lukasssw Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 Jako że na dworze zrobiło się ciepło zauważyłem że nie działa klimatyzacja (włączając przycisk AUTO słyszę że nie uruchamia się sprężarka) podpinam vaga i ukazuje się błąd 00792-( Włącznik ciśnienia w klimatyzacji-F129) czy spowodowany on jest ubytkiem po zimie gazu w układzie klimatyzacji czy może przyczyna uszkodzenia leży gdzie indziej. Dzięki za pomoc. [ Komentarz dodany przez: piotr1602: 14-03-2007, 09:52 ] kolega dostanie ostrzezenie za pernamentne olewanie regulaminu
Wihajster Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 czy spowodowany on jest ubytkiem po zimie gazu w układzie klimatyzacji jest taka mozliwosc
wiki Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 zimą kolego jak tylko temp. pozwala na to też trzeba załączać klimę, nieużywana rzecz się psuje, raz na tydzień klima musi chodzić
Gość Iceman Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 zimą kolego jak tylko temp. pozwala na to też trzeba załączać klimę, nieużywana rzecz się psuje, raz na tydzień klima musi chodzić nie nie raz w miesiącu wystarczy ( chodzi o przesmarowanie uszczelnienia spręzarki )
Wihajster Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 jak masz mroz caly miesiac i nie masz garazu to problem z uruchomieniem bedzie
Wihajster Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 to co mają w Finlandi powiedzieć maja problemy co roku z klima na wiosne
Gość Iceman Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 jak masz mroz caly miesiac i nie masz garazu to problem z uruchomieniem bedzie no to trzeba znalesc mijsce powyżej 5 stopni i odpalic klime na 10 minut , taka jest kolej zeczy i niema potem problemu z odpaleniem na wiosne pozdrawiam [ Dodano: 14-03-2007, 12:57 ] to co mają w Finlandi powiedzieć a poco im klima
pre_pl Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 Mam podobny problem, też nie mam gazu w układzie i też podobny błąd (choć u mnie czujnik inaczej się nazywa). Także, tak - najprawdopodobniej brak czynnika u Ciebie.
slawek66 Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 no to trzeba znalesc mijsce powyżej 5 stopni i odpalic klime na 10 minut , taka jest kolej zeczy i niema potem problemu z odpaleniem na wiosne Ja zaniedbałem ten proces i teraz mam problem, bo coś chłodnego mi leci ale śnieżynka już się nie zapala Mam kurs do serwisu.
wiki Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 a poco im klima np. jak pojadą na wakacje na Galapagos blablabla a kolega ma problem, po zimie żeby chłodziwo uciekło to musi być gdzieś galanta nieszczelność, jedź chłopie do serwisu klimy niech sprawdzą, nabiją ze srodkiem barwiącym i po sprawie - trochu zapłacisz ale luksus kosztuje zajedż do kolegi icemankoszalin to ci da rabacik
Rekomendowane odpowiedzi