Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problem z klimatyzacją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że na dworze zrobiło się ciepło zauważyłem że nie działa klimatyzacja (włączając przycisk AUTO słyszę że nie uruchamia się sprężarka) podpinam vaga i ukazuje się błąd 00792-( Włącznik ciśnienia w klimatyzacji-F129) czy spowodowany on jest ubytkiem po zimie gazu w układzie klimatyzacji czy może przyczyna uszkodzenia leży gdzie indziej. Dzięki za pomoc.

[ Komentarz dodany przez: piotr1602: 14-03-2007, 09:52 ]

kolega dostanie ostrzezenie za pernamentne olewanie regulaminu

Opublikowano
czy spowodowany on jest ubytkiem po zimie gazu w układzie klimatyzacji

jest taka mozliwosc

Opublikowano

zimą kolego jak tylko temp. pozwala na to też trzeba załączać klimę, nieużywana rzecz się psuje, raz na tydzień klima musi chodzić :wink:

Opublikowano
zimą kolego jak tylko temp. pozwala na to też trzeba załączać klimę, nieużywana rzecz się psuje, raz na tydzień klima musi chodzić :wink:

nie nie raz w miesiącu wystarczy ( chodzi o przesmarowanie uszczelnienia spręzarki ) :rotfl:

Opublikowano

jak masz mroz caly miesiac i nie masz garazu to problem z uruchomieniem bedzie :wink:

Opublikowano
:lol::lol: to co mają w Finlandi powiedzieć
Opublikowano
to co mają w Finlandi powiedzieć

maja problemy co roku z klima na wiosne :rotfl:

Opublikowano
jak masz mroz caly miesiac i nie masz garazu to problem z uruchomieniem bedzie :wink:

no to trzeba znalesc mijsce powyżej 5 stopni i odpalic klime na 10 minut , taka jest kolej zeczy i niema potem problemu z odpaleniem na wiosne

pozdrawiam :rotfl:

[ Dodano: 14-03-2007, 12:57 ]

to co mają w Finlandi powiedzieć

a poco im klima :question:

Opublikowano

Mam podobny problem, też nie mam gazu w układzie i też podobny błąd (choć u mnie czujnik inaczej się nazywa). Także, tak - najprawdopodobniej brak czynnika u Ciebie.

Opublikowano
no to trzeba znalesc mijsce powyżej 5 stopni i odpalic klime na 10 minut , taka jest kolej zeczy i niema potem problemu z odpaleniem na wiosne

Ja zaniedbałem ten proces i teraz mam problem, bo coś chłodnego mi leci ale śnieżynka już się nie zapala :cry: Mam kurs do serwisu.

Opublikowano
a poco im klima

np. jak pojadą na wakacje na Galapagos :lol:

blablabla a kolega ma problem, po zimie żeby chłodziwo uciekło to musi być gdzieś galanta nieszczelność, jedź chłopie do serwisu klimy niech sprawdzą, nabiją ze srodkiem barwiącym i po sprawie - trochu zapłacisz ale luksus kosztuje :wink:

zajedż do kolegi icemankoszalin to ci da rabacik :lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...