryfikuje to co piszesz a każdy kto ładuje więcej kasy w paliwo i turbo jest po prostu idiotą bo to wszytko takie "proste". Ludzie idą w methanol i inne wynalazki a Ty masz paliwa na 480 kunia ? i to tylko po wymianie pompy CR.

CCWA jest oklepany do potęgi, żadna filozofia zgadnąć co i jak masz dłubane.

Zadałem Ci konkretne pytanie, oczekuje odpowiedzi.

Opublikowano
  • Autor

Czy widziałeś projekt audi ccwa w Anglii bez metanolu i innych takich ma zrobione 500KM . Wiec jeśli nie jesteś fachowcem w tej dziedzinie to się po prostu nie wypowiadaj na ten temat bo już jest za dużo fachowców co coś tam zaslyszeli 

a z kolega orzeł tez się kontaktowałem przed modyfikacjami Wiec tez znam jego temat .

Edytowane przez peter22

Opublikowano

Orzeł był prekursorem, dzisiaj wiele firm robi odpowiednio mocne i ciche hybrydy, pamiętaj że te silniki mają 10 lat a modyfikacje na takie mocy robi się niemal szablonowo.  Metanol podałem jako przykłąd, wielu musi go stosować by przebić barierę 420ps zwłaszcza w nowszych jednostkach (245ps, mniej wydajny układ paliwowy).

Kolega z UK ma customową pompę CP3 ,magistralę i pompę w baku, duże turbo i wiele innych modyfikacji. Rozmawiamy o Tobie a nie o tym co ktoś napisał w internecie, nawet jeśli masz CP4 to jej nie wykorzystasz bo wąskie gardło masz w innych miejscach, chyba że sam nie wiesz co masz. Standardowo jest swap na CR2000

Po jakiego grzyba ta licytacja ?  Mam gdzieś co masz zrobione i jaki masz realny wynik, wkurza mnie Twoje zachowanie i bełkot. Auto dymi jak smok Ty zakładasz DPF'a, TCU ma limit 500nm a Ty masz wynik na rolkach 700. 2260vk stage3 przy ponad 2 barach wypluje Ci może 420 koni a Ty masz zapas na 450. Mamy skakać z radości ? wynik jest normalny a takiego laga miałem na seryjnej pompie.

To nie jest forum lokalnego liceum tylko ludzi / fanów motoryzacji, miej minimum szacunku.

Opublikowano
  • Autor

Auto dymiło na programie wcześniejszej firmy . Pompa jest przerobiona z wcześniejszych modeli . Nie jest to pompa z 3.0 biturbo . Turbina z perun jest to ta wersja dająca możliwość uzyskania moce 400+ . Mapsensor mam 4 barowy ale obecnie jest 1,95 . Napisałem to co co mi powiedziały firmy w których były brane dane podzespoły nic sam nie wymyśliłem . Witek sam był zdziwiony ze aż tyle wyszło z dpf bo do tej pory robił. Max 340-345 KM ale tamte auta miały seryjna pompę . 

Opisalem to co mam zrobione w aucie i co mi zostało przekazane . A ty mnie masz za jakiegoś bajkopisarza i Kreta. Słabym ogniwem jest skrzynia która powyżej 700 Nm może sprawiać problemy . Zakończ te swoje wywody i swoje przemyślenia . Opisałem co jest wsadzone i co wyszło w aucie . Nie napisałem nigdzie ze nie trzeba wymieniać pompy w baku żeby osiągnąć te 480 KM napisałem ze pompa wysokiego ciśnienia która mam przerobiona jest w stanie ogarnac 480 KM i tak tez mi to zostało przekazane przez firmę która ja przerabiała . 

Auto zostało zrobione tak aby sprawdzało się przy wyprzedzaniu bo seryjne 240 KM na tego wysokiego klocka to za mało . 

Edytowane przez peter22

Opublikowano

Masz rację, szkoda czasu na powtarzanie rzeczy oczywistych (projektów dużo, wyniki powtarzalne). Jeśli kręcą Cie mody za ponad 3 tyś i zysk ~15ps Twoja sprawa, Twoje auto to Ty masz być zadowolony. Mam nadzieje że Ci to pasuje, B8 z mocą ~400ps oferuje tragiczny komfort podróżowania (manual) i odruch wymiotny u pasażera.

Szkoda że na takim setupie (jak twierdzisz we wszystkim masz zapas) zadowalasz się takim lagiem i nie walczysz o okrągłe 400ps.

Opublikowano
  • Autor

Z dpf-m raczej ciężko uzyskać moc 400 KM . Układ wydechowy mam seryjny ostatnie puszki zostały jedynie zastąpione aktywnymi wydechami sq5 . Moje auto to q5 a nie a4 . 

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to orzeł miał 400ps z dpf 

Opublikowano
  • Autor

Z dpf mial mniej. Orzeł od razy praktycznie zrobił cały wydech z downpipe i dopiero robił pdalsze programy . Z tego co z nim rozmawiałem to obecny właściciel jego a4 zrobił 415 KM

Opublikowano
1 godzinę temu, peter22 napisał:

Orzeł od razy praktycznie zrobił cały wydech z downpipe i dopiero robił pdalsze programy

o ile pamiętam DPF wyleciał przy 360+ po swapie pompy i magistrali, wszyscy byli w szoku że taka moc pękła z ekologią.

6 godzin temu, peter22 napisał:

Z dpf-m raczej ciężko uzyskać moc 400 KM .

tia.. paliwo zapas 100 koni, turbo zapas 70 koni a problemem dpf ? nie no ok już nic nie mówię, plus że cenisz ekologię w tsi też mam katalizator.

Opublikowano
  • Autor

Kolego jesteś bardzo irytujący komentujesz czyjaś robotę . Powiedz zajmujesz się profesjonalnie robieniem programów w autach . Czy jesteś kolejnym specjalistom oczytanym i robiącym zamieszanie na forum . Każde auto jest inne .  Nie będę wklejam rozmowy z orłem bo po co napewno nie miał 360 z dpf bo mi napisał sam ze jak przekroczę 350 KM z dpf to żebym mu dał znac . 

Opublikowano
Godzinę temu, peter22 napisał:

Nie będę wklejam rozmowy z orłem bo po co napewno nie miał 360 z dpf bo mi napisał sam ze jak przekroczę 350 KM z dpf to żebym mu dał znac . 

Podałem dane z ~2012-13 roku, na FB masz filmy na forum masz historię realizacji projektu. Nie weryfikuje co kto piszesz i realnie robi.

Godzinę temu, peter22 napisał:

Każde auto jest inne 

silniki, osprzęt ten sam, popularne jednostki to mody w większości szablonowe. Inny może być soft ale nim fizyki nie oszukasz (w tym specjalizują się hamowanie). Od lat masz gotowe pakiety, katalogi "mocy" a wszystko jest wyliczone, nie ma gitfów i głupich wymówek na mega zdrowe serie.

Masz rację, zaśmieciłem Ci wątek, przepraszam.

Opublikowano
  • Autor

Każdy tuner robi inaczej auta nie można tego porównywać . Każde auto jest w innej kondycji  tzn wtryski itd . Każda hamownia inaczej pokazuje dlatego trzeba porównywać seria plus mod . Miałem wcześniej a6 c6  z 2.0 tdi zrobiłem 240 KM  i dołożyłem quattro , tez mówili ze będzie lag ale nie było bo wszystko zostało dobrze złożone i wystrojone . Mam gdzieś wyniki tzn same liczby . Obecne q5 nie ma laga fakt ze bez dpf-a wkręcali się auto dużo lepiej z doli ale teraz nie ma tragedii . Automat daje spokojnie sobie radę . To nie jest pierwsze auto które przerabiam . Nigdy nie zalezalomo na cyferkach , bo to i tak weryfikuje ulica. Ja nie przerabiam aut na wyścigi tylko dla siebie żeby czasami było czymś przydeptać . Wynik z dpf zaskoczył mnie  tym bardziej ze kolega swoim ccwa był tez na programie w r-performance ( zrobiony Ic i turbo ) i wyszło tylko 320 KM bo miał problemy z egr i wywalało błąd , obecnie jest kupiony nowy egr i będzie korekta zrobiona . Zobaczymy co wyjdzie. Na forum jest sporo ccwa na moce 400 plus i nikt się tego nie czepia . Nie moja wina ze komuś nie domaga silnik i ma słabe wyniki . Auto obecnie ma 153 tys . Ja wymieniłem wszystko dlatego żeby nie działało na maxa żeby miało jakiś zapas . Skończ swoje wywody bo to nie ma sensu . Ja roboty tunera nie neguje tym bardziej ze robię u niego chyba już 6 auto . Ale skoro ty jesteś takim specem w dziedzinie przerabiania ccwa to szacun . Po montażu dpfa turbo wstaje troszkę później ale nie ma znaczenia . Może przy wyścigach ma to znaczenie ale przy normalnym użytkowaniu nie . 

Edytowane przez peter22